שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

427 מתו ו-20 אלף נדבקו בנגיף: סין מודה ב"ליקויים"

זינוק דרמטי נוסף במניין הקורבנות, ומקרה מוות ראשון בהונג קונג. עוד אלפי נדבקים התגלו ביממה האחרונה, אך מומחים מעריכים שמספר החולים האמיתי, הלא-רשמי, גבוה בהרבה. בייג'ינג מודה ב"ליקויים", הסינים זועמים: נער עם שיתוק מוחין מת אחרי שאביו הועבר לבידוד

 

סטודנטית סינית בישראל: "אני לא מפלצת"    (צילום: שחר גולדשטיין)

סטודנטית סינית בישראל: "אני לא מפלצת"    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשויות בסין עדכנו הלילה (בין שני לשלישי) כי מניין קורבנות נגיף הקורונה זינק ב-64 בני אדם נוספים שמתו מהסיבוכים שלהם גורם הנגיף, וכי כעת המספר עומד במדינה על 425. כל אלו שמתו שם ביממה האחרונה מגיעים ממחוז חוביי במרכז סין, שבירתו ווהאן היא מוקד ההתפרצות. הלילה דווח בהונג קונג על מקרה מוות שני מחוץ לסין היבשתית – של גבר בן 39 שביקר לאחרונה בווהאן. השבוע דווח גם על מקרה מוות בפיליפינים, כך שהמספר הכולל של הקורבנות ברחבי העולם עומד על 427.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

הלילה דווח גם על 3,235 מקרי הידבקות נוספים ברחבי סין, כך שהמספר הכולל של הנדבקים שעליהם ידוע לפי שעה עומד על 20,438. מומחים העריכו שהמספר האמיתי של הנדבקים עשוי לעמוד כבר על יותר מ-70 אלף, אך לא מדובר במספר רשמי. מחוץ לסין, יצוין, הנגיף התגלה כבר ביותר מ-20 מדינות, שבהן מטופלים כ-150 איש שנדבקו.

נגיף הקורונה (צילום: רויטרס)
זינוק נוסף. כבר 20 אלף נדבקו בסין(צילום: רויטרס)

נגיף הקורונה (צילום: מתוך טוויטר)
(צילום: מתוך טוויטר)

אישה עם תינוק בתחנת רכבת מסיכות  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: EPA)
יותר מדבק מהסארס, קטלני פחות. הדמיה של הנגיף החדש(צילום: EPA)

העדכון שעליו מסרו הלילה הרשויות הסיניות, בהודעה שאותה העבירה הטלוויזיה הממלכתית, הוא הזינוק הגבוה ביותר מאז שהנגיף התפרץ בדצמבר אשתקד. הזינוק הגבוה ביותר הקודם במספר הנספים התקבל בלילה שעבר, אז דיווחו הרשויות שהמספר עלה ב-54 – וחצה את מספר המתים בסין היבשתית מנגיף הסארס בשנים 2002 ו-2003 (אז מתו ממנו בסין, לא כולל הונג קונג, 349 בני אדם). יש להדגיש כי למרות שנראה שהנגיף מדבק יותר מהסארס, הוא קטלני פחות ממנו – שיעור התמותה הידוע לפי שעה עומד על 2.1% (שיעור התמותה מנגיף הסארס עמד על 9.6%).

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

מוקדם יותר פרסמה סוכנות הידיעות הממלכתית שינחואה הודעת סיכום ממפגש של חברי ועדת הגוף המבצע של המפלגה הקומוניסטית השלטת בסין, הפוליטביורו. "בעקבות ליקויים וקשיים שנחשפו בתגובה למגיפה הזו, אנחנו חייבים לשפר את מערכת ניהול החירום הלאומית שלנו ולשפר את היכולות שלנו להתמודד עם משימות דחופות ומסוכנות", נמסר. לפי ההודעה שהעבירה שינחואה, יש ללמוד לקחים ממה שתואר כ"מבחן גדול" למערכת השלטונית בסין.

 

האב בבידוד, הבן הנכה הוזנח ומת

בשבוע שעבר כבר הודה ראש העיר של ווהאן, ז'ואו שיאנוואנג, כי האופן שבו טיפלה העירייה במשבר "אינו טוב מספיק", והוסיף כי הוא נכון להתפטר אם הדבר יועיל. ב-BBC ציינו אתמול, בהקשר של כשלי הרשויות, אירוע שובר-לב של נער בן 16 שסבל משיתוק מוחין ומת אחרי שאביו – המטפל היחיד שלו – הועבר לבידוד מחשש שנדבק בנגיף הקורונה.

נוסעים בנתב
בהלה ברחבי העולם. בישראל עשרות סינים גורשו אחרי שנחתו ממוסקבה

לפי התקשורת המקומית בסין, המקרה התרחש בעיירה בשם הואג'יאה במחוז חוביי. על-פי הדיווחים, הנער מת שבוע אחרי שאביו וגם אחיו הועברו לבידוד, והוא הואכל רק פעמיים במהלך התקופה הזו. סיפורו עורר תגובות רבות וזועמות של גולשים סינים ברשת החברתית הפופולרית "ווייבו". ראש העיירה והמזכיר המקומי של המפלגה הקומוניסטית פוטרו בשל התקרית.

 

בהודעה שהעבירה הלילה שינחואה, מהמפגש של מנהיגי המפלגה הקומוניסטית, נאמר גם כי יש להיאבק בסחר לא-חוקי של חיות בר, על רקע ההערכות שהנגיף עבר לראשונה לבני אדם מבעלי חיים – ייתכן עטלפים – שנמכרו באופן לא-חוקי בשוק בווהאן. לפי ההודעה שפרסמה שינחואה, יש "לאסור בנחרצות" סחר שכזה, ולהגביר את הפיקוח בשווקים.

 

מסכות ל-300 מיליון איש

עוד נמסר כי במפגש הודגש הצורך "הדחוף" בציוד רפואי כמו מסכות, חליפות ומשקפי מגן. לפי הגרדיאן, במחוזות רבים בסין – בהם גם המחוז המאוכלס ביותר גואנגדונג – הורו הרשויות לתושבים לעטות מסכות בשטחים ציבוריים. מדובר ב-300 מיליון בני אדם, והמפעלים שמייצרים מסכות יכולים לייצר רק 20 מיליון יחידות ביום.

סין בית החולים הואושנשאן ב ווהאן נבנה ב 10 ימים הושלם ב 2 פברואר (צילום: EPA)
בית חולים בתוך 10 ימים. עוד אחד יושלם בווהאן בהמשך השבוע(צילום: EPA)

סין בית החולים הואושנשאן ב ווהאן נבנה ב 10 ימים הושלם ב 2 פברואר (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

סין בית החולים הואושנשאן ב ווהאן נבנה ב 10 ימים הושלם ב 2 פברואר (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

סין בית החולים הואושנשאן ב ווהאן נבנה ב 10 ימים הושלם ב 2 פברואר (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

דובר מחלקת התעשייה בסין צוטט בגרדיאן באומרו כי מפעלי המסכות במדינה פועלים בהיקף ייצור של 70-60%, בגלל חופשת השנה הירחית החדשה – שבמקומות רבים בסין הוארכה כחלק מהצעדים שננקטו במטרה למנוע את התפשטות הנגיף. הדובר, טיאנג יולונג, אמר כי הרשויות פועלות לייבא מסכות נוספות מאירופה, יפן וארה"ב. משרד החוץ הסיני ציין שדרום קוריאה, יפן, הונגריה וקזחסטן תרמו לסין מסכות.

 

סין נגד ארה"ב: מעוררת בהלה עולמית

בתוך כך, אמש הודיע הבית הלבן כי בייג'ינג הסכימה להצעתו לשלוח מומחים אמריקנים לסין כחלק ממשימה של ארגון הבריאות העולמי לחקור את הנגיף החדש ולסייע במאבק בהתפשטותו. הודעת הבית הלבן הגיעה שעות ספורות אחרי שסין האשימה את ארה"ב ביצירת בהלה עולמית בצעדים חריפים שבהם נקטה.

 

בהודעת משרד החוץ הסיני נמסר שלא הגיוני למנוע מאנשים לחצות גבולות. המשרד ציין שסין מקווה שמדינות העולם יגיבו להתרחשויות בצורה הגיונית ושקולה שמבוססת על המדע. בהתייחסות ישירה לארה"ב מסרה בייג'ינג שהאמריקנים גם לא העניקו לסין שום עזרה משמעותית. משרד החוץ בסין ציין שארה"ב הייתה המדינה הראשונה שהחליטה לפנות חלק מעובדי הנציגויות הדיפלומטיות שלה, והראשונה שהטילה מגבלות על נוסעים סינים. "כל מה שהיא עשתה רק עלול לעורר פחד, וזו דוגמה רעה", אמר המשרד על התגובה של ארה"ב.

 

עם רחפנים: מזהירים את מי שלא עוטה מסכה

עם רחפנים: מזהירים את מי שלא עוטה מסכה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארה"ב אסרה על אזרחים זרים ששהו לאחרונה בסין להיכנס לשטחה. אוסטרליה, סינגפור, ניו זילנד, וייטנאם והאיים המלדיביים היו בין המדינות שהגיבו בצעד דומה. גם בישראל מסרבים להכניס את מי שהיה בסין ואינו אזרח ישראלי. בשבת סירבה ישראל להכניס 35 סינים שהגיעו בטיסה ממוסקבה לנתב"ג. הם הוחזרו לבירת רוסיה. משרד הבריאות פרסם גם צו המחייב את כלל השבים מסין להיכנס לבידוד של שבועיים בבית או בבית חולים.

 

הבורסה בסין צללה: 393 מיליארד דולר נמחקו

יצוין כי ארגון הבריאות העולמי מתנגד למגבלות על סחר עם סין או על נסיעות אליה. הארגון הכריז ביום חמישי האחרון על מצב חירום עולמי בעקבות התפרצות הנגיף, במטרה לשפר את התיאום בין המדינות בדרכי ההתמודדות עמו. יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברייסוס, אמר במסיבת עיתונאים בז'נבה כי "הסיבה העיקרית להצהרה זו היא לא מה שקורה בסין, אלא מה שקורה במדינות אחרות". הוא אמר שמדובר ב"התפרצות חסרת תקדים" שהובילה ל"תגובה חסרת תקדים". הוא שיבח את "הצעדים יוצאי הדופן" שסין נקטה בהם. "אני מאמין שהם ישתלטו על ההתפרצות הזאת בהקדם", הוא אמר.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בין הצעדים שבהם נקטה סין סגר על מחוז חוביי שבו התפרץ הנגיף, שם חיים כ-60 מיליון בני אדם, ובנייה זריזה ביותר של שני בתי חולים חדשים בווהאן, שם מתקשים הצוותים הרפואיים להתמודד עומס החולים הרב. אתמול, לפי דיווח בעיתון המפלגה הקומוניסטית "יומון העם", החל בית החולים הראשון שבנייתו הושלמה, הואושנשאן, לקבל חולים ראשונים. בבית החולים יש מקום לכ-1,000 בני אדם, אך לא נמסר כמה חולים מטופלים בו כעת. בנייתו של בית חולים נוסף בווהאן צפויה להסתיים בהמשך השבוע.

 

הבהלה העולמית מהתפרצות הנגיף בסין פוגעת קשות בכלכלה השנייה בעולם. חברות תעופה רבות הודיעו כי הן מבטלות את הטיסות מסין ואליה עד להודעה חדשה, במחוז חוביי כאמור מיליונים חיים בסגר, ושורה ארוכה של מדינות פינו את אזרחיהן מסין והמליצו לאחרים שלא להגיע אליה. אתמול, ביום הראשון למסחר בבורסה בשנגחאי – מאז שהופסק בשל חופשת השנה הירחית החדשה – נרשמו ירידות שערים חדות של 8%. לפי רויטרס, בירידות השערים הללו נמחקו 393 מיליארד דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA / CENTERS FOR DISEASE CONTROL
ממשיך להתפשט. הדמיה של הנגיף
צילום: EPA / CENTERS FOR DISEASE CONTROL
מומלצים