האם אתם יודעים איך קוראים לנגיד בנק ישראל?
אם התשובה שלילית - אל תילחצו, אתם כנראה לא לבד. גם בשאר העולם המצב דומה - כאשר נדמה שבנקים מרכזיים מאבדים מהרלוונטיות שלהם. מדוע זה קורה? פודקאסט מנועי הכסף
תעשו ניסוי. תרדו למטה לרחוב ותשאלו אנשים איך קוראים לנגיד בנק ישראל הנוכחי. סביר להניח ששני אנשים מתוך עשרה יידעו את התשובה. אולי שלושה אם הלכתם בשדרת רוטשילד בחלק של בין בנק הפועלים ללאומי ובדיוק הטריידרים מחדרי המסחר ירדו להפסקת סיגריה ברחוב.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
5 כלים שיעזרו לכם לזהות את המשבר הבא
נגמרה התחמושת: הכלכלה לא תעמוד בעוד בחירות מה כדאי לעשות עם הכסף כשהריביות יורדות?
וזה לא במקרה. גם אם תרדו לרחוב באיווה או בקולורדו ותשאלו איך קוראים ליושב ראש הבנק המרכזי של ארה"ב - סביר להניח שתקבלו תשובה זהה. אפילו בניו יורק או בלוס אנג'לס לא בטוח שיידעו מי זה ג'רום פאוול.
ושלא יהיה לכם ספק. המצב לא תמיד היה כך. יעקב פרנקל, דוד קליין, בן ברננקי ובטח סטנלי פישר - היו דמויות מפתח בבנקים המרכזיים ובשיח הכלכלי במדינות שלהם. לא כולם אהבו אותם. ממש לא. אבל הם היו דמויות מוכרות. על חלקם אפילו עשו סרטים.
אז האם ה"אפרוריות" של הנגידים והיו"רים של הבנקים המרכזיים בעולם היא מקרית. האם יש קשר לכך שאנחנו בתקופה כלכלית טובה או אולי שתופעה זו מתרחשת מכיוון שהבנקים המרכזיים איבדו מכוכם כגופים החשובים ביותר לכלכלה. על כך דיברנו בפרק ה-88 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד.