שבועיים אחרי הבחירות: המשפט של נתניהו ייפתח ב-17 במרץ
שלושה שבועות לאחר הגשת כתב האישום, מודיעה הנהלת בתי המשפט על התאריך שבו ייפתח משפט ראש הממשלה. לפי לשון ההודעה, נתניהו יצטרך להגיע לדיון הראשון, אך הוא יכול לבקש פטור מלהתייצב בבית המשפט
הנהלת בתי המשפט הודיעה היום (שלישי) כי משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנאשם בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, ייפתח ב-17 במרץ בשעה 15:00.
לפי לשון ההודעה, ראש הממשלה יגיע יחד עם הנאשמים הנוספים, שאול אלוביץ', איריס אלוביץ' ונוני מוזס, לבית המשפט המחוזי בירושלים למעמד הקראת כתב האישום - אולם ישנה אפשרות לבקש פטור מהתייצבות באולם.
לקריאת כתב האישום נגד נתניהו - לחצו כאן
דיון ההקראה הוא הדיון שפותח את המשפט, ובמהלכו מקריא השופט את כתב האישום ומוודא כי הנאשם מבין את תוכנו. הנאשם נדרש לענות אם הוא מקבל או כופר בעובדות כתב האישום, ויכול להעלות טענות מקדמיות.
אחרי הקראת כתב האישום יתחיל שלב הקדם-משפט, שבו הצדדים מנסים לצמצם את הדיונים, ולהסכים על עובדות ומסמכים שאינם שנויים במחלוקת. זה השלב בו רשימת העדים, שכוללת בתיקי נתניהו 333 עדים, בהם עשרות אנשי משטרה, צפויה להצטמצם באופן משמעותי.
גם בתיקים רגילים נמשך שלב זה כמה חודשים. רק אחריו יתחיל שלב ההוכחות, שבו יעלו העדים הרבים, ובהם השרים גלעד ארדן, זאב אלקין ויריב לוין, ח"כ יאיר לפיד ועדי המדינה ארי הרו, ניר חפץ, ושלמה פילבר, וכן איש העסקים ארנון מילצ'ן, ג'יימס פאקר ורון לאודר, ראשי המוסד והשב"כ לשעבר תמיר פרדו ויובל דיסקין, ורבים אחרים.
בשבוע שעבר הודיע נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, אהרן פרקש, את הרכב השופטים שידון בתיקי נתניהו. בראש ההרכב תעמוד רבקה פרידמן-פלדמן, ולצידה ידונו משה בר-עם ועודד שחם. השופטת פרידמן-פלדמן דנה בשעתו גם במשפט של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, והרשיעה אותו.
כתב האישום נגד נתניהו הוגש לפני שלושה שבועות, ארבע שעות בלבד לאחר שנתניהו משך את בקשת החסינות שהוגשה לכנסת. בפוסט שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו כתב רה"מ כי "מאחר שלא ניתן לי הליך הוגן, מאחר שכל כללי עבודת הכנסת נרמסו ברגל גסה ומאחר שתוצאות ההליך הוכתבו מראש ללא דיון ענייני כמתחייב - החלטתי לא לתת למשחק המלוכלך הזה להימשך".