שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש לא יתנגד למינוי מ"מ פרקליט המדינה, אך מתח ביקורת קשה על אוחנה

מנדלבליט הודיע כי האינטרס הציבורי הוא למנוע את הפגיעה במערכת אכיפת החוק - והסיר את התנגדותו למינוי מ"מ פרקליט המדינה. עם זאת, מתח ביקורת חריפה על אוחנה ("חורג מהנורמות המשפטיות") ועל בחירתו בעו"ד אלדד: "אינו מתאים לתפקיד"

אביחי מנדלבליט דן אלדד אמיר אוחנה (צילום: רפי קוץ, שאול גולן, דוברות משרד המשפטים)
מנדלבליט, אלדד ואוחנה(צילום: רפי קוץ, שאול גולן, דוברות משרד המשפטים)

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע הערב (רביעי) כי הוא לא יתנגד למינויו של עורך הדין דן אלדד לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה. "מצב שבו מינויו של ממלא מקום פרקליט המדינה הופך לזירת עימות - איננו רצוי. יש בו כדי לפגוע בעבודת הפרקליטות ובאמון הציבור, ומכך יש להישמר", כתב מנדלבליט. 

 

לקריאת המכתב המלא - לחצו כאן

 

"לעת הזו, נדרש מכולנו לשלב כוחות כאיש אחד ולהתמקד באתגרים הרבים העומדים בפני מערכות החוק והמשפט במדינת ישראל, למען אזרחי המדינה והאינטרס הציבורי", הוסיף היועמ"ש. "מתוך תחושת אחריות לאינטרסים חשובים אלו, ומתוקף תפקידי כמי שעומד בראש מערכת אכיפת החוק, החלטתי - לא בלי היסוס - כי במצב הדברים הנוכחי, האינטרס הציבורי במניעת פגיעה נוספת בעבודת פרקליטות המדינה מחייב כי למרות כל האמור, לא אעמוד על התנגדותי למינוי עו"ד אלדד לתפקיד לעת הזו". 

 

בניגוד לעמדת מנדלבליט: אוחנה מינה את דן אלדד למ"מ פרקליט המדינה

אוחנה בעבר על מינוי מחליף לשי ניצן: "אי אפשר להקים ועדת איתור"    (צילום: מקסים אוקנין, דוברות פורום הסגנים בשלטון המקומי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עם זאת, היועמ"ש ציין כי אכן קיימת מניעה משפטית למינוי. "סטייה מעמדת היועץ המשפטי לממשלה בעניין ללא הנמקה משכנעת, לא כל שכן ללא הנמקה בכלל, עולה כדי מניעה משפטית בקשר למינוי". עוד ציין כי דרישותיו חשובות עוד יותר נוכח התקרבות מערכת הבחירות. מנדלבליט קבע כי מינויו של אלדד סוטה מהנורמות המשפטיות המחייבות ומעלה חשש כבד ביחס לאמון הציבור בעצמאות התביעה".

 

בתוך כך, נציין כי בשל היותה של הממשלה ממשלת מעבר, לא ניתן להקים את הוועדה שאמורה לבחור פרקליט מדינה קבוע במקומו של שי ניצן - שסיים בדצמבר את תפקידו לאחר שש שנים.

 

עוד כתב מנדלבליט: "בשבועות האחרונים, קיימתי שיח מעמיק עם שר המשפטים מתוך רצון להגיע למועמד מוסכם שימונה לתפקיד רגיש זה. במסגרת זו, הצעתי לשר את חוות דעתי התומכת בהתאמתם לתפקיד של שבעה מועמדים מקרב בכירי פרקליטות המדינה. יצויין כי עד היום, משום מה, לא הוצג נימוק ממשי כלשהו - לא בפניי ולא בפני הציבור - בדבר העדר התאמתם של מועמדים אלו לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה".

 

על עו"ד אלדד ציין היועמ"ש: "שר המשפטים החליט, מטעמיו, למנות דווקא מועמד שהסברתי לו בפירוט כי אינו מתאים לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה, ואשר אף על פי כן הסכים לקבל על עצמו את המינוי. אני סבור כי עו"ד אלדד שגה בכך שהסכים בנסיבות הקיימות לקבל על עצמו את התפקיד. צר לי כי בחר לפעול כפי שפעל".

עו
"אינו מתאים לתפקיד". מנדלבליט על עו"ד דן אלדד (צילום: דוברות משרד משפטים)

נורית ליטמן, אורית קוטב, ציון אילוז, ליאת בן ארי, שלמה למברגר (צילום: יאיר שגיא, מאיר אוחיון, הרצל יוסף, אתר משרד המשפטים)
המועמדים של מנדלבליט(צילום: יאיר שגיא, מאיר אוחיון, הרצל יוסף, אתר משרד המשפטים)

ביום ראשון האחרון הודיע אוחנה כי הוא ממנה את עו"ד דן אלדד, מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, לממלא-מקום פרקליט המדינה.

 

בהודעתו נמסר: "לאחר תקופה ארוכה שבה ראיינתי מועמדים רבים, שקלתי בכובד ראש את התאמתם ונועצתי בנציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ, ולמעלה מן הנדרש בחוק גם עם היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט - הגעתי למסקנה כי הפרקליט המתאים למלא את תפקיד מ"מ פרקליט המדינה בעת הזו הוא מנהל המחלקה הכלכלית עו"ד דן אלדד. כולי תקווה כי המינוי יתרום לתהליך חיזוק אמון הציבור במערכות אכיפת החוק".

 

לאחר פרסום דבר המינוי, הזהיר היועמ"ש את אוחנה כי תהיה מניעה משפטית למינוי. כזכור, אלדד לא היה בין המועמדים שהציע מנדלבליט, שכללו בין היתר את נורית ליטמן, ציון אילוז, ליאת בן ארי, שלמה למברגר ואורית קוטב. בבקשר לכך ציין אוחנה כי "סעיף 23א' לחוק המינויים מורה כי השר ימנה מ"מ מקרב עובדי המדינה, ולכן שמות אחרים שהועלו בפני השר לא באו בחשבון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי קוץ, שאול גולן, דוברות משרד המשפטים
מנדלבליט, אלדד ואוחנה
צילום: רפי קוץ, שאול גולן, דוברות משרד המשפטים
מומלצים