שתף קטע נבחר

 

במחאה על מינוי אלדד: שתי בכירות בפרקליטות עזבו קבוצת וואטסאפ

עו"ד ליאת בן ארי ונורית ליטמן התנתקו מהקבוצה עקב החלטתו של מ"מ פרקליט המדינה, דן אלדד, שלא להיעתר לבקשת מנדלבליט להסיר את מועמדותו. שעות ספורות לאחר מכן חזרו לבקשת מקורבי היועמ"ש

 

ליאת בן ארי נורית ליטמן (צילום: משקד המשפטים)
ליאת בן ארי ונורית ליטמן(צילום: משקד המשפטים)

למרות הודעתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שלפיה הוא מקבל בלית ברירה את החלטת שר המשפטים אמיר אוחנה למנות את דן אלדד לממלא מקומו של שי ניצן - הרוחות בפרקליטות המדינה ממשיכות לסעור: שתי בכירות בפרקליטות, ליאת בן ארי - התובעת בתיקי נתניהו - ונורית ליטמן, ניתקו עצמן מקבוצת הוואטסאפ של הנהלת הפרקליטות.

 

בן ארי וליטמן נוטשות את קבוצת הווטסאפ של בכירי הפרקליטות רגע אחרי שנודע שדן אלדד יהפוך ליועץ ()

לפי דיווח בחברת החדשות, השתיים הביעו בעצם נקיטת הצעד מחאה על החלטתו של אלדד לשתף פעולה עם השר אוחנה ולא להיעתר לבקשתו של היועמ"ש שיסיר את מועמדותו כאות סולידריות עם התביעה הכללית. עם זאת, ל-ynet נודע כי כמה שעות לאחר שהתנתקו מהקבוצה - חזרו השתיים אליה בעקבות פניה של מקורבי היועץ, שהסבירו להן כי אין לתת יד לכוונה לסכסך ולזרוע מבוכה בצמרת הפרקליטות.

 

כמו כן, הבוקר (חמישי) שיגר דן אלדד מסר לכלל הפרקליטים: "אני רואה בתפקיד זה שליחות ציבורית אמיתית, במיוחד בתקופה רגישה ומאתגרת זו. קיבלתי על עצמי את התפקיד מתוך אחריות דאגה ואמונה במערכת אכיפת החוק היקרה לכולנו מאוד". אלדד קרא לכלל הפרקליטים לפעול ברגישות מקצועיות וממלכתיות למען חיזוק שלטון החוק ואימון הציבור במערכת.  

 

מנדלבליט: "מצב שבו מינוי הופך לזירת עימות איננו רצוי"

אמש, כאמור, הודיע מנדלבליט הודיע כי לא יתנגד למינויו של אלדד. "מצב שבו מינויו של ממלא מקום פרקליט המדינה הופך לזירת עימות - איננו רצוי. יש בו כדי לפגוע בעבודת הפרקליטות ובאמון הציבור, ומכך יש להישמר", כתב מנדלבליט.

 

אביחי מנדלבליט דן אלדד אמיר אוחנה (צילום: רפי קוץ, שאול גולן, דוברות משרד המשפטים)
מנדלבליט, אלדד ואוחנה(צילום: רפי קוץ, שאול גולן, דוברות משרד המשפטים)

"לעת הזו, נדרש מכולנו לשלב כוחות כאיש אחד ולהתמקד באתגרים הרבים העומדים בפני מערכות החוק והמשפט במדינת ישראל, למען אזרחי המדינה והאינטרס הציבורי", הוסיף היועמ"ש. "מתוך תחושת אחריות לאינטרסים חשובים אלו, ומתוקף תפקידי כמי שעומד בראש מערכת אכיפת החוק, החלטתי - לא בלי היסוס - כי במצב הדברים הנוכחי, האינטרס הציבורי במניעת פגיעה נוספת בעבודת פרקליטות המדינה מחייב כי למרות כל האמור, לא אעמוד על התנגדותי למינוי עו"ד אלדד לתפקיד לעת הזו".

 

עם זאת, היועמ"ש ציין כי אכן קיימת מניעה משפטית למינוי. "סטייה מעמדת היועץ המשפטי לממשלה בעניין ללא הנמקה משכנעת, לא כל שכן ללא הנמקה בכלל, עולה כדי מניעה משפטית בקשר למינוי". עוד ציין כי דרישותיו חשובות עוד יותר נוכח התקרבות מערכת הבחירות. מנדלבליט קבע כי מינויו של אלדד סוטה מהנורמות המשפטיות המחייבות ומעלה חשש כבד ביחס לאמון הציבור בעצמאות התביעה".

 

בתוך כך, יצוין כי בשל היותה של הממשלה ממשלת מעבר, לא ניתן להקים את הוועדה שאמורה לבחור פרקליט מדינה קבוע במקומו של שי ניצן - שסיים בדצמבר את תפקידו לאחר שש שנים.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משקד המשפטים
נורית ליטמן וליאת בן ארי
צילום: משקד המשפטים
מומלצים