ספינת הקורונה: "אם יהיה צורך - בידוד לישראלים בארץ"
בתדרוך בנוגע לנגיף אמר שר החוץ ישראל כץ כי יבקש ממקבילו היפני להוריד את 15 הישראלים מספינת התיירים. שר הבריאות ליצמן אמר כי אם יהיה צורך - הם יובאו לבידוד בארץ. השגרירה בטוקיו: הם בלחץ נפשי, הוצאתם תביא לבידוד באיכות אחרת - אדם בחדר עם שירותים ומזון יפני
שר החוץ ישראל כץ הודיע הבוקר (ה') כי יבקש ממקבילו היפני להוריד את הנוסעים הישראלים מספינת התיירים "דיימונד פרינסס", שנמצאת בהסגר בנמל ביוקוהמה, עם יותר מ-200 בני אדם שנדבקו בה בנגיף הקורונה. שר הבריאות יעקב ליצמן אמר בתדרוך שהתקיים בנושא במשרד החוץ שאם יהיה צורך - הישראלים יובאו לבידוד בארץ.
התפרצות הקורונה: כל העדכונים, החדשות וההסברים ב-ynet
בדיון נמסר כי נבחנת הבאתם של 15 הישראלים בטיסה ישירה מיפן לישראל במטוס מיוחד. חברות הביטוח הביעו נכונות לממן הטסה ישירה כזאת. בדיון השתתפה גם שגרירת ישראל ביפן יפה בן ארי, שטענה כי הוצאת הישראלים מהספינה תגרום לכך שהם יועברו לבידוד בתנאים ירודים יותר דווקא, מאשר התנאים שבהם הם נמצאים כעת בחדריהם בספינה.
"מוקד תשומת הלב שלנו מופנה לטפל ב-15 האזרחים הישראלים שנמצאים על הספינה ולמזלנו ומזלם הם אכן בריאים ושלמים", אמרה בן ארי בשיחת ועידה מטוקיו. היא ציינה שהם "בלחץ נפשי".
"כרגע קיבלנו סיכום תדרוך שהתקיים במשרד החוץ היפני. התבשרנו בשונה מהתדרוך הראשון שהם שוקלים פינוי מדורג של זקנים של ארבע קבוצות, של אנשים מעל גיל 80, 75, 70 ומטה. הקבוצות האלה בהנחה שהם בחדר ללא מרפסת או בלי מרפסת אך עם חלון, הם יורדו בהדרגה מהספינה אך לא ישוחררו מהספינה, ויועברו לחדרי בידוד בתנאים הרבה יותר טובים מהספינה".
לשאלתו של השר ליצמן אם ניתן להוציאם מהספינה, ענתה השגרירה הישראלית: "האפשרות היא רק לזקנים עם מחלות רקע אחרות, וכאלה שהם אינם נשאים. ואם הם ירדו הם יועברו למקומות מרוחקים יותר, בתנאי בידוד של אדם בחדר עם שירותים ועם מזון יפני, באיכות אחרת מהאיכות שמקבלים כרגע על הספינה. ולכן האפשרות הזאת תינתן לבחירתם של הנוסעים - אלה שירצו לרדת במידה שהם עונים על התנאי של הגיל והמחלות".
בסיום התדרוך בחמ"ל של משרד החוץ מסר השר הכץ כי הוא הבהיר ש"ייעשו מירב המאמצים מול הרשויות ביפן על מנת להשיב את האזרחים הישראלים חזרה ארצה, זאת תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות הנדרשים כדי למנוע מן הנגיף לחדור לישראל". שר החוץ הביע הערכה לדיפלומטים הישראלים בסין, איחל "הצלחה לעם הסיני במאבק בנגיף" ואמר גם ש"הידידות בין ישראל וסין איתנה כבעבר".
השר ליצמן הודיע במקביל כי נציג משרד הבריאות ייסע ליפן כדי לסייע מקרוב לישראלים שנמצאים בספינה. "השר ליצמן ציין כי מטרתנו להעניק סיוע לישראלים שנמצאים על האונייה, ולבחון חזרתם לישראל באופן בטוח עבורם ועבור הסביבה הישראלית", מסר משרד הבריאות. "אנו פועלים על פי הוראות ארגון הבריאות העולמי בכדי לדאוג להם וגם למנוע הדבקה בנגיף לאחר הגעתם".
הנציג שייסע ליפן הוא המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו. "אנו רואים חשיבות רבה לצאת כגורם מקצועי ליפן, על מנת להבטיח את בריאותם של הישראלים הנמצאים על הספינה וחזרתם בשלום לישראל ובמקביל לוודא כי מונעים את הסיכון לאוכלוסיה בישראל", אמר גרוטו.
כבר אתמול פנה משרד החוץ הישראלי לרשויות ביפן וביקש להוריד מהספינה את הישראלים שנמצאים בה, ולבדוק אפשרויות בידוד אחרות. ממשרד החוץ נמסר כי הם נמצאים בקשר יומיומי עם הרשויות ביפן בעניין. בנוסף, שגרירות ישראל ביפן דואגת שהאזרחים הישראלים יקבלו מענה לצרכיהם, לרבות אספקה שוטפת של תרופות ואוכל כשר.
במהלך הלילה דיווחו הרשויות ביפן על 44 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף בספינה, ומספר הנדבקים הכולל בה עומד על 218. יותר מ-3,700 נוסעים ואנשי צוות נמצאים על "ספינת הקורונה" ביפן. מספר הנדבקים על הספינה עולה מדי יום. מספר לא ידוע של נוסעים הורשו לרדת מהספינה עד כה מסיבות רפואיות שאינן קשורות לנגיף.
הרשויות ביפן בדקו 713 אנשים בספינה מחשש להידבקות בנגיף, ו-218 מהם אושרו כאמור כחולים. הבוקר הודיע שר הבריאות היפני, קטסונובו קאטו, כי נוסעים מעל גיל 80 שלא אובחנו כחולים יורשו לעזוב את הספינה, אולם איש מהנוסעים הישראלים לא חצה את הגיל, ולכן הם יישארו על הסיפון.
נגיף הקורונה גבה עד כה את חייהם של יותר מ-1,300 בני אדם בסין, ויותר מ-60 אלף נדבקו בו במדינה. יותר מ-15 אלף מקרים חדשים אובחנו בסין מאז אתמול. מדובר בעלייה חריגה אחרי שבימים האחרונים דווח במחוז חוביי במרכז המדינה - מוקד ההתפרצות של הנגיף - על מספר מקרים חדשים נמוך משמעותית. אתמול, למשל, דווח על 1,638 מקרים חדשים במחוז בלבד.