גרפיטי בלוני נפץ בתיכון בעוטף עזה: "זאת הדרך להביע מחאה"
ברקע התגברות הפרחת בלוני הנפץ מעזה, ציירו שתי תלמידות מתיכון שער הנגב על קיר המוסד החינוכי מיצג שממחיש את התמודדות ילדי העוטף עם התופעה המטרידה. "החופש חסר לנו", אמרו השתיים בריאיון לאולפן ynet
שחר כהן ושחר רון, תלמידות כיתה ח' בתיכון שער הנגב במועצה האזורית שער הנגב, ריססו ציור גרפיטי על קיר המוסד החינוכי שמביע את מורת רוחן מהמצב הביטחוני בעוטף עזה. לנוכח חידוש הירי מרצועת עזה והשימוש בבלוני נפץ, ציירו השתיים צרור בלונים שנכרך בלהבות של מטען נפץ. "רצינו להביע את המחאה שלנו בדרך שלנו", אמרו השתיים הבוקר (יום ד') בריאיון לאולפן ynet.
הציור על קיר התיכון נעשה במסגרת קורס לאומנות שנקרא "חממת תרבות". על השאלה האם הציור מסייע להתמודדות עם הטראומה, השיבו השתיים כי "זה משחרר. אנחנו משתדלים כמה שפחות לחשוב על זה, אבל כן חשוב להעלות על זה. זאת לא שגרה נורמלית של בני נוער. הממשלה והפוליטיקאים צריכים להעלות את זה לסדר היום שלהם. בבית הספר עורכים לנו שיחות והסברים, אבל זאת פעם ראשונה שהתמודדנו בעזרת ציור".
- שחר רון, של מי היה הרעיון לגרפיטי שעורר הרבה תהודה ברשת?
"אני חושבת שהרעיון היה של שתינו. כל אחת הציעה חלק וביחד זה מה שיצא".
- תסבירו לנו את התחושה, מאיפה זה נבע?
"אנחנו חיים באזור הזה ורצינו להביע את המחאה שלנו בדרך הזאת".
- ומה אומרת המחאה למעשה?
"שבעצם לגדול למציאות כזאת זה לא משהו שהוא רגיל. רצינו להעביר את זה הלאה ולהגיד את המסר שלנו ולהבין שזה כאילו משהו שכן מייחס חשיבות גדולה בשבילנו ושבלונים הפכו ממשהו משמח למשהו שהוא עצוב אפילו. חוץ מחברים אף אחד לא מבין מה אנחנו חווים".
- אתן מרגישות שהמדינה הזניחה אתכן?
"אנחנו חושבים שהם עושים מה שהם יכולים, אבל זה לא מספיק".
- שחר כהן, איזה מסר את רוצה להעביר למי שיראה את הגרפיטי?
"אני חושבת שאנחנו יותר רוצים להעיר אנשים, ולהגיד מה אנחנו חוות ביומיום, ובעצם כאילו שאח שלי הקטן לא יחווה את זה כל בוקר ויחשוב על צבע אדום כעל צבע רע".
- מה חסר לכם בחיים הנורמליים?
"בעיקר את החופש, כי אנחנו לא יודעים אם ייפול בלון או שנראה משהו או נשמע פיצוץ וזה מלחיץ".