אפליה או הקלה על הקשישים? עובדי סיעוד זרים לא יקבלו שכר כפול ביום הבחירות הקרובות
ועדת הכספים אמורה לאשר מחר את התקנות בנושא ולאחר חתימת שר העבודה והרווחה אופיר אקוניס הן יכנסו לתוקף. אקוניס: "מטרתנו היא להקל על מעסיקי עובדי סיעוד זרים, שבכל מקרה אינם בעלי זכות בחירה בבחירות הכלליות לכנסת"
עובדי סיעוד זרים לא יקבלו ככל הנראה שכר כפול ביום הבחירות הקרובות ב-2 במרץ. ועדת הכספים אמורה לאשר מחר (ד') את התקנות בנושא ולאחר חתימת שר העבודה והרווחה אופיר אקוניס הן יכנסו לתוקף.
עובד ביום הבחירות? דע את זכויותיך
יום שבתון בבחירות: מי חייב לעבוד ולמי זה הכי משתלם?
מרוויחים קצת יותר: השכר הממוצע במשק עלה ל-10,499 שקל בנובמבר 2019
יום הבחירות הוא יום שבתון ומי שעובד בו מקבל תוספת שכר של 200%. התעוררה שאלה סביב הקושי של קשישים וחולים שמעסיקים מטפלים זרים, לשלם להם שכר כפול ביום הבחירות, על אף שאינם מצביעים. הדיון בנושא התעורר כבר בסבב הבחירות הקודם.
במהלך הדיונים על פיזור הכנסת האחרונה (ה-22) תוקן חוק הבחירות ואושר סייג שמסמיך את שר העבודה והרווחה באישור ועדת הכספים לקבוע את שיעור השכר שישולם לעובד שאינו אזרח ישראל שמועסק על ידי יחיד ביום הבחירות בבחירות לכנסת ה-23. נקבע כי עובד בסיעוד לא יזכה לתגמול מיוחד משום שהוא עובד ביום הבחירות
השר אקוניס מסר כי "מטרתנו היא להקל על מעסיקי עובדי סיעוד זרים, שבכל מקרה אינם בעלי זכות בחירה בבחירות הכלליות לכנסת. מדובר בנטל מיותר ואני מבקש מחברי ועדת הכספים לאשר השבוע את בקשתי, כך שאוכל לחתום בהקדם על התקנות".
עו"ד אלון נוי, שותף בנ. פינברג ושות', מציין כי תשלום שכר בשיעור של 200% לעובדים שמועסקים ביום הבחירות אינו קבוע בחקיקה אלא מבוסס על נוהג שהתפתח לאורך השנים במשק ושקיבל הכשר של בתי הדין לעבודה. "בתי הדין לעבודה אף קבעו כי גם עובד שאינו זכאי כלל להצביע מסיבות כאלו ואחרות (לרבות בשל העובדה שכלל אינו זכאי להצביע) זכאי לתשלום שכר בשיעור המוגדל, ככל שעבד ביום הבחירות", הוא מציין.
נוי מסכים כי עולות שאלות של אפליה כביכול ביחס לשאר העובדים במשק, אבל סבור כי הדבר יעמוד במבחן בתי המשפט.