שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

מה יקרה אם הנגיף יתפשט באפריקה?

ביבשת ענייה עם שירותי בריאות ירודים, שמותשת כבר מהמאבק באבולה, בחצבת ובמלריה, התפרצות של נגיף הקורונה עלולה להיות אתגר יוצא דופן. קשרי הסחר הענפים עם סין מגבירים את הסכנה עבורה

מחלקת בידוד עומדת מוכנה בבית חולים בחרטום, סודן. מעבדות בסנגל ובמדגסקר החלו לבחון את הציוד שהן צריכות. נוסעים המגיעים לנמלי תעופה בגמביה, קמרון וגינאה עוברים בדיקות כדי לוודא שאין להם חום או תסמינים אחרים.

 

בהלת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נגיף קורונה אפריקה וירוס בית מרקחת זמביה (צילום: AP)
בבית מרקחת בזמביה. מערכות בריאות שמתוחות עד הקצה(צילום: AP)

אפריקה נערכת בימים אלה לאפשרות של התפשטות נגיף הקורונה בתחומיה, והתפשטות שכזו עלולה להתברר כאתגר עולמי יוצא דופן. לפי שעה דווח בה על מקרה אחד בלבד – של אדם שהגיע מסין למצרים ואובחן כנשא של הנגיף בסוף השבוע – אבל לכולם ברור שאם מקרים אחרים יעברו מתחת לרדאר ויאפשרו לנגיף להתפשט במדינות אחרות ביבשת הענייה, בעיקר במדינות מסוימות שמשאביהן דלילים במיוחד, עצירתו תהיה קשה עוד יותר מבאסיה.

נגיף קורונה אפריקה וירוס קניון זמביה (צילום: AP)
"אם זה יגיע אלינו, זה יהיה הסוף". מתמגנים בקניון בזמביה(צילום: AP)

נגיף קורונה אפריקה וירוס מדענים ב מכון ב דקאר סנגל (צילום: AFP)
מתכוננים לאפשרות של בוא הנגיף, במעבדה בדקאר, סנגל(צילום: AFP)

אפריקה היא לא רק יבשת ענייה עם שירותי בריאות מוגבלים – נוסף על כך מדינות בה כורעות כבר עכשיו תחת נטל ההתמודדות עם התפרצויות של נגיפים אחרים כמו אבולה, חצבת ומלריה ושל מחלות זיהומיות קטלניות אחרות. במערב היבשת עדיין מתאוששים מהתפרצות האבולה בשנים 2016-2014, במיוחד בליבריה, סיירה ליאון וגינאה. כ-11,300 בני אדם מתו בהתפרצות הזו.

 

"הדבר החשוב ביותר הוא להגביל את העברת הנגיף מהמדינות הנגועות, והדבר השני הכי חשוב הוא לוודא שיש לנו יכולת לבודד אנשים שיש חשד כי נדבקו ולספק להם את הטיפול הראוי", אומר מישל יאו, מנהל תוכנית מבצעי החירום בשלוחה האפריקנית של ארגון הבריאות העולמי בברזוויל, קונגו.

  ()

נגיף קורונה אפריקה וירוס מדענים ב מכון ב דקאר סנגל (צילום: AFP)
הגילוי המוקדם קריטי. במעבדה בדקאר(צילום: AFP)

הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו אוסרת על אזרחיה לטוס לסין, ובורקינה פאסו ביקשה מאזרחים סינים לדחות את בואם אליה. אם יבואו – לפי ההתראה שנתנה להם – יישלחו לבידוד. קניה, טנזניה ורואנדה השעו כולן את הטיסות בינן לבין סין.

 

"אנחנו מדגישים לכל המדינות שעליהן לכל הפחות להקפיד על גילוי מוקדם של המחלה", אומר יאו. "אנחנו יודעים עד כמה רעועה מערכת הבריאות ביבשת אפריקה, והמערכות נתונות גם כך בעומס כבד של התפרצות מחלות, כך שעבורנו קריטי לאבחן מוקדם, כדי שנוכל למנוע את ההתפשטות".

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

איחוד המרכזים האפריקניים למניעת מחלות ולבקרתן הכריז החודש על הפעלתו של מרכז חירום שיתאם את המאבק בנגיף ברחבי היבשת, והודיע כי יקיים בסנגל סדנת שבה יוכשרו נציגים מ-15 מדינות באפריקה במשימות אבחון במעבדה. מספר המעבדות ביבשת שיש להן הכלים לזהות את הנגיף יותר מהוכפל החודש.

 

החשש מהתפשטות של הנגיף באפריקה מבוסס גם על קשרי הסחר הענפים בין מדינות היבשת לבין אסיה.

אנסיאו פביאנו פאולו, סטודנט מאנגולה, אמר לסוכנות הידיעות AFP שאם נגיף הקורונה יגיע לארצו – "זה הסוף": "מערכת הבריאות שלנו פגיעה ואין מומחים טובים. כבר המלריה מפילה אנשים כמו זבובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
היבשת מתכוננת. בית מרקחת בזמביה
צילום: AP
מומלצים