קנס למפעיל אתר פסולת פיראטי: "לא הוזהרתי"
בעל תחנת מעבר פיראטית לפסולת בכפר קאסם טען גם כי אין זה צודק להטיל עיצום כספי גבוה על בעל עסק קטן. השופט דחה את העתירה וקיבל את עמדת המשרד להגנת הסביבה
המשרד להגנת הסביבה הטיל עיצום כספי בגובה 366,720 שקלים על מפעיל תחנת מעבר פיראטית בכפר קאסם. האיש עתר לבית המשפט המחוזי בירושלים, שקבע כי על האיש לשלם את הכסף.
בעל התחנה, שעתר נגד המשרד להגנת הסביבה לבית המשפט בדרישה לבטל את העיצום הכספי, אמר כי הפסולת שמגיעה אליו מועברת לתחנת מעבר מאושרת, וכי נערכו ביקורים רבים מטעם המשרד והעירייה ולא דווח על הפרת חוק. לטענתו, המכולות הגיעו למקום כשהן בוערות, ולא הייתה לתחנה שום שליטה על השריפה. "לאחר שני המקרים והסיור של איכות הסביבה, מרשי פיטר את כל העובדים שנכחו בשטח", נטען בעתירה שהגיש עורך דינו של בעל התחנה.
עוד טען כי היה נכון להזהיר אותו בטרם הטלת העיצום הכספי, ושכן ראוי להזהיר בית עסק כי אם לא נפתח נגדו הליך פלילי- המשרד להגנת הסביבה יכול להטיל עליו עיצום כספי. בנוסף, נטען כי מדובר בבעל עסק קטן - ואין זה צודק להטיל עליו עיצום בגובה מאות אלפי שקלים - בזמן שגופים ציבוריים ומפעלים ענקיים מזהמים באופן יום-יומי וגורמים נזק עצום לסביבה.
התושבים סובלים: שריפות לא חוקיות באזור השרון (צילום: ליהי קרופניק)
השופט עודד שחם מבית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את עמדת המשרד להגנת הסביבה במלואה. הוא סירב לבקשת העותר להפחתת העיצום או לפריסתו. השופט הבהיר בדיון, כי ההפרות חמורות, הן גורמות לזיהום אוויר, וכי העיצום הוטל על בסיס משפטי מבוסס ומנומק היטב.
בתגובה לעתירה טענו נציגי המשרד כי "בעירת פסולת מעלה חשש כבד, בוודאות קרובה לוודאי, לזיהום אוויר ומטרדי ריח קשים. בעירה פתוחה או בעירה פנימית ובלתי מבוקרת, יוצרת מפגעי זיהום אוויר. בבעירה פתוחה ולא מבוקרת של כל סוג פסולת נפלטים לאוויר חלקיקים נשימים, גזים רעילים ותרכובות אורגניות נדיפות". את התיק ניהלו עו"ד זוהר שקלים מהמשרד להגנת הסביבה ועו"ד מיטל פוגל מפרקליטות מחוז ירושלים.
העיצום הוטל כחלק ממבצע "קשת בענן" של המשרד להגנת הסביבה לאיתור שרפות פסולת באזור השרון. המבצע נערך בעקבות תלונות רבות ומתמשכות של תושבים רבים אשר התלוננו בפני המשרד וגורמי אכיפה נוספים על מטרדי ריח מהאזור.
שריפת הפסולת בכפר קאסם
צילום: המשרד להגנת הסביבה
מומלצים