שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

בידוד על הנייר: שבו מסין ומתאילנד ונסעו ברכבת, תיירים מהמזרח מטיילים בישראל

הנחיות משרד הבריאות על בידוד של 14 יום לנוסעים המגיעים מהמזרח הרחוק לא מיושמות. בלבול מוחלט בנתב"ג. אלכס חזר מסין ונסע ברכבת: "לא בדקו לי חום ולא כלום". חיים חזר מבנגקוק ועלה על הרכבת לביתו בעכו: "מה, לא אצא החוצה?". שולי: "ההוא מהמכס אמר 'אל תתקרבי אליי'"

יש הנחיות, אבל הבלגן חוגג בשטח ואין מי שיאכוף: עשרות תיירים מדרום קוריאה שהגיעו הבוקר (יום ב') בטיסה מהונג קונג יצאו מיד לטייל בישראל, מבלי להיכנס לבידוד של 14 יום כפי שדורש משרד הבריאות. במשרד הודיעו אמש שהשבים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו ישהו בבידוד של 14 ימים החל ממועד חזרתם לארץ. נוסעים אחרים ששבו מתאילנד עלו על הרכבת וסיפרו שלא קיבלו הנחיות אחרות: "עכשיו אני עולה על הרכבת עם אלף איש. אם אני נגוע, אני צריך להדביק את כולם. זו קטסטרופה כי נותנים הנחיות ולא עומדים מאחוריהן", אמר חיים טהור מעכו שנחת הבוקר.  

 

חזרו מהמזרח הרחוק. יש הנחיות, אין אכיפה    (צילום: אורי דוידוביץ)

חזרו מהמזרח הרחוק. יש הנחיות, אין אכיפה    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
בהלת נגיף הקורונה - ההתפתחויות האחרונות:
מניין המתים בסין עלה ב-105 והגיע ל-1,770. מספר החולים עלה ב-2,048 והגיע ל-70,548.
במחוז חוביי, מוקד ההתפרצות, דווח על 100 מקרי מוות חדשים - המספר הנמוך מאז 11 בפברואר.
מחוץ לסין נמנו 500 חולים, רובם הגיעו מסין. חמישה חולים מתו ביפן, הונג קונג, הפיליפינים, טאיוואן וצרפת. 
ביפן אובחנו יותר מ-400 חולים, רובם באונייה "דיימונד פרינסס" שעליה גם 15 ישראלים, שלושה מהם חולים. עוד 99 נוסעים נדבקו בנגיף ובכך עלה מספר החולים ליותר מ-450. הלילה פונו ממנה הנוסעים האמריקנים. 14 מהם אובחנו כחולים.
בתאילנד אובחן חולה נוסף בקורונה, ובכך הגיע מספר החולים שם ל-35.
חברת Holland America Line דיווחה שהיא פועלת בשיתוף ממשלות לאיתור נוסעים שהיו בספינת "ווסטרדאם" שעגנה בקמבודיה. אמריקנית שהייתה בספינה אובחנה במלזיה כחולה בנגיף.
בשעה שגוברים החששות לכלכלת סין הוריד הבנק המרכזי את הריבית על הלוואות לטווח בינוני, והבורסות בשאנגחאי ובהונג קונג הגיבו בעליות. סינגפור הורידה את תחזית הצמיחה והיצוא בשל משבר הקורונה.

 

אלכס, שמתגורר בסין כבר שלוש שנים וחצי, שב ארצה לחופשה: "המשפחה לחוצה כי שומעים כל מיני דברים, אבל יש יותר לחץ בארץ מאשר בסין. אני ידעתי מראש שאני נכנס לבידוד כי לא רציתי לסכן אף אחד. עכשיו נישאר בחדר, וכשאצטרך לצאת כולם ייצאו מהדירה. אמא תביא לי אוכל לחדר כמו בכלא". גם אלכס עשה את הדרך הביתה ברכבת, לטענתו כי לא הייתה לו דרך אחרת להגיע הביתה. מה שהפתיע אותו הייתה העובדה שאיש לא בדק אותו בכניסה לישראל - "כשנכנסתי לארץ אין בדיקות לבאים מסין, לא בדקו חום ולא כלום".

 

נוסעים ששבו בטיסה מתאילנד טענו כי הקברניט אמר כי רק מי שמגיע מסין צריך להיכנס לבידוד ביתי של 14 יום. "אתמול קיבלנו הודעה שאנחנו נכנסים לבידוד, וכשנחתנו הקברניט אמר שמי שחוזר מסין נכנס לבידוד ל-14 יום ומי שמתאילנד לא", סיפרה לאה כהן. "אנחנו לא יודעים מה לעשות, אבל אני כרגע לא לוקחת אחריות ומכניסה את עצמי לבידוד. הבן שלי יהיה אצל דוד שלו עד שאתקשר לקופת החולים ואראה מה אני עושה. הילדים עשו לנו קניות ונישאר בבית".

 

חיים טהור מעכו, שנחת באותה הטיסה, סיפר כי במהלך שהותו במזרח לא חש בבהלה, ורק כאן בשדה נתקל בה לראשונה. טהור, שעמד לעלות על רכבת, טען כי לא ייתכן שאין הסבר לחוזרים מתאילנד לגבי האסור והמותר: "כולם פה בהיסטריה במדינה, ואני לא מבין מה עלינו לעשות. נחתנו כאן ולא נתנו לנו שום דפי הסברה. הילדים עזבו את הבית כי הם בלחץ, אבל היו במטוס משפחות עם ילדים שהולכים לבתי הספר. מה קורה איתם? היו צריכים לתת פה דפי הסבר על איך מתנהגים, כלום לא קיבלנו. אני אשב בבית. מי יעשה לי קניות? איך אני אוכל? מה, אני לא אצא החוצה? אני לא מבין את זה".


נתב
קבוצה מהונג קונג נחתה ונסעה לטייל(צילום: מוטי קמחי)

נתב
נתב"ג, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

נתב
מהשדה לטיול בישראל(צילום: מוטי קמחי)

נתב
בנתב"ג, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

נתב
דיילות בנתב"ג(צילום: מוטי קמחי)
 

שולי, תושבת לוד, סיפרה כי את המסכה שעל פניה היא שמה רק בשדה התעופה בבנגקוק בשל הקהל הרב. "בתאילנד הסתובבתי ללא מסכות ובלי חשש, בחופים הכול בסדר, אין תחושה שיש משהו בתאילנד. אין כלום". לדבריה, בכניסה לשדה התעופה בבירה מדדו לה חום אך בארץ לא היו בדיקות. "אף אחד לא בדק אותנו פה, ההוא מהמכס שאל אותי מאיפה באנו, וכשעניתי שמתאילנד הוא אמר לי 'אל תתקרבי אליי'".

 

נוסעים שחזרו מסין בטיסה מהונג קונג נתקלו בחוסר בהירות. אלון כהן, ששב מטיול של חודשיים בסין, טען כי הבהלה הגדולה נמצאת בארץ: "יש יותר פאניקה בתקשורת בארץ מאשר יש שם. היה מדהים בסין. מרגע התפרצות המחלה הייתי בדירה ויצאתי פעם ביום. יש אוכל בחנויות ויש הרבה אמצעי זהירות. בעיר שבה הייתי היו 14 מיליון סינים ו-200 נדבקים".

 

כהן סיפר כי חזר לבקשת הוריו, וכי בסין יש היערכות אבל לא פאניקה. "בסין מכניסים להסגר אבל זה לא כמו שמציגים פה. אני למשל לא ראיתי אדם שנופל ברחוב. מה שכן, אתה לא יכול ללכת ברחוב או להיכנס לחנות בלי מסכה".

 

בתוך כך, הודיעה המשטרה כי היא נערכת לאפשרות של גילוי הנגיף בישראל. לטובת ההגנה על השוטרים, יחולקו מסכות לשוטרי הסיור בעת הצורך. זאת, למקרה שמשרד הבריאות יבקש מהמשטרה לסייע באכיפת הבידוד של החולים בנגיף או של השבים מהמזרח. במשטרה ציינו כי מדובר בהליך שנועד להגביר את המוכנות לתרחיש עתידי. עוד נמסר כי המשטרה תפעל לצד משרד הבריאות כדי למנוע הפצת דיסאינפורמציה הקשורה לנגיף.

 

גלעד כהן השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מהונג קונג לטיול בישראל
צילום: מוטי קמחי
מומלצים