הישראלים צופים בפינוי האמריקנים מהספינה: "אנחנו מחכים, לא יודעים למה"
ארה"ב החלה בפינוי אזרחיה שעל ה"דיימונד פרינסס", שמניין הנדבקים בה בקורונה ממשיך לעלות וכולל לפחות שני ישראלים. אחת מהם אמרה בסרטון שצילמה: "אמריקה דואגת לאזרחיה. בישראל אולי מחכים שלא יישאר את מי להוריד". משרד החוץ: "שוקלים להביאם במטוס מיוחד"
ניקול בן דוד, אחת הישראליות הנמצאות על ספינת ה"דיימונד פרינסס", צילמה את הנוסעים האמריקנים כשהם מתפנים מהספינה, תוך שהיא מותחת ביקורת על הטיפול של ישראל באזרחיה שעל הספינה. "כל הכבוד לאמריקה, ככה הם דואגים לאזרחים שלהם, הנה מעצמה כזו גדולה הצליחה לשכנע את היפנים להוציא אותם", אומרת בן דוד בסרטון. "כרגע הודיעו שגם אזרחי קנדה והונג קונג צריכים לפנות לשגרירויות שלהם על מנת להשתחרר כנראה מחר. ואנחנו בישראל מחכים, לא יודעת למה. אולי מחכים שלא יהיה את מי להוריד יותר. עצוב ממש".
הבוקר סיפרה בן דוד ל-ynet על החששות בעקבות ההודעה על הידבקותם של נוסעים ישראלים בנגיף: "לא קיבלנו שום הודעה מצוות האונייה, מהרופאים ומהשגרירות. זה רק מחדד את הנקודה שאמרנו שיש מצב שהבידוד הוא לא נכון ושהיינו צריכים לצאת מכאן. היינו נאיבים, הקשבנו לשלטונות היפניים. אנחנו בגדר סיכון כרגע אם עדיין אנשים נדבקים".
במשרד החוץ התייחסו היום לטענות הנוסעים הישראלים, ומסרו כי בהערכת המצב על הקורונה דנו במה שקורה עם נוסעי הספינה, שמתוכננים לרדת בתום הבידוד ביום רביעי או חמישי, ולאחר מכן יהיו חופשיים לדרכם. עוד נמסר כי אחת האפשרויות שנשקלות היא להביא אותם לארץ במטוס מיוחד לאחר השחרור מהבידוד, "תוך לקיחה בחשבון שאנחנו לא נביא לארץ אדם שחולה בקורונה".
הלילה נמסר כי עוד 70 בני אדם שנמצאים על הספינה נדבקו בנגיף. משרד הבריאות היפני מסר כי עד כה נדבקו על הספינה 355 בני אדם. על הספינה נמצאים כ-3,700 נוסעים ואנשי צוות, בהם 15 ישראלים. החולים מועברים לבתי חולים ביפן, ושאר הנוסעים נמצאים בבידוד על הספינה.
סמדר ביטון, כלתם של אחד הזוגות הנצורים על הספינה, אמרה כי "המשפחות שלנו נמצאות כבר 11 ימים ב'בידוד' שאינו בידוד, כלוב של זהב הייתי קוראת לזה. מפנקים אותם מכל הכיוונים אבל בנושא החשוב ביותר, שהוא בידוד אמיתי ודאגה לבריאותם לא באמת דואגים".
לדברי ביטון, "אנחנו משפחה גדולה, מלוכדת ומאוד אופטימית בדרך כלל אבל כרגע אנחנו ממש מודאגים. לא ייתכן שיחייבו אנשים להיסגר במקום שבעצם מהווה סכנה לבריאותם. חמי וחמותי וכל בני משפחתם שעל האונייה נמצאים בסכנת הידבקות ומצד שני לא ניתנת להם האפשרות לבחור את גורלם. אני ובני המשפחה מבקשים לדאוג להחזירם לארץ ולדאוג לבריאותם ולשלומם".
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה שהתקיימה הבוקר כי "אנחנו ממשיכים להיערך להתמודדות עם נגיף הקורונה. הישראלים על האונייה שנמצאת ביפן שלא נדבקו בנגיף - יבואו לארץ וייכנסו לבידוד. אלה שנדבקו נשארים שם לפי החלטת ממשלת יפן, ואנחנו שלחנו להם רופא שיסייע להם. נמשיך לעשות מה שצריך ברמה המדינתית כדי לעכב ולמנוע התפשטות של המחלה בישראל".
מוקדם יותר עדכנה שגרירת ישראל בטוקיו יפה בן ארי את משרד החוץ באופן לא רשמי ששלושה מהישראלים על ספינת התענוגות ככל הנראה נדבקו בנגיף. ממשרד החוץ נמסר כי השר ישראל כץ מנסה לשכנע את היפנים לאפשר לישראלים שעל האונייה לרדת ממנה ולהעביר אותם לבידוד בישראל, וזאת בשיתוף משרד הבריאות. בין היתר יש ניסיונות לתאם שיחה בין כץ לשר החוץ היפני טושימיצו מוטגי.
נכון להיום מגיע מניין הקורבנות שמתו כתוצאה מקורונה בסין ל-1,665 איש. מספר ההדבקות העולמי בנגיף הקורונה עומד על 69,270, זאת חרף הניסיונות לנקוט באמצעי מיגון כמו מסכות וחיטוי.
אתמול הודיעה שגרירות ארה"ב בטוקיו כי האזרחים האמריקנים הנצורים בספינת התענוגות שעוגנת ביוקוהמה שביפן מאז 5 בפברואר בעקבות נגיף הקורונה יוטסו בחזרה לארה"ב. על פי הודעת השגרירות, האמריקנים יוחזרו לארה"ב באמצעות טיסת שכר. על האונייה שוהים בבידוד כ-380 אמריקנים, אולם רק מי שלא נדבק בנגיף יורשה לעזוב אותה. שאר הנוסעים נדרשים בינתיים להמתין לפחות עוד שבוע לפני שישוחררו.
משרד הבריאות היפני כבר אישר ל-11 נוסעים לעזוב את הספינה, אך הם הועברו להמשך הבידוד במתקן ייעודי על החוף. מדובר בנוסעים שגילם מעל 80, נוסעים שסובלים מבעיות רפואיות ונוסעים ששהו בחדרים ללא חלונות.