תושבי הבירה אדישים למרות ההסלמה: "הירושלמים רגילים לפיגועים"
הטרור חזר לבירה, אך התושבים, בעלי העסקים והתיירים ממשיכים בשגרה. בעל דוכן במתחם הרכבת: "גם אם תהיה הסלמה, זה יהיה זמני". אחד התושבים: "לא הופתעתי, אין שכונה בעיר שלא ספגה פיגוע"
למרות שני הפיגועים שאירעו היום (חמישי) בירושלים, תחילה במתחם הרכבת ובהמשך בהר הבית, התושבים, בעלי העסקים והתיירים לא מראים סימני חשש מהסלמה ומתעקשים להמשיך את שגרת חייהם כרגיל. "פיגוע זה עניין של כמה שעות ואז חוזרים לחיים רגילים", מסביר אילן לוי, בעל דוכן במתחם הרכבת בשיחה עם ynet. "ככה אנחנו רגילים, זה מה יש, לצערי ישנה אדישות גדולה לפיגועים. הפאניקה והלחץ זה עניין של כמה שעות בודדות וזה מתמוסס ונגמר".
פיגוע רודף פיגוע - סיקור נרחב ב-ynet:
בתום מצוד: המחבל שדרס חיילי גולני בירושלים נעצר
מוכר הפרחים מחיפה הפך למחבל: "אדם שקט, מתברר שהיו לו שתי זהויות"
כך מנסים לעצור את ההסלמה: רון בן ישי
"יש פה אנשים שלא יודעים אפילו שהיה פיגוע", מוסיף לוי. "אנשים מעדיפים לשמוע פחות חדשות. מדי פעם מגיע איזה קיצוני מאחד הצדדים והורס את כל האווירה הנינוחה שיש כאן. יש חשש שתהיה הסלמה אבל גם אם זה יקרה, זה יהיה זמני, ימים או שבועות וזהו".
לדבריו, הפיגועים מסבים נזק גדול לעסקיו: "יום כזה של פיגוע זה יומיים שלושה של דממה בעסק. מתחם התחנה מבוסס על תיירים, בין אם תיירים מחו"ל או תיירים ישראלים, שאם יש פיגוע הם לא מגיעים לירושלים בכלל. כל פעם במקרה של פיגוע יש רעש כמה ימים ואז שוכחים הכל והולכים קדימה".
לטענת אבשלום נועמה, בעל עסק באזור בשם "טרמינל קפה תרבות", את השפעות הפיגוע הוא יגלה רק בהמשך. "עכשיו התנועה רגילה לשעות האלה ואפילו יותר כי יש פה תקשורת ובאז סביב המקום ואנשים באים מהסקרנות. עוד כמה ימים נדע אם זה פגע או לא", אמר.
"אני ירושלמי ורגיל לעניין הפיגועים, היינו בצוק איתן ובאינתיפאדת הסכינים, זה קשה אבל אין ברירה ואני לא מכיר משהו אחר. לא הופתעתי אפילו שזה קרה סמוך אליי", אמר. "אני בן 43, וראיתי כל כך הרבה פיצוצים, אוטובוסים ובתי קפה שהתפוצצו. אין מקום בטוח, אין שכונה בירושלים שלא היה בה פיגוע. יכול להיות שיש אדישות".
גם רחל, תיירת שהגיעה מניו יורק, טוענת כי היא לא מפחדת. "יש את אלוהים, אתה חייב להאמין באלוהים, ויש את החיילים. אנחנו במדינה שלנו וצריכים להאמין. צריך להיזהר, זה קצת מפחיד, אבל חייבים להאמין בשם, הוא היחיד שיכול להגן עלינו".
"שמענו על הפיגועים", מספרים יאני ויוסף, תיירים מניו יורק ומניו ג'רזי. "אבל אנחנו לא מפחדים. זו המדינה שלנו ומוכרחים לשמור על חיים רגילים. צריך לשים לב לאיפה הולכים ולדעת שזה עלול לקרות, אבל לא צריך לפחד כל כך. שנינו עשינו צבא אז המשפחות שלנו פחדו יותר אז מאשר מהפיגועים הללו״.
אברהם רוזן, נהג אגד בקו 38 שמגיע סמוך לכותל ולעיר העתיקה, טוען דווקא כי הפיגועים משפיעים ואין אדישות. "ההשפעה היא מיידית, לא הרגשתי שאנשים חוששים במיוחד. מרגיש דווקא שאנשים די בטוחים אבל אין ספק שזה משפיע באופן אישי על כל אחד כמו שזה משפיע עליי. בכל פעם שיש פיגוע זה מחזק את התחושה של חוסר ודאות, אבל אלה הם חיינו וזה מה יש. זה מעיר אותך כל פעם מחדש, אין אדישות. היום בצהריים היה לי חשש שתהיה הסלמה כשראיתי איך אירוע רודף אירוע, אבל גם אם תהיה הסלמה היא תעבור מתישהו ואנחנו נהיה חזקים".
רנטה ישי, שהגיעה מאור עקיבא לטייל בירושלים ביחד עם בעלה והילדים, סיפרה: "באתי לטייל עם המשפחה בכותל. שמעתי על הפיגועים בפייסבוק וחששתי בעיקר בגלל הילדים, אז לא הרשיתי להם לראות חדשות היום. אבל אותי זה לא מפחיד, זה רגיל. נהייתי אדישה כי זה לא משהו חדש שיש פיגועים, לצערנו התרגלנו. היינו במערת הנטיפים ועכשיו אנחנו הולכים למגדל דוד".
גם חיה דניר, בעלת חנות מזכרות בעיר העתיקה, לא מפחדת. "שמעתי ברדיו שהיו מספר פיגועים אבל פה זה לא מורגש. אנשים באים רגיל וממש לא נראה שהם מפחדים, גם אני לא מפחדת. ברור שאם תהיה הסלמה, זה יכול להשפיע פה על העסקים אבל אנחנו מתפללים ומקווים שזה לא יקרה".