שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

מניין המתים מהקורונה – כבר יותר מבהתפרצות הסארס

813 בני אדם מתו מהנגיף החדש, לעומת 774 שמתו בהתפרצות הסארס ב-2002. היממה האחרונה הייתה הקטלנית ביותר, ויש מי שמזהיר: "מוקדם לקבוע שההתפרצות הגיעה לשיאה". ילד נולד לאזרח אמריקני שתקוע בווהאן: "לא טיפלתי בניירת בזמן"

מניין המתים כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה ברחבי העולם עלה ל-813, וחצה את כמות הנספים במגפת הסארס בשנים 2003-2002, שממנה מתו 774 בני אדם. הרשויות בסין הודיעו כי 89 בני אדם מתו ברחבי המדינה כתוצאה מהידבקות בנגיף, היממה הקטלנית ביותר מאז החלה ההתפרצות בחודש דצמבר. למרות זאת, מספר מקרי ההידבקות החדשים שדווחו ביממה האחרונה ירד לעומת היממה הקודמת, וישנם מומחים שמעריכים שהתפשטות הנגיף נמצאת בירידה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

ווהאן בעקבות התפרצות נגיף הקורונה (צילום: Getty Images)
שוק האוכל בווהאן, העיר שבה החלה התפרצות הנגיף(צילום: Getty Images)

ווהאן בעקבות התפרצות נגיף הקורונה (צילום: Getty Images)
הרחובות הריקים בווהאן. אזרחים יוצאים רק לקנות מצרכים(צילום: Getty Images)

וירוס קורונה בסין (צילום: AP)
"מוקדם לומר שההתפרצות הגיעה לשיאה". בית החולים לחולי הנגיף בווהאן(צילום: AP)

מרבית מקרי המוות היו בסין, שם מתו 811 בני אדם כתוצאה מהידבקות בנגיף. בנוסף, אזרח סיני מת בפיליפינים, ואדם נוסף מת בהונג קונג. ביממה האחרונה התגלו 2,656 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף ברחבי סין, מרביתם במחוז חוביי שבו החלה התפרצות המחלה, ובסך הכל נדבקו בסין עד כה 37,198 בני אדם. בשאר העולם נדבקו יותר מ-300 בני אדם.

 

עשרות מיליוני בני אדם עדיין נתונים בהסגר בערים שונות בסין, שהובילה צעדים חסרי תקדים במטרה לעצור את התפשטות הנגיף. כאשר הוטל לראשונה סגר על העיר ווהאן במחוז חוביי, שבה החלה התפרצות הנגיף, היו פחות מ-1,000 מקרים מאושרים של הידבקות בנגיף הקורונה. כעת כאמור יש יותר מ-37,000 מקרים שאושרו.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ווהאן בעקבות התפרצות נגיף הקורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

למרות האופטימיות מהירידה בכמות המקרים החדשים ביממה, מזהיר ג'וזף אייזנברג, פרופסור לאפידמיולוגיה באוניברסיטת מישיגן, כי מוקדם לומר שהתפרצות הנגיף הגיעה לשיאה. לדבריו, "גם אם מספר המקרים המדווחים הגיע לשיא, אנחנו עדיין לא יודעים על מקרים שלא דווחו. הדבר הזה נוגע במיוחד לאזורים הכפריים יותר בסין".

 

ארגון הבריאות העולמי הודיע שישלח ביום שני צוות לסין כדי לחקור את הנגיף. מנכ"ל הארגון, טדרוס אדנום גברייזוס, אמר כי ההתפשטות המהירה של מידע שגוי מקשה על יכולת השליטה בנגיף. לדבריו, "אנחנו לא סתם נאבקים בנגיף, אלא גם בטרולים ובמפיצי תיאוריות קונספירציה שדוחפים מידע שגוי ומערערים על דרך התגובה להתפרצות".

 

בתוך כך, נציבות הבריאות הלאומית בסין קראה ל"שימוש אחראי" בחליפות מגן, והזהירה מפני שימוש "מוגזם ולא מסודר" בציוד שיבזבז משאבים ויפגע ביכולת להתגבר על התפרצות הנגיף. סין עומדת בפני מחסור חמור בחליפות, מסכות ומשקפי מגן, שנועדו להגן על העובדים הרפואיים מהידבקות בנגיף. הנציבות הוסיפה כי אספקת הציוד השתפרה, אך עדיין אין ממנו מספיק.

 

תיעוד: ישראלים תקועים בספינה ביפן בגלל נגיף הקורונה

תיעוד: ישראלים תקועים בספינה ביפן בגלל נגיף הקורונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ריאיון עם כתב הטלוויזיה הסינית בווהאן    (צילום: אלי סגל)

ריאיון עם כתב הטלוויזיה הסינית בווהאן    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברחבי העולם ממשיכים להתפרסם סיפורים על האזרחים הנצורים בסין. ברשת CNN פורסם סיפורו של ג'סטין סטייס, שאשתו לי לינג ילדה את בנם הראשון, קולם, ב-5 בינואר בבית החולים בווהאן. מאז מנסה סטייס למצוא דרך לחלץ את משפחתו מהעיר, שנחשבת למוקד ההתפרצות, אך ללא הצלחה. ארבע טיסות עזבו השבוע את ווהאן לארה"ב יחד עם מאות אזרחים אמריקנים שנחשבים בסיכון גבוה להידבק בנגיף, ולא צפויות טיסות נוספות.

 

לצד זאת, כל עובדי הקונסוליה האמריקנית כבר פונו מהעיר, והותירו את סטייס ללא מענה אנושי קרוב. "אני צריך לרשום את הילד כאזרח אמריקני", סיפר, "אבל לא יכלתי לטפל בניירת בזמן בגלל העוצר".

 

כשסטייס יוצא לקנות מצרכים, הוא חובש מסכת פנים מעל האף והפה, ומשקפי שמש כדי להגן על עיניו. הוא גם לובש שכבה נוספת של בגדים, שנשטפים מיד כשהוא חוזר הביתה. בסופרמרקט יש מבחר קטן של אוכל, רובו לא טרי. "האזור הנוכחי שלנו רחוק מאספקת ההירקות, אבל לפעמים אנחנו מקבלים אספקה חדשה", אמר ל-CNN. הוא הוסיף כי באזורים אחרים בעיר המצב גרוע עוד יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אחות מטפלת בחולה בעיר ווהאן, סין
צילום: רויטרס
מומלצים