ועדת הבדיקה להתנהלות מח"ש החלה את עבודתה
הוועדה הממשלתית שהוקמה בניגוד לעמדת היועמ"ש הודיעה שקבעה את סדרי עבודתה ופרסמה קול קורא לציבור לקבלת הצעות. ההחלטות והפרוטוקולים יהיו גלויים
הוועדה הודיעה כי קבעה את סדרי עבודתה. בין היתר, החליטה כי דיוניה, החלטותיה והפרוטוקולים מדיוניה יפורסמו לציבור. אמש פרסמה הוועדה קול קורא, במסגרתו פנתה לציבור הרחב לקבלת עמדות והצעות הנוגעות לנושאים שבהם היא עוסקת. חברי הוועדה הם פרופ' אברהם דיסקין ופרופ' רינת קיטאי סנג'רו ובראשה עומד השופט בדימוס הרן פיינשטיין.
את ההצעה להקמת הוועדה הביא לממשלה שר המשפטים אמיר אוחנה. זאת לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח זאת לגדי יברקן - שערק מכחול לבן לליכוד. ביום חמישי שעבר שיגר היועמ"ש מכתב לאוחנה ובו קבע כי קיימת מניעה משפטית להקים ועדת בדיקה ממשלתית בתקופת בחירות.
בחוות דעת שנשלחה לשר אוחנה ולממשלה, קבע היועמ"ש כי ממשלת מעבר מחויבת באיפוק ובריסון בהפעלת סמכויותיה. לפי מנדלבליט, לממשלה אסור להעמיד את הממשלה הבאה בפני מצבים בלתי הפיכים שעלולים לכבול את ידיה, ואסור שהאינטרס הפוליטי יועדף על האינטרס הציבורי. הוא מדגיש כי הקמת ועדות בדיקה אינה דבר שכיח, וכי קיימות פסיקות בג"ץ שאוסרות על כך בתקופת בחירות.
במערכת המשפטית חוששים מפני מדרון חלקלק שיביא לאחר מכן להקמת ועדת חקירה שתבדוק את התנהלות הפרקליטות והמשטרה בטיפול בתיקי נתניהו. אוחנה החליט להמליץ על הקמת הוועדה בנוגע למח"ש כבר לפני כחצי שנה, על רקע אירוע הירי שגרם למותו של סלומון טקה. בעבר הסכים השר אוחנה לעמדתו של מנדלבליט, אך לאחר ההבטחה ליברקן הוא החליט להקים את הוועדה למרות זאת.