יחודש הסיוע בקניית מזון למשפחות נזקקות - אבל רק עד אפריל
משרד האוצר יעביר 6 מיליון שקל לטובת המשך פעילות המיזם לביטחון תזונתי במסגרתו כ-11 אלף משפחות מקבלות תמיכה כספית ברכישת מזון. אלא שבינתיים מדובר בפתרון חלקי בלבד עד סוף אפריל. ח"כ אילן גילאון: "המיזם הזה חייב להיכנס לבסיס התקציב"
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דו"ח טאוב: ישראל לא מצמצמת את העוני
דו"ח: הישראלים עובדים יותר ומתקשים לקנות דירה עלייה ברמת החיים בישראל בהשוואה ל-OECD, יוקר המחייה ממשיך להיות גבוה
במסגרת התוכנית, שנועדה לשפר את הביטחון התזונתי והבריאותי של המשפחות העניות ביותר, הן מקבלות בכל חודש כרטיס קנייה בסך 250 שקל, ללא אפשרות לרכישת טבק ואלכוהול; סל פירות וירקות בשווי 125 שקל, שמבטיח מרכיבי תזונה הכרחיים; וסל מוצרי מזון בסיסי ובריא בשווי 125 שקל, המגיעים לבית המשפחה. בנוסף מתקיימות גם סדנאות העשרה במרכזים קהילתיים שעוסקות בתזונה, בריאות, ניהול תקציב, ידע פיננסי בסיסי ועוד.
המיזם פעל עד כה ב-46 רשויות, בתקציב של 52 מיליון שקל בשנה - מחציתו מהמדינה ומהרשויות המקומיות ומחציתו מתרומות. מכיוון שהמיזם הוגדר כניסיוני, הוא לא שולב מעולם בבסיס תקציב המדינה. ממשרד העבודה והרווחה נמסר כי התוכנית עתידה להיכנס לבסיס התקציב של שנת 2020, לאחר שתוקם ממשלה.
שר העבודה והרווחה, אופיר אקוניס, אמר כי "המיזם ימשיך לפעול. אלפי המשפחות שלוקחות חלק במיזם לא צריכות להיפגע מכך שאין תקציב מדינה ואסור שפרויקט חשוב כזה ייפסק. לכך פעלתי וכך יהיה".
ח"כ איציק שמולי (העבודה-גשר-מרצ) אמר כי "זו בשורה שכולה עליבות והונאה. אין שום סיכוי שהתוספת תספיק להשלמת התמיכה מינואר ועד אפריל כולל. אני מקווה מאוד שאין כוונה נסתרת לקחת את היתרה מתוך תקציב הרווחה. עם עודף של ארבעה מיליארד שקל בחודש ינואר הממשלה לא צריכה לגלגל את הנטל על ילדים בסיכון או נפגעות אלימות, אלא לממן את עלות ההזנה בעצמה".
ח"כ אילן גילאון (העבודה-גשר-מרצ) אמר כי "חבל שלא יכלו לעשות זאת חודש לפני, כך שהמשפחות היו מקבלות את המגיע להן גם בינואר. אחרי הבחירות, המיזם הזה חייב להיכנס לבסיס התקציב, כך שמקרים מסוג זה לא ישובו. לא ניתן להפקיר את גורלם של החלשים ביותר".
יו"ר גשר, ח"כ אורלי לוי אבקסיס, אמרה כי "נמשיך לעבוד כדי שלא יהיו ילדים שהולכים לישון רעבים, בטח לא בגלל פלונטר פוליטי שהמדינה נמצאת בו".
ח"כ מיקי חיימוביץ' (כחול לבן), אמרה כי "השאלה המתבקשת היא מדוע בכלל היינו צריכים להילחם על התקציב הזעום הזה עבור משפחות נזקקות? זה אמור להיות מובן מאליו ולצערי מעיד על סדרי עדיפויות לקויים של הממשלה".
מנכ"ל ארגון רבנים לזכויות אדם, אבי דבוש, אמר כי "מדובר בפלסטר בלבד. התקצוב הוא טיפה בים במציאות שבה חיים בישראל שני מיליון עניים, ועומק הפערים גדל. אנחנו מקווים שהכסף שנמצא לא נועד לצרכי בחירות ותעמולה, אלא יהיה צעד ראשון בדרך לתקצובו המלא והקבוע של המיזם".
גידי כרוך, מנכ"ל ארגון לקט ישראל, ששותף למיזם, אמר כי "מדובר בלא פחות מאוויר לנשימה עבור כ-11 אלף משפחות בישראל וחשוב מאוד לוודא כי הפעלת המיזם תימשך גם לאחר חודש אפריל ואף תורחב למשפחות נוספות בכל הארץ".