שתף קטע נבחר

 

בחירות בצל הקורונה: תיבחן הצבת קלפיות ייעודיות לטובת אזרחים ששוהים בבידוד

בפגישה בין מנכ"ל משרד הבריאות למנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, נאמר כי "ככל שמשרד הבריאות ימצא כי האזרחים השוהים בבידוד רשאים לצאת מביתם לצורך הצבעה - תיבחן האפשרות להצבת כמה קלפיות ייעודיות שיוקמו באתרים שבהם לא ממוקמות קלפיות נוספות"

 

 

לקראת הבחירות משרד הבריאות נערך להצבעה של חולי קורונה ()
מתוך הפגישה
נערכים לבחירות בצל הנגיף: היום (שני) התקיימה פגישה בין מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב לוועדת הבחירות המרכזית, בראשות המנכ"לית עו"ד אורלי הדס, שבה נדונו "נקודות הממשק שבין בריאות הציבור והבחירות בישראל נוכח סוגיית נגיף הקורונה".

 

בהודעה מטעם ועדת הבחירות המרכזית נאמר כי "בפגישה נדונה סוגיית הצבעתם של האזרחים הישראלים השבים מהיעדים שעל-פי הגדרת משרד הבריאות חייבים לשהות בבידוד בביתם למשך 14 יום, אף אם אינם סובלים מתסמינים כל שהם. צוין על-ידי אנשי משרד הבריאות, כי כיום יש בישראל כמה עשרות בודדות של אזרחים שהצהירו כי הם נמצאים בבידוד בביתם".

 

לקראת הבחירות משרד הבריאות נערך להצבעה של חולי קורונה ()

 

עוד נמסר כי "ככל שמשרד הבריאות ימצא כי האזרחים השוהים בבידוד לפי צו של מנכ"ל משרד הבריאות, רשאים לצאת מביתם לצורך הצבעה – תיבחן האפשרות להצבת מספר קלפיות ייעודיות ברחבי הארץ. היו ויוקמו קלפיות ייעודיות אלו – הן ימוקמו באתרים בהם לא ממוקמות קלפיות נוספות".

 

 

בשיבא נערכים לקליטת הנוסעים הישראלים    (צילום: סיון חילאי )

בשיבא נערכים לקליטת הנוסעים הישראלים    (צילום: סיון חילאי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

כמו כן, 5,200 שליחי המדינה והמוסדות היהודיים יצביעו ביום רביעי הקרוב ב-96 נציגויות ישראל ברחבי העולם הפרוסות על פני 77 מדינות. השנה, לראשונה, יתקיימו הבחירות בצל התפשטות נגיף הקורונה - שיצר בעיה חדשה: כיצד מחזירים לארץ את הקלפיות מאיזורי הקורונה מבלי שהבלדרים יצטרכו להיכנס לבידוד?.

 

הראשונים להצביע יהיו נציגי ישראל בשגרירות בוולינגטון, בירת ניו זילנד, שיצביעו ביום שלישי ב-22:00 (שעון ישראל). שעתיים לאחר מכן יצביעו עובדי השגרירות בקנברה, אוסטרליה. ההצבעה תסתיים בנציגויות ישראל בסן פרנסיסקו ובלוס אנג'לס בחוף המערבי של ארה"ב ביום חמישי ב-06:00.

 

הקלפי הגדולה ביותר תוצב בקונסוליה הישראלית בניו יורק, שם צפויים להצביע 812 בעלי זכות בחירה. קיום בחירות בפריסה כה נרחבת ובאזורי זמן שונים, מחייב מערך לוגיסטי מורכב ומתאפשר הודות לגיוס המערך הקונסולרי של משרד החוץ, כאשר בכל נציגות ישנה וועדת בחירות מקומית בראשות הקונסול הישראלי. משרד החוץ יפעיל את חדר המצב במתכונת מיוחדת ביום הבחירות לניהול וביצוע בקרה על תהליך הבחירות.

 

הקושי הגדול ביותר הוא כיצד להביא לארץ את הקלפיות מאיזורי הקורונה בדגש על הנציגויות הישראליות בסין, סינגפור, תאילנד והונג קונג. השגריר יצחק בחמן, שמרכז את הטיפול בבחירות בנציגויות במשרד החוץ סיפר כי השליחים מסין יחזרו לארץ עם הקלפיות וייכנסו לבידוד. במקומם יגיעו השליחים שהוחזרו לארץ קודם לכן והם יישארו בסין.

במקרה של תאילנד, הונג קונג וסינגפור – במקום להחזיר לארץ את הקלפיות הם יישלחו לדלהי ומשם לארץ – וזאת כדי למנוע מצב שהבלדרים של הקלפיות יצטרכו להיכנס לבידוד.

 

"מספר המצביעים בסין מצומצם מהזכאים כי הרבה פונו ומי שנמצא יוכל להצביע. אם ישנם 160 זכאים בסין, רק בין 25 ל-40 שליחים יצביעו בפועל. יש מאמץ רב להחזיר הקלפיות לארץ בעמל רב והרבה הנדסה שנדרשנו מעבר לרוטינה אבל נעמוד בזה", סיכם בחמן. "אם ניקלע למצב שהבידוד נכפה על מדינות נוספות זה עלול ליצור קושי משמעותי להביא הקלפיות לארץ. בינתיים יש מספיק בחירה בין אלטרנטיבית ואני לא מעריך שנגיע למצב שיש קלפי כלשהיא שלא תגיע לארץ בזמן". 

 

בינתיים, בישראל נערכים לקליטת נוסעי ה"דיימונד פרינסס" ביפן, המוכרת כ"ספינת הקורונה". המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, עדכן הבוקר כי הוא פועל לשחרורם המוקדם של הנוסעים. עד כה, שלושה מבין 15 הנוסעים אובחנו כחולים בנגיף. השחרור מהספינה תלוי בכך שעד מחרתיים יתקבלו תשובות סופיות לבדיקות שעברו הנוסעים. הם יועברו לשדה התעופה ושם יעלו על טיסה ישירה לישראל. הם יועברו לבידוד למשך 14 יום בבית החולים שיבא.

 

עוד 99 נוסעים נדבקו בנגיף על האונייה המבודדת בנמל יוקוהאמה מאז 5 בפברואר. בכך עלה מספר החולים שם ל-454. הבילה פונו ממנה הנוסעים האמריקנים. 14 מהם אובחנו כחולים.

 

יונתן לוי, שבת משפחתו בנגיף בספינה נדבקה סיפר בשיחה עם אולפן ynet: "היא פונתה לבית חולים בחוף ואנחנו מקווים שהיא תחבור לזוג הישראלים שירדו קודם לכן. הם אומרים שמצבם הבריאותי טוב מאוד, שהתנאים הרפואיים הם לא שיא היכולות. אין לה תסמינים, אולי צינון קל, אבל גם לא יצא לנו כל כך לדבר איתם. אמנם היא אישה מבוגרת, היא אישה מאוד חזקה, אני בטוח שהיא תצא מזה".

 

בידוד גם בלי תסמיני הקורונה: הורחבו ההנחיות לשבים מהמזרח

בתוך כך, הודיע אתמול משרד הבריאות על הרחבת ההנחיות לנוסעים שחוזרים ממדינות במזרח הרחוק בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. לאחר הערכת מצב שהתקיימה במשרד, הוחלט כי גם השבים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו ישהו בבידוד של 14 ימים החל ממועד חזרתם לארץ. בנוסף, הודיעה חברת אל על כי תצמצם את טיסותיה לתאילנד, אולם נכון לשעה זו לא ידוע מה היקף המהלך.

 

לפי ההנחיות החדשות, מי ששב מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו החל מהיום, ישהה בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד החזרה - תקופת הדגירה של המחלה. על השוהה בבידוד לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים, כולל מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות.

 

במקרה של אחד או יותר מהתסמינים הבאים: הופעת חום, שיעול או קוצר נשימה, יש לפנות לרופא המטפל בקופת החולים או בחדר המיון, וליידע מראש טלפונית את המרפאה או חדר המיון על הגעת חולה. גם במצב רפואי אחר הדורש טיפול, יש ליידע מראש טלפונית את הגורם המטפל על הגעת המטופל. בכל מקרה יש לכסות את הפה והאף במסיכה כירורגית או בבד זמין אחר, ולהימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית.

 

ממשרד הבריאות נמסר כי "ההנחיה ניתנת בשל התפשטות המחלה הנגרמת על ידי נגיף הקורונה במדינות נוספות מעבר לסין, וכדי למנוע ככל שניתן את התפשטותו בישראל".

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
אילוסטצריה
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים