משפחות הישראלים שעל ספינת הקורונה זועמות: "המדינה נזכרה מאוחר מדי"
בעקבות הודעת משרד הבריאות על נוסעת ישראלית שלישית שנדבקה בנגיף בספינת "דיימונד פרינסס", טוענות משפחות הישראלים שעל הספינה: "התרענו מהיום השני, למה השאננות הזו? אנחנו חשים כעס ותסכול שאין כמותו". קרוב אחר: "יכולים רק להתפלל"
הודעת משרד הבריאות על אזרחית ישראלית שלישית שנדבקה בנגיף הקורונה על ספינת התענוגות "דיימונד פרינסס" עוררה זעם בקרב המשפחות, שטוענות כי המדינה הייתה צריכה לדאוג לפנות את האזרחים מיפן. על הספינה, שכונתה "ספינת הקורונה", נמצאים כ-3,700 נוסעים ואנשי צוות - בהם 15 ישראלים - שיצאו לשיט ונגררו לסיוט מתמשך.
נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet :
חברות ביטוח ישראליות חכרו מטוס להחזרת הישראלים מ"ספינת הקורונה"
הישראלים צופים בפינוי האמריקנים מהספינה: "מחכים, לא יודעים למה"
גורמים במשרד החוץ: "הנחיות משרד הבריאות גורמות לפאניקה"
נשיא סין חשף שהיה מודע לסכנת הקורונה הרבה לפני הציבור
למה יהיה קשה למגר את הווירוס בקרוב?
עד כה נדבקו על הספינה 355 בני אדם, אך המספר מתעדכן מדי לילה. תוצאות הבדיקה של הנוסעת, תושבת הדרום, הגיעו כבר בשעות הלילה שעבר (בין שבת לראשון), לאחר שהרשויות היפניות לקחו בדיקות מכל הישראלים שנמצאים על הספינה. מכיוון שהנוסעים שמאובחנים כחולים בנגיף מפונים לבית חולים ביפן, ביקש בעלה של האישה לרדת מהספינה יחד איתה.
יוני לוי, שאימו ואחותו נמצאות על הספינה יחד עם בני משפחה נוספים, אמר כי "אנחנו חשים כעס ותסכול שאין כמותו. הדרך שבה פועלת הממשלה מייצגת את כל הבעיות הכי גדולות בישראליות של היום - תמיד נזכרים מאוחר מדי, וכשאתה צריך את המדינה היא לא שם בשבילך".
לדבריו, "אנחנו ביום ה-11 להסגר, והתרענו על הבעיה כבר ביום השני. למה השאננות הזו? זה פשוט ביזיון ומחדל שאין כמותו. המון אנשים ישלמו על כך. אנחנו משתגעים כאן בארץ, זה כמו רולטה רוסית".
משפחות הנצורים זועמות גם על שאיש לא עדכן אותם בכך שנוסעת שלישית נדבקה בנגיף. רפי דהן, ששני הוריו וקרובים נוספים שלו נמצאים על הספינה, אמר כי "אנחנו מתפללים שכולם אצלנו בסדר. מה אנחנו יכולים לעשות מלבד להתפלל?".
"זה היה ברור מהרגע הראשון שדברים לא מתנהלים כמו שצריך", טען דהן. "אף אחד לא יצר איתנו קשר ולא עדכנו אותנו. אנחנו לא רלוונטים מבחינת המדינה, אנחנו תמיד האחרונים לקבל את המידע. אני רוצה שראש הממשלה יתפנה מהעיסוקים הפרטיים שלו ויטפל בעניין הזה, אבל כנראה שאין לו זמן. אנחנו מאוד מאוכזבים, לא יכול להיות שקורה אירוע כזה ואין לו פתרונות".
במשרד החוץ התייחסו אתמול לטענות הנוסעים הישראלים, ומסרו כי בהערכת המצב על הקורונה דנו במה שקורה עם נוסעי הספינה, שמתוכננים לרדת בתום הבידוד ביום רביעי או חמישי, ולאחר מכן יהיו חופשיים לדרכם. עוד נמסר כי אחת האפשרויות שנשקלות היא להביא אותם לארץ במטוס מיוחד לאחר השחרור מהבידוד, "תוך לקיחה בחשבון שאנחנו לא נביא לארץ אדם שחולה בקורונה".
בתוך כך, חברת הביטוח הראל הודיעה כי החליטה לממן את הטסתם לארץ של שלושה ישראלים שנמצאים על הספינה ולא רכשו פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל. החברה מסרה כי היא עושה זאת כאקט הומני.
אמש הודיעה חברת הביטוח "פספורטכארד" על חכירת מטוס יחד עם החברות "כלל", "הראל" ו"מגדל", במטרה שימריא ליפן וישיב ארצה את הישראלים שנמצאים על ספינת התענוגות ביפן. מהחברה נמסר כי המטוס ממתין בטורקיה להנחיות הגורמים הממונים בממשלה. עם חזרתם ארצה, צפויים הנוסעים להיכנס לבידוד ולמעקב.
"המטוס יצא לדרכו לאחר אישור כלל הגורמים הממונים בממשלת ישראל", ציינו בחברת "פספורטכארד". "אל המטוס יעלו כלל הישראלים שלא אובחנו כנשאי נגיף הקורונה ובהתאם להנחיית משרד החוץ ומשרד הבריאות. על פי ההערכות, המטוס צפוי לצאת ליפן כבר ביום שלישי הקרוב".
ניקול דוד, אחת מהישראליות שנמצאות על הספינה, אמרה הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי "כל המשפחה שלי בריאה ולא קיבלנו שום הודעה מצוות האונייה, מהרופאים ומהשגרירות. אני לא יודעת עדיין מי הנדבקים. זה רק מחדד את מה שאמרנו על כך שהבידוד לא נכון ושהיינו צריכים לצאת מכאן מזמן לבידוד בישראל. אם אנשים נדבקים בימים האחרונים זה אומר שהיו צריכים לפנות אותם עוד לפני כן. זה קשה שלקראת הסוף אתה מקבל כזו הודעה מטלטלת. זה מאוד מבלבל".
"היינו נאיבים והקשבנו לשלטונות היפניים", הוסיפה ניקול. "אנחנו בגדר סיכון וקצת בסערה. אני מניחה שאפשר היה להוציא אותנו בדרך סטרילית לפיקוח בארץ, אבל זה לא נעשה. שר הבריאות ליצמן הבטיח שכל מי שיימצא חולה יקבל טיפול בארץ. אני מקווה שהוא יעמוד בזה. אמרתי מההתחלה, ביקשתי שיביאו איש מקצוע שיתן פה תשובות".
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, שנשלח אתמול ליפן כדי לסייע לישראלים שנדבקו ולאלה שנותרו על הספינה, אמר לאולפן ynet כי "מצב הנדבקים טוב ואנחנו מקווים שהם יעברו את זה בשלום. אם היפנים יאשרו להעבירם לשדה התעופה ולארץ - נחשוב איך אפשר לעשות זאת. נקבל החלטה במשרד הבריאות אם צריך להשאיר אותם לטיפול שם או להחזירם לארץ".
בתוך כך, חברת אל על הודיעה כי בעקבות הנחיות משרד הבריאות החדשות, נוסעים שהזמינו כרטיס טיסה לבנגקוק יוכלו לבטל אותו ללא דמי ביטול או שינוי בטווח התאריכים 16 בפברואר עד 2 במרץ.
לפי הנחיות משרד הבריאות החדשות, נוסעים ששבו מסין, תאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו צריכים לשהות בבידוד של 14 ימים. גורמים במשרד החוץ תקפו את ההנחיות החדשות וטענו שהן מוגזמות ו"גורמות לפאניקה".