משרד הבריאות היפני: עוד 88 חולים אותרו על ספינת הקורונה
לקראת פינוי נוסעי ה"דיימונד פרינסס" בנמל יוקוהאמה המתוכנן למחרתיים, עדכן משרד הבריאות בטוקיו כי אובחנו 88 חולים חדשים בקורונה. קונסולית ישראל ביפן ומומחה מהדסה ביקרו בשני בתי החולים הצבאיים שבהם אושפזו שלושה חולים ישראלים. שלווה דהאן, אחת הנוסעות, על הספינה: "התחלנו לארוז"
השניים שוחחו עם המאושפזים בטלפון, ושוחחו עם הצוותים הרפואיים שמטפלים בהם. "אנו עדים לטיפול טוב מצד היפנים, ונמשיך כמובן לבחון את המצב בקרוב", אמר ניר-פז. "ניכר כי מצבם של הישראלים קל".
עם זאת, שני ישראלים שהיו על הספינה ונבדקו עדיין לא קיבלו תשובה אם נדבקו בקורונה או לא, ובישראל עוקבים אחר ההתפתחויות ומקווים שעד למועד ההמראה הבדיקות יחזרו שליליות. בינתיים שגרירות ישראל ביפן מטפלת במקביל בכל הסדרי נחיתת המטוס, מטעם פספורט קארד, מגדל, כלל והראל.
בתוך כך, שר הבריאות יעקב ליצמן וראש המטה לביטחון לאומי מאיר בן שבת סיירו היום במרכז מלבן בראשון לציון שיועד כאחד ממרכזי הקליטה לחולי קורונה. ליצמן אמר: "מערכת הבריאות ערוכה לכל תרחיש אפשרי, ואנו עושים הכול בשיתוף פעולה עם כל הזרועות הקיימים, בראשם המל”ל, משרד החוץ, השגרירות ורשויות ההגירה, בכדי להבטיח את שלומם ובטיחותם של אזרחי ישראל. עד עכשיו מנענו הגעת הנגיף לישראל אך נקודת ההנחה שזה יגיע לכאן ואנו פועלים בכל דרך למניעת התפשטות הנגיף ומניעת פגיעה בבריאות הציבור".
ראש המל"ל בן שבת הדגיש כי "לעת הזו היעד העליון ברמה הלאומית הוא דחיית הגעתו של הנגיף לישראל ומוכנות מיטבית למנוע את התפשטותו לכשיגיע". הוא ציין כי מקבלי ההחלטות ערים גם להיבטי החוץ ולהשפעות על המשק, ושיבח את ההיערכות הנרחבת והמקצועית של משרד הבריאות ושל הצוותים הרפואיים בשטח.
נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:
98 מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה בסין ומניין המתים עלה ל-1,868. מספר הנדבקים הגיע ל-72,436 בני אדם
מספר הנדבקים החדשים (1,886) ירד מתחת ל-2,000 לראשונה מאז 11 בפברואר
עיקר מקרי המוות (93) נמנו במחוז חוביי, בהם מנהל בית חולים מרכזי, ליו צימינג
ב-26 מדינות מחוץ לסין אובחנו עד כה 827 חולים, חמישה מתו
542 חולים אובחנו בספינת ה"דיימונד פרינסס" שנמצאת בהסגר שבועיים בנמל יוקוהאמה ביפן, מהם 88 שאובחנו היום. שלושה חולים ישראלים מטופלים בבית חולים ביפן ו-12 נמצאים בספינה ומחכים לפינוי. יותר מ-300 אמריקנים, בהם 14 חולים, הוטסו אתמול לארה"ב
מארגני המרתון בטוקיו הגבילו את המרוץ שיתקיים ב-1 במרץ לאתלטים מהשורה הראשונה ואסרה על השתתפות 38 אלף רצים
בשעות האחרונות הנוסעים הישראלים על "ספינת הקורונה" נערכים לחזור הביתה במטוס המיוחד שנשלח על-ידי חברות הביטוח הישראליות. שלווה דהאן, אחת הנוסעות, אמרה הבוקר לאולפן ynet שכבר החלה לארוז את חפציה. "אני מחכה בקוצר רוח כבר לרדת מהספינה, אמרה דהאן. "אני מחכה להגיע לאדמת ישראל יותר מאי פעם. היו צריכים לעשות את זה כבר הרבה לפני כן".
היא סיפרה ששני הישראלים שעברו אתמול את הבדיקה טרם קיבלו תשובה, "אני מקווה בשבילם שיקבלו בשורות טובות ושנוכל כולנו לרדת".
המרכז הסיני לבקרה ולמניעת מחלות (CCDC) פרסם הלילה בכתב העת לאפידמיולוגיה מחקר המתבסס על מקבץ הנתונים הרחב ביותר שפורסם עד כה. ממנו עולה כי 80.9% ממקרי הקורונה התבטאו בתחלואה קלה, 13.8% הוגדרו חולים במצב קשה ו-4.7% במצב אנוש. חולים ומבוגרים נמצאים בסיכון הגבוה ביותר. גם עובדי שירותי הבריאות נמצאים בסיכון גבוה. שיעור התמותה מהווירוס עומד על 2.3 אחוזים מהנדבקים. במחוז חוביי, שבו התפרץ הנגיף שזכה לכינוי Covid-19, עומד שיעור התמותה על 2.9%.
שיעור התמותה הגבוה ביותר (14.8%) הוא בקרב בני יותר מ-80. בקרב המתים, אין ילדים בני פחות מתשע. שיעור התמותה עד לגיל 39 נמוך ועומד על 0.2%. בגילאים מבוגרים יותר עולה אחוז התמותה: בקרב בני יותר מ-40 עומד האחוז על 0.4%, עבור אנשים בשנות ה-50 לחייהם שיעור התמותה הוא 1.3%. בקרב בני יותר מ-60 השיעור הוא 3.6% והאחוז בקרב בני 70 פלוס הוא 8%. גברים נמצאים בסיכון גבוה יותר למות – 2.8% מהחולים, לעומת 1.7% מהנשים החולות.
מבין החולים הכרוניים, החולים במחלות קרדיו-וסקולריות (שעלולות לגרום להתקפי לב או שבץ מוחי) נמצאים בצמרת הסיכון להידבק בקורונה. אחריהם, חולי סוכרת, חולים במחלות נשימתיות כרוניות וחולים ביתר לחץ דם.