שתף קטע נבחר

 

היבא יזבק באה לתמוך: שנתיים ו-4 חודשי מאסר לראאד סלאח

שלושה חודשים אחרי הרשעתו של מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית בהסתה לטרור, קבע בית משפט השלום בחיפה את עונשו. בין התומכים בסלאח - חברת הכנסת מהרשימה המשותפת שקיבלה מבית המשפט העליון אישור להתמודד בבחירות: "גם השייח סלאח סובל מרדיפה פוליטית"

 

 

ראאד סלאח בבית המשפט    (צילום: עידו ארז)

ראאד סלאח בבית המשפט    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בית משפט השלום בחיפה גזר הבוקר (יום ב') שנתיים ו-4 חודשי מאסר על מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית ראאד סלאח, שהורשע בנובמבר האחרון בהסתה לטרור ובתמיכה בארגון שהוצא ב-2015 אל מחוץ לחוק.

 

אחרי הקראת גזר הדין אמר סלאח: "הכול שקרים, כל מה שנאמר רחוק מהאמת. לא יודע מאיפה הביא את הדברים שייחסו לי. ככל הנראה מישהו כתב פרטים שקריים ובית המשפט הציג אותם כדברי אמת".

 

בית המשפט המחוזי בחיפה- מתן גזר דין לראאד סלאח על הסתה לטרור (צילום: אלעד גרשגורן)
ראאד סלאח מגיע לבית המשפט(צילום: אלעד גרשגורן)

מאות בני אדם ובכללם ח"כ היבא יזבק (הרשימה המשותפת), שקיבלה אתמול מבית המשפט העליון אישור להתמודד בבחירות הקרובות, הגיעו לבית המשפט כדי לתמוך בסלאח. "באתי לכאן כי השייח סלאח סובל גם הוא מרדיפה פוליטית. אמשיך בפעילות שלי למען החברה בתחומים החשובים ביותר", אמרה ח"כ יזבק.

היבא יזבק לאחר החלטת העליון לאשר לה את ההתמודדות בבחירות 2020 (צילום: עידו ארז)
ח"כ יזבק. הגיעה לתמוך בראאד סלאח(צילום: עידו ארז)

בנוגע להחלטת בית המשפט העליון בעניינה ציינה ח"כ יזבק: "אמרנו מההתחלה שההחלטה הזו צפויה כי אין שום תשתית ראייתית נגדי, ואמרנו מההתחלה שזה חלק ממסע הדה-לגיטימציה וההסתה המתמשכת והדמוניזציה שנעשית לחברי הכנסת הערבים והחברה הערבית.

 

"אנחנו נאבקים ופועלים למען ערכים וקידום דמוקרטיה, צדק ושוויון, אז מי שבאמת בא ומנסה לייחס לנו כל מיני האשמות שהן 'הסתה לאלימות וכו'' - אז בית המשפט בא ואמר במפורש שאין שום תשתית ראייתית, שכל הפעילות שלי גם לגיטימית וגם לפי החוק ואני גם מכאן מציינת שאמשיך באותה דרך של פעילות למען צדק, למען שוויון, למען דמוקרטיה ולמען סיום הכיבוש".

 

ח"כ יזבק מתייחסת להחלטת העליון בעניינה    (צילום: עידו ארז)

ח"כ יזבק מתייחסת להחלטת העליון בעניינה    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכתב האישום שהוגש נגד סלאח באוגוסט 2017, פורטו מעשיו שהובילו להרשעתו בהסתה ועידוד טרור: ב-27 בדצמבר 2015 נשא סלאח נאום בבקה אל גרבייה ושם הציג את תוכנו של הספר "תורת המלך" ככזה המתיר את דמם של ילדים פלסטינים בהתאם ל"כיבוש הישראלי אשר הכריז מלחמה על הילדות הפלסטיניות".

 

במקרה אחר, ביולי 2017, נשא סלאח נאום בתפילת יום השישי באום אל פחם בפני קהל של מאות אנשים. הוא בירך את המראבטון והמראבטאת (שהוצאו מחוץ לחוק) על עמידתם בפני כוחות הביטחון הישראליים בשער האריות סמוך לאל אקצה. "עד הרגעים האלה הכיבוש הישראלי פצע 79 מבני משפחות המראבטון והמראבטאת של אל-אקצה, שחלקם במצב מסוכן, פצועי ראש וחזה, שדמם הטהור נשפך", אמר אז סלאח.

 

הוא הוסיף: "אני מבקש שאלוהים יקבל את כל השהידים של מסגד אל-אקצה היום. את השהיד מוחמד, את השהיד מוחמד ואת השהיד מוחמד (שלושת המחבלים מאום אל-פחם שרצחו את השוטרים רס"מ האיל סתאוי ורס"מ כמיל שנאן). מבקש מאלוהים שיאסוף את (נשמתם) עם (נשמות) הנביאים והצדיקים והשהידים ההולכים בדרך הישר".

 

התיעוד של סלאח אומר את הדברים עלה אז לפייסבוק וזכה ל-574 צפיות ו-32 לייקים. לפי האישום נגדו, במעשיו פרסם דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה טרור, תמיכה בו או הזדהות עמו. "על פי תוכנו של הפרסום והנסיבות שבהן פורסם יש אפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה טרור", נכתב בכתב האישום. על סרטון זה הואשם סלאח בהסתה לטרור.

 

ביולי 2017, בזמן הלווייתם של שלושת המחבלים, אמר סלאח אל מול אלפי אנשים: "אל תחשבו כי הנהרגים לשם אלוהים מתים המה, לא, כי חיים הם, ואצל אלוהים פרנסתם. ברגעים האלה נתפלל לאלוהים שיעלה את ערכם במרומים. במעמדם הגבוה בגן העדן שלמעלה אלוהים יכבד אותם בשתיית מים יחד עם הנביא מוחמד עליו השלום - שתייה שלאחריה לעולם לא יהיו צמאים עוד".

 

"במעשיו האמורים לעיל, פרסם הנאשם דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה טרור, תמיכה בו או הזדהות עמו, ועל פי תוכנו של הפרסום והנסיבות שבהן פורסם יש אפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה טרור", צוין בכתב האישום.

 

סלאח שוחרר בינואר 2017 מכלא רמון לאחר שריצה תשעה חודשי מאסר בגין הסתה לאלימות וגזענות. הוא נשלח אז למאסר בעקבות דרשה שנשא ב-2007 במזרח ירושלים.

 

בנובמבר 2015 הכריז הקבינט המדיני-ביטחוני על הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית בישראל כהתאחדות בלתי מותרת. המשמעות היא שהתנועה בראשות השייח סלאח הוצאה אל מחוץ לחוק, וכי כל גוף או אדם שמשתייך לארגון זה וכל אדם שנותן לארגון שירות או פועל במסגרתו, עובר עבירה פלילית וצפוי לעונש מאסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
ראאד סלאח
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים