הכירו את הצוות שיטפל בישראלים שפונו מ"ספינת הקורונה"
הם התבקשו להתגייס למשימה הרגישה, נענו מיד ועברו הכשרה מתאימה. הרופאים והאחיות במרכז הרפואי שיבא שיקלטו את הישראלים אשר שהו בספינה ביפן מבטיחים טיפול מיטבי בלי נטילת סיכונים מיותרים. "אני מודע לאפשרות שאולי אכנס בעצמי לבידוד אם יתברר שאהיה חולה", אומר ד"ר גדי סגל, "אבל זה חלק מהמקצוע, אין ממה לפחד"
12 נוסעי ספינת "נסיכת היהלום" יגיעו ביום שישי לפנות בוקר למתחם המיוחד שהוקם עבורם במרכז הרפואי שיבא בתל־השומר. את פניהם יקבלו 12 אנשי צוות של בית החולים, רופאים ואחיות, שילוו אותם לאורך השבועיים בהם יידרשו לשהות בבידוד במקום. "מי שלא חושש הוא לא אנושי, אבל בסוף מישהו צריך לעשות את העבודה", אמרה אתמול אורנה צרויה, אחות שהתנדבה לקחת חלק במשימה הרגישה והמורכבת.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
כאמור, 12 אנשי רפואה התנדבו לטפל בנוסעים הישראלים ששהו על הספינה שעגנה מול חופי יפן ואשר לא אובחנו כמי שנדבקו בנגיף הקורונה. מבחינתם מדובר במשימה לאומית והם מוכנים לספוג את הסכנות, כמו הידבקות וצורך לשהות בבידוד בעצמם. "אם חלילה יקרה לי משהו, אני בטוחה שהצוות ידאג לטפל בי", הוסיפה צרויה, אחות אחראית במחלקה לרפואה דחופה בילדים בשיבא.
הצוות המיוחד יעבוד במשמרות של 12 שעות. עד ההגעה בלילה שבין חמישי ושישי הם עוסקים בהכנות אחרונות, בתרחישים שונים, לומדים להשתמש בציוד ולעבוד בתנאי בידוד.
הצוות ידאג לכל הצרכים של הנוסעים: מזון, כיבוד קל, הלבשה ותרופות, אם יהיה בהן צורך. החדרים בהם ישהו נוסעי הספינה יצוידו בטלוויזיה ובספרים. הצוותים יצפו בהם דרך מסכים, והטיפול יבוצע באמצעות רובוט.
צרויה כבר התנסתה במשימות לאומיות. היא הייתה חברה בצוותים שנשלחו לאזורים מוכי אסון ברחבי העולם כמו נפאל וטיפלה גם בחולים באפריקה. "פנו אליי ומיד לקחתי עליי את המשימה", היא אמרה אתמול, "זה התפקיד שלי. נתמגן היטב ונקווה לטוב".
ביאנה שניידר, סגנית אחות אחראית במחלקה הנוירוכירורגית, תהיה גם היא חברה בצוות המיוחד. "אני לא חוששת", אמרה, "מבחינתי זה מובן מאליו שעליי לסייע לחולים. מהות התפקיד שלנו הוא נתינה, ללא שאלות וגבולות. אנחנו נקפיד על כללי הזהירות".
ד"ר גדי סגל, מנהל מחלקה פנימית, כבר היה בסרט דומה לפני שנים, כאשר הגיעו לבית החולים אנשים שעלה חשד כי נדבקו בנגיף הסארס והם נדרשו לשהות בבידוד. "היה אז פחד גדול", הוא נזכר, "אבל אם מתמגנים כמו שצריך ונוקטים אמצעי זהירות לא צריכה להיות בעיה. אני מודע לאפשרות שאולי אצטרך להיכנס בעצמי לבידוד, אם יתברר שיש חולה בקורונה, אבל זה חלק מהמקצוע. כרופא פנימי אני מטפל בלי היסוס בחולי שחפת. רופאים פנימאים עומדים בחזית ההגנה על הציבור. לא ניקח סיכונים מיותרים, ואני מניח שהכל יעבור בשלום. אין ממה לפחד".
בצוות שיטפל בחוזרים מיפן יהיו בין היתר גם ברק סמואל, אח במחלקה פנימית, והדס כהן־שהם, אחות שמטפלת בהיריון בסיכון.
אמבולנסים של מד"א ימתינו לנוסעים בנתב"ג ויעבירו אותם בתנאי בידוד למתחם בתל־השומר. גם הכבודה שלהם תוכנס לבידוד. צוות המטוס שיביא אותם לישראל יידרש להיכנס לבידוד אם יהיה ברצונו להישאר בארץ.
בינתיים, על ספינת "נסיכת היהלום" השלימו הנוסעים הישראלים את ההכנות לקראת הטיסה חזרה הביתה הלילה. "כבר ארזנו הכל", מספר שמעון דהן, שנמצא בספינה עם אשתו שלווה, "זה היה החלק הכי מרגש בטיול. לפני זה צריכים עוד לקחת אותנו למלון בטוקיו. מבית החולים שיבא כבר יצרו איתנו קשר. אמרו לנו שאיך שאנחנו נוחתים יעבירו אותנו לשם לבדיקות ולבידוד. כרגע אנחנו חוגגים. כל החדרים שמתפנים קיבלו מצוות הספינה וויסקי חינם".