שתף קטע נבחר

מל"טים וסרטון לעידוד משקיעים: התחממות ביחסי ישראל-מרוקו

לאחר שפורסם כי מרוקו קיבלה שלושה מל"טים מסוג הרון של התעשייה האווירית, פרסם משרד החוץ הישראלי סרטון שבו קרא לאנשי עסקים מרוקנים להשקיע בישראל

לאחר שנחשף כי ממשלת מרוקו קיבלה השבוע שלושה רחפנים ישראליים כחלק מעסקת נשק בשווי 48 מליון דולר, משרד החוץ של ישראל פרסם סרטון  שבו קרא לאנשי עסקים מרוקנים להשקיע בישראל.

 

 

ישראל קוראת לאנשי עסקים ממרוקו להשקיע בישראל (צילום: משרד חוץ)
מתוך הסרטון שפרסם משרד החוץ(צילום: משרד חוץ)

על פי הדיווח באתר הצרפתי "אינטליג'נס אונליין", מדובר במל"טים מסוג הרון שפותחו על ידי התעשייה האווירית, והם הגיעו למרוקו בתאריך 26 בינואר. עד כה לא ידוע מה הסעיפים הנוספים שנכללו בעסקת הנשק בין המדינות. הרחפנים יושמשו ויסייעו לצבא המרוקאי להתמודד עם קבוצות מורדים קיצוניות בסהרה המערבית.

 

לישראל ומרוקו יש היסטוריה ארוכה של שיתוף פעולה צבאי, אך בין המדינות אין קשרים דיפלומטיים רשמיים. עם זאת, בחודש אוקטובר אשתקד עצרו הרשויות במרוקו את ראש התנועה שמתנגדת לנורמליזציה מול ישראל, לאחר שארגן הפגנה נגד התהדקות היחסים בין המדינות. לאחרונה פורסם שהתקיימו מגעים לפגישה של נתניהו עם מלך מרוקו, ואפילו ביקור של נתניהו בממלכה. לאחר פרסום עסקת המאה פרסמה מרוקו הצהרת תמיכה בתוכנית, עם הסתייגויות קלות.

כתב
מל"ט הרון, מהסוג שמרוקו קנתה מישראל
 

ההתפתחות האחרונה ב"רומן המרוקני" נרשמה בסרטון חדש בערבית שהפיק משרד החוץ שבו נראה ראש מחלקת מצרים והמגרב באגף המזרח התיכון במשרד החוץ, ליאור בן-דור, קורא לאנשי עסקים מרוקנים לבקר בישראל ולבחון את ההזדמנויות העסקיות הפתוחות בפניהם. הסרטון זכה לכמעט רבע מליון צפיות ולמאות שיתופים.

 

הסרטון עורר שיח ער במרוקו, ברובו המוחלט חיובי, והוא אף זכה לסיקור בכלי תקשורת מרכזיים בממלכה. בשנים האחרונות נרשמת עליה בהיקף הסחר בין ישראל למרוקו. ולמרות היעדר היחסים הרשמיים, גם מספר התיירים הישראלים שמבקרים במרוקו הולך וגדל. "שמחנו לראות את התגובה החיובית במרוקו לפנייתנו אליהם ונשמח עוד יותר כאשר יתהדקו שיתופי הפעולה סביב פרויקטים שיחברו מרוקנים וישראלים", אמר בן-דור.

 

אך לצד התגובות החיוביות, אחד העיתונים שידוע בעמדות אנטי-ישראליות יצא בביקורת נגד הסרטון, ובכלל נגד מגמת הידוק היחסים בין המדינות. העיתון מתח ביקורת על השימוש שעושים "הציונים" בלהג המרוקני ששולב בסרטון, כדי לחדור לכאורה לחברה המרוקנית.

 

מאות אלפים מתושבי מרוקו עוקבים אחר עמודי משרד החוץ הישראלי בשפה הערבית בפייסבוק, בטוויטר, ביוטיוב ובאינסטגרם. לאורך השנים חלה עלייה משמעותית בשיעור התגובות החיוביות מצד תושבי מרוקו בעמודים הללו. בעקבות פרסום הסרטון התקבלו במשרד החוץ פניות מתושבי מרוקו שהביעו שמחה על פרסום הסרטון ורצון לשיתוף פעולה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד חוץ
מתוך הסרטון של משרד החוץ
צילום: משרד חוץ
מומלצים