שתף קטע נבחר
 

בעלי חנויות מיואשים השביתו 70% מהקניונים בהונג קונג

הנגיף הסיני התלבש על הצניחה החדה בהכנסות החנויות והמסעדות שנגרמה בגלל הפגנות מתמשכות נגד הממשלה. במהלך דרמטי, 50 קמעונאיות סגרו חנויות ב-14 מרכזי קניות בדרישה להנחה בדמי השכירות. וגם: מחסור בידיים עובדות יחייב חברות בסינגפור להפעיל את סעיף הכח העליון כדי להשתחרר מחוזים

במהלך חסר תקדים, 50 קמעונאיות סגרו היום (ג') חנויות, מסעדות ובתי קפה בהונג קונג בדרישה להנחה בדמי השכירות. המהלך הדרמטי ננקט על רקע צניחה בפעילות שנמשכת זה חודשים ארוכים בגלל ההפגנות נגד הממשל המקומי, שעתה התווסף להן גם אפקט הקורונה. על כך מדווח ה"סאות' צ'יינה מורנינג פוסט". בסך הכל הושבתו 79% מהקניונים בהונג קונג.

 

התפשטות הקורונה: מנורה מצטרפת למגדל - לא תבטח נוסעים למזרח הרחוק

החבילות מתעכבות בגלל הקורונה, אבל הישראלים שומרים אמונים לסין

אפקט הקורונה: האתגרים של התעשייה הישראלית

 

חנות הממתקים ליידי M, מותג ההלבשה הצרפתי לקוסט, שמשווק דרך רשת קרוקודיל, ומותג ההלבשה הסינגפורי קלאב 21 נמנו עם כמעט 200 חנויות שהכריזו על יום ללא עסקים ב-14 ממרכזי הקניות בעיר המדינה. חלק מהחנויות מסרו כי הן ייסגרו ל-24 שעות, בעוד אחרות הודיעו על סגירה ללא הגבלת זמן.

קונים מסכות הגנה בהונג קונג (צילום: AP)
רחובות הונג קונג(צילום: AP)
 

"שבעת החודשים האחרונים של הפסדים הפכו בלתי נסבלים עבורנו", אמרה אשלי מיקלרייט, נשיאה ומנכ"לית של קבוצת בלובל, מפיצה של מותגי יוקרה, בהם מוסקינו, דווידוף ואניה הינדמרץ'. "ההשפעה על העסקים והתנועה היא גרועה הרבה יותר מכפי שאי פעם חווינו".

 

קמעונאי הונג קונג, בתי המלון והמסעדות בעיר ספגו מכה קשה בשנה החולפת, כאשר חנויות רבות איבדו עד 90% בהיקף המכירות בהשוואה לשנה קודם לכן. זאת ברקע צניחה בתנועת הלקוחות, מ-200 אלף ביום במחצית הראשונה של 2019 לכ-3,000 ביום בלבד החודש. כתוצאה, כמה מהרשתות התאגדו כדי ללחוץ על בעלי הנכסים להוריד את דמי השכירות.

 

הונג קונג וסין מתמגנות נגד נגיף הקורונה    (צילום: רויטרס)

הונג קונג וסין מתמגנות נגד נגיף הקורונה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חוזי נדל"ן מסחרי בהונג קונג כוללים דמי שכירות בסיסיים ותוספת שהיא בדרך כלל שיעור מהמכירות של החנות. הקמעונאים השובתים דורשים עתה כי בעלי הנכסים יוותרו על שכירות הבסיס, זאת ברקע צניחתה של כלכלת הונג קונג למיתון ראשון מזה עשור.

 

"הדבר האחרון שאנחנו רוצים לעשות זה לסגור עסק שנדרשו עשרות שנים ושלושה דורות כדי להקימו, שלא לדבר על פיטורי העובדים שלנו", אמרה מיקלרייט, שהקבוצה שלה רשמה הכנסות של 50 מיליון דולר ב-2018 ב-22 חנויות ב-19 מרכזי קניות בעיר.

 

השביתה השפיעה בין השאר על קניון הרבור סיטי של חברת וורף ריל־אסטייט, ניו טאון פלאזה של סון האנג קיי פרופרטיז ו-K11 מוסיאה של ניו וורלד דוולופמנט. חלק מבעלי הנכסים כבר הודיעו כי יעניקו לדיירים הקטנים יותר הנחות בשכירות על מנת להקל עליהם להתמודד עם הצניחה בתנועת הלקוחות.

 

הנדרסון, חברת הנדל"ן השלישית בגודלה בעיר, הציעה לקצץ 60% משכר הדירה על מנת לסייע לשוכרים ולהציל משרות. מיליארדר הצעצועים ההונג קונגי פרנסיס צ'וי צ'י מינג הציע להוריד את דמי השכירות בקניון פלאזה 2000 בשיעור של 44%. זאת לאחר שפראדה מחתה נגד שכירות חודשית של 9 מיליון דולר הונג קונגי (1.1 מיליון דולר ארה"ב).

 

"גם אם אתה נותן הנחה של 15% מדובר בפרוטות במונחים של דמי השכירות", אמרה מיקלרייט. זאת משום שמחיר השכירות הממוצע לנדל"ן מסחרי בהונג קונג עומד על ששה דולרים למ"ר, מהגבוהים בעולם. עם זאת, רוב בעלי הנכסים אינם ממהרים להציע עזרה, ציינו כמה מהעסקים השובתים, שחלקם מעסיקים עד 800 עובדים ואנשי צוות.

 

ישנן גם רשתות, ובהן מותג האופנה האמריקאי ג'יי. קרו, שהחליטו לסגור לצמיתות את פעילותם בהונג קונג. כתוצאה עלה ל־10% שיעור הנכסים הפנויים ברחוב ראסל, אחד מרחובות המסחר היקרים בעולם. "כבעלי עסקים, הדאגה העיקרית שלנו היא להגן על העובדים. אנחנו באמת מקווים שנוכל למצוא פתרון ראוי ולא פלסטר קצר מועד", ציינה אריאן זגורי, מייסדת קבוצת האופנה רו מאדאם, שמפעילה 28 חנויות בהונג קונג, סינגפור ומקאו. "אם לא, קבוצות גדולות יתחילו לצמצם חשיפה להונג קונג".

 

הפועלים הסינים במצור, הבנייה בסינגפור הוקפאה

בתוך כך, חברות בנייה בסינגפור, הנשענות על פועלים המגיעים מסין, החלו להכריז על קורונה ככוח עליון שמונע מהן לממש חוזים, זאת בשל מחסור חמור בידיים עובדות.

 

ענף הבנייה היה קרן האור של כלכלת סינגפור ב-2019, זאת לאחר שרשם צמיחה של 2.8% לעומת שנה קודם לכן, בעוד כלכלת סינגפור צמחה ב-0.7% בלבד, השיעור האטי ביותר זה עשור. השנה אמורים לקום פרויקטים בשווי כולל של כ-24 מיליארד דולר, וכל פגיעה בענף עלולה לדחוף את כלכלת המדינה למיתון. על כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.

 

דרק לו, שותף בפירמת הפרקליטים TSMP מסר כי חמישה קבלנים המעורבים בפרויקטי בנייה במגזר הציבורי פנו אליו בשבועות האחרונים על מנת להפעיל את סעיף הכח העליון בחוזים שלהם. שני פרקליטים נוספים, שביקשו לשמור על עילום שם, ציינו גם הם כי קיבלו פניות כאלה בשבועות האחרונים.

 

במקביל דווח, כי הסוכנות הממשלתית לבנייה בסינגפור מעודדת קבלנים לבקש ארכה לביצוע פרויקטים במגזר הפרטי והציבורי כאחד.

 

סינגפור, שבה דווח עד כה על 77 נדבקים בקורונה, ההיקף השני בגודלו מחוץ לסין, הפסיקה להנפיק ויזות לאזרחים סינים ב-31 בינואר. עובדים המגיעים מסין נדרשים לאשרר מחדש את הוויזה, ולהיכנס לבידוד של 14 יום. עם זאת, משרד העבודה של סינגפור מסר כי בשבועות האחרונים נדחו כ-400 בקשות ביום מעובדים זרים שביקרו לאחרונה בסין. המשרד אף מסר כי ביטל חלק מאשרות העבודה הקיימות. ענף הבנייה בסינגפור מורשה לשכור עובדים רק מקומץ מדינות, ביניהן סין הודו ובנגלדש.

 

הפעם האחרונה שבה חברות בנייה בסינגפור ביקשו להחיל את סעיף הכח העליון היתה ב-2007, אז אינדונזיה אסרה על יצוא חול למדינה, מה שעצר כמעט לחלוטין את פעילות הבנייה.

 

ברקע משבר הקורונה, משרד המסחר והתעשייה בסינגפור הנמיך שלשום את תחזית הצמיחה ל-2020 למינוס 0.5% עד 1.5%, נתונים המציפים חשש למיתון. המשרד ציין פגיעה אפשרית בענפי הייצור והמסחר בעקבות היחלשות הביקושים בשווקי מפתח כמו סין. במקביל, ענפי התיירות והתחבורה נפגעו מהצניחה בהיקף התיירות הנכנסת, ובראשה הסינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים