פסיקה נדירה: אישה סירבה לתת גט לבעלה וחויבה לפצותו
האישה תשלם לבעלה 75 אלף שקל עקב "פגיעה בחירותו ובכבודו של התובע, שכבול בנישואין שאין להם תוחלת"
אישה שאינה רוצה לתת גט לבעלה אף שהם פרודים כשבע שנים ולבעלה יש בת זוג אחרת תשלם לבעלה פיצוי של 75 אלף שקל על הנזקים שנגרמו לו. כך עולה מפסיקה ייחודית של ביהמ"ש לענייני משפחה שהותרה לפרסום לאחרונה.
סמיון גרפמן מבקש לרשום סימן מסחרי על הביטוי "שייבע שקל"
הקרב המכוער על סוכנות הדוגמנות שניהלה בטי רוקאווי HP לא סימנה דיו בעברית ותתרום מחשבים לבתי חולים
ביהמ"ש קבע כי השאלה העומדת לדיון היא אם יש מקום לפיצוי נזיקי על עיגון גם כשאין כיום חיוב בגט. כלומר אין החלטה המחייבת את האישה לתת גט. בפסק דינה קבעה השופטת חני שירה כי טענות האישה שהיא חפצה בשלום בית לא הוכחו ככנות. "הנתבעת יודעת כי לתובע בת זוג מספר שנים. היא שבה ומזכירה אותה בשם 'הפילגש'".
הבעל, המיוצג על ידי עו"ד אברהם קורחוב, חזר והביע את רצונו להתגרש ולא נעשה כל ניסיון ממשי לשלום בית בעת הפירוד. בפועל הגיעה הנתבעת לפני כמה שנים לסידור הגט, שלא בוצע בהסכמה. אבל ימים ספורים לאחר מכן חזר בו הבעל, ולא נעשתה מאז שום פעולה של שלום בית.
השופטת פסקה כי "מדובר בפגיעה בחירותו ובכבודו של התובע, שכבול בנישואין שאין להם תוחלת. גם אם נאמר כי התובע מנהל זוגיות, אין הוא יכול להינשא בנישואין אזרחיים מכיוון שלא ניתן גט". עוד קבע ביהמ"ש כי הנתבעת הייתה מודעת לנזקים שנגרמים לתובע: "מצאתי לקבוע פיצוי חד-פעמי של 75 אלף שקל. לא מצאתי לנכון לפסוק חיוב עתידי בגין כל חודש שבו הנתבעת אינה נותנת את גיטה, משלא מתנהלת כיום תביעת גירושין". כמו כן הטיל ביהמ"ש על האישה הוצאות משפט של 15 אלף שקל. האישה שוקלת לערער.
עו"ד קורחוב, בא כוחו של הגבר: "יש מקרים, כמו המקרה הזה, שבו הנזק שנגרם לגבר כה גדול עד כדי אובדן מקום עבודתו. נטל ההוכחה כאן היה לא פשוט שכן לא היה חיוב על האישה להתגרש. זו החלטה אמיצה מאוד, שאני מקווה שתרתיע אנשים לגרום נזק ממשי לבן הזוג במהלך פרידה".
עו"ד דניאל שרז, בא כוח האישה: "במקרה הזה מדובר בפסיקה ייחודית ותקדימית משום שאין פס"ד לגירושין, ושתי תביעות לגירושין נדחו בביה"ד הרבני, ולטעמנו אין כאן סרבנות גט. אמנם, ביהמ"ש דחה את תביעת האיש לפיצוי גבוה יותר ולפיצוי חודשי, אך לא קיבל את עמדתנו, וחייב את האשה בפיצוי חד-פעמי של 75 אלף שקל. האישה שוקלת צעדיה, ובין היתר הגשת ערעור לערכאה גבוהה יותר".