חשד: עו"ד של ניצולי שואה העלים הכנסות בסך 1.3 מיליון שקל
העו"ד, שנותן שירותים משפטיים לניצולים המבקשים שיכירו בנכותם, נעצר לחקירה בחשד להעלמת מס. גם אב ושתי בנותיו נעצרו בחשד לעבירות מס מתוחכמות הנוגעות לרישום נכס שבבעלותם. כל החשודים שוחררו בתנאים מגבילים
עורך דין נעצר לחקירה בחשד להעלמת הכנסות בסכום גבוה של 1.3 מיליון שקל. בית משפט השלום בתל אביב-יפו, נעתר לבקשת פקיד שומה חקירות מרכז ברשות המיסים והורה על שחרורו בתנאים מגבילים של עורך הדין, שהוא בעל חברה למתן שירותים משפטיים, בעיקר לניצולי שואה, בבת ים.
רשות המיסים: נעצור בעלי חשבונות בחו"ל שלא דיווחו על כספם
45% מהשכירים מעולם לא ביקשו החזרי מס - ומיליארדי שקלים מחכים
יש לכם מה להצהיר? כך תפעלו נכון מול רשות המיסים
על פי המתואר בבקשת המעצר, החשוד עסק במתן שירותים משפטיים באמצעות חברה אשר בבעלותו. החשד שאינו מדווח על מלוא הכנסותיו, לכאורה, עלה במסגרת פעילות שבוצעה במשרד פקיד שומה חקירות מרכז, בעקבותיה נפתחה חקירה גלויה. אתמול נתפסו בביתו ובמשרדו של החשוד מחשבים ומסמכים שונים.
ממצאי החקירות העלו עד כה, כפי שנכתב בבקשת המעצר, שעיקר הכנסותיו של העו"ד נובעים מטיפולו בלקוחות אשר מבקשים שיכירו בהם כנכי רדיפות הנאצים. החשד הוא כי היקף ההכנסות שלא דווחו במהלך השנים 2016-2014 עומד על כ-1.2 מיליון שקל. עוד צוין כי החשוד הודה בחקירתו בכך שלא דיווח על מלוא הכנסותיו לרשויות המס.
השופטת פנינה נויבירט נעתרה לבקשת היחידה החוקרת וקבעה לחשוד, בין השאר, ערבות עצמית בסך 300 אלף שקל, הפקדת מזומן בסך 100 אלף שקל וצו עיכוב יציאה מן הארץ למשך 180 יום.
הנכס עובר במשפחה
בתוך כך, גם אב ושתי בנותיו חשודים בעבירות מס הכנסה ומיסוי מקרקעין בהיקף גדול. השלושה הובאו אתמול בפני בית המשפט השלום בתל אביב, בגין חשד לביצוע עבירות מס מתוחכמות. גם במקרה הזה, השופטת נויבירט נעתרה לבקשת פקיד שומה חקירות תל אביב ושחררה את החשודים בתנאים מגבילים.
השלושה נעצרו במסגרת חקירה משותפת של פקיד שומה חקירות מס הכנסה תל אביב, משרד מיסוי מקרקעין תל אביב ומחלקת המודיעין של רשות המיסים, במסגרתה נערכו חיפושים ונתפסו מסמכים וחומרי מחשב.
מבקשת המעצר עולה החשד כי אב המשפחה רכש בשנת 2009 נכס בסך 2.1 מיליון שקל ורשם אותו על שם בתו, תושבת תל אביב. זאת במטרה להתחמק מעיקול בגין חוב הקיים לו במיסוי מקרקעין העומד על כשישה מיליון שקל במצטבר. יצוין כי לבת, שהייתה בזמנו רק בת 19, לא היו האמצעים הכלכליים לרכישת הנכס.
עוד עולה כי מהנכס, שהושכר בין השנים 2013-2018, הופקו הכנסות שכירות בסכום מצטבר של כ-800 אלף שקל, שלא דווחו כחוק על ידי החשודים. על פי החשד, הכנסות השכירות הופקדו לחשבון הבנק של בתו השנייה, גם היא תושבת תל אביב, למרות ששמה כלל לא מוזכר בחוזי השכירות.
שלושת החשודים לא שיתפו פעולה במהלך חקירתם. השופטת נויבירט שחררה את החשודים בתנאים מגבילים, כאמור, כאשר על האב הוטלו התחייבות עצמית על סך 400 אלף שקל, ערבות צד ג' על סך 200 אלף שקל והפקדת מזומן על סך 150 אלף שקל. על הבנות הוטלו התחייבות עצמית על סך 300 אלף שקל כל אחת, ערבות צד ג' על סך 200 אלף שקל כל אחת והפקדת מזומן על סך 50 אלף שקל כל אחת.