אחרי השריפות, אוסטרליה רוצה שהמטיילים יעזרו בשיקום
תקנות חדשות מאפשרות למטיילים באוסטרליה להאריך את הוויזה בחצי שנה נוספת, בתנאי שיעזרו בעבודות השיקום בחוות שנפגעו בשריפות הענק. "צריכים כל סיוע שיוכלו לקבל"
אוסטרליה תאפשר למטיילים ולבעלי אשרת עבודה זמנית להישאר זמן רב יותר, אם יסייעו בשיקום החוות שנפגעו בשריפות הענק. כיום מאפשרות הוויזות לעבוד במשך חצי שנה באותו מקום. מי שיסכים לעזור יקבל הארכה של חצי שנה נוספת.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
שר ההגירה בפועל, אלן טאדג', אמר שהתקנות החדשות נכנסו לתוקף באופן מיידי. כל תייר שיקבל ויזה במסגרת התקנות החדשות יוכל לסייע בבניית בתים, גדרות וחוות. המטיילים יוכלו לעזור גם בעבודות תיקון כבישים, מסילות וסכרים ובפינוי הריסות.
בנוסף, יוכלו המטיילים להגיש בקשה להארכת שהותם באוסטרליה בשנה נוספת. בעבר, רק מטיילים שעבדו בשכר באזורים כפריים יכלו להאריך את הוויזה לשנה שנייה.
טאדג' אמר שהחקלאים זקוקים לכל הסיוע שיוכלו לקבל. "האוסטרלים האומללים האלה נפגעו מהשריפות, אך מהיום הם יכולים להעסיק תרמילאים במשך חצי שנה נוספת", הוא אמר. "הם יעזרו להם במאמצי ההתאוששות בתקופה קריטית".
הוא הוסיף שהחקלאים לא יהיו היחידים שירוויחו, אלא הקהילה כולה. "תרמילאים נוטים לבזבז את הכסף שהרוויחו בפרק זמן קצר מאוד באותו אזור. זה עוזר לקהילות בכמה חזיתות".
שר המסחר, התיירות וההשקעות באוסטרליה, סימון ברמינגהאם, אמר שהכנסת עוד תרמילאים לקהילות חיונית כדי לסייע בהגנה על משרות מקומיות ו"להשאיר את העסקים המקומיים בחיים". ברמינגהאם הוסיף שענף התיירות נפגע קשות באזורים שהיו במוקדי האש. לדבריו, התקנות החדשות יעזרו לענף להשתקם מהר יותר.
עונת השריפות באוסטרליה הייתה חסרת תקדים השנה בהיקף האש ובעוצמתה. מצב חירום הוכרז בנובמבר ועד החודש לא ירדו גשמים משמעותיים. בשבוע שעבר, אחרי חודשים של משבר, הצליחו סוף סוף הכבאים לבלום את האש בסיוע הגשמים העזים, שהביאו גם לשיטפונות.
33 בני אדם נספו ברחבי המדינה בשריפות ואלפי בתים נהרסו. לפי הערכות, גם כמיליארד בעלי חיים נהרגו. יותר מ-50 מיליון דונמים עלו באש – שטח בגודל של אנגליה.
הנזק אחרי השריפות
צילום: EPA
מומלצים