פינוי בסטייל: כך ייראה המטוס שיביא ארצה את מפוני ספינת הקורונה
הנוסעים הישראלים ישובו ארצה מטוקיו במטוס פרטי בתצורת VIP המשמש בדרך כלל להטסת אח"מים, אנשי עסקים ודיפלומטים. המטוס צפוי לנחות בנתב"ג בלילה שבין חמישי לשישי, לאחר שיערוך עצירת ביניים בגאורגיה
לאחר שהיו נצורים במשך שבועיים על סיפון אוניית ה"דיימונד פרינסס" שבה התפשט נגיף הקורונה, חברות הביטוח חכרו מטוס פרטי של חברת התעופה "ויסטה ג'ט", הפועלת במלטה, כדי להעביר ארצה את הנוסעים הישראלים.
מדובר במטוס בתצורת VIP מסוג בומברדייה גלובל 6000 המשמש בדרך כלל להטסת אח"מים, אנשי עסקים ודיפלומטים, ומסוגל להטיס עד 14 נוסעים.
לפי אתר החברה, המטוס יכול לטוס ללא תדלוק ברציפות זמן של עד 13 שעות, עם טווח של כ- 11,110 ק"מ, ובמהירות של עד 950 קמ"ש. המטוס המריא אתמול מאחת ממדינות איחוד האמירויות לעצירת המתנה בנמל התעופה במלזיה.
המטוס צפוי להמריא ליפן, לאחר שהנוסעים הישראלים יורשו לרדת מהאונייה, ולאחר שיובאו לנמל התעופה בטוקיו ייצא לנתב"ג תוך שהוא מבצע עצירת ביניים בגאורגיה. המטוס צפוי לנחות בישראל בלילה שבין חמישי לשישי, במידה ולא יהיו עיכובים נוספים.
מוקדם יותר נערך בבית החולים שיבא בתל השומר דיון של המטה לביטחון לאומי (המל"ל) בנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יעקב ליצמן ושר החוץ ישראל כץ, לקראת קליטת הנוסעים הישראלים.
ראש הממשלה נתניהו קיבל הסבר מהצוות הרפואי על אופן הטיפול במתחם הבידוד. בחמ"ל בוצעה הדגמה להתקשרות עם המטופלים בתוך המתחם, שבמסגרתה חובר נתניהו לאוזנייה ובה תיקשר עם מטופל ושאל על תנאי השהייה בבידוד. "אבקש משר האוצר לפצות את העסקים והאזרחים שנפגעו. אני מעדיף היערכות יתר מהיערכות חסר", אמר.
שר הבריאות יעקב ליצמן, שנכח גם הוא בדיון, הוסיף: "אני מודע לביקורת על כך שאנחנו מחמירים. אנחנו נכנסים כרגע לשלב חדש ומחזירים את האנשים משם. אנחנו ערוכים. אנחנו בודקים את עצמנו כל יום ומחמירים היכן שצריך. אם נראה שאפשר להקל - יכול להיות שנקל כי אי אפשר לשתק את כל המערכת".
ד"ר גדי סגל, מהמרכז הרפואי שיבא, התייחס בראיון ל-ynet להיערכות בבית החולים לקראת קליטת הנוסעים ולהפרדה במקום: "ההפרדה מיועדת לעמוד על שני עקרונות – לצמצמם למינימום אפשרי חשיפה ללא מעורבים למחלה והשנייה היא שאנשים שמגיעים צריכים לקבל את מלוא הטיפול הרפואי. במידה ותתפתח מחלה ויהיו סיבוכים, מיד עם הגעתם הם ייסקרו פעם נוספת, תתבצע פעם נוספת בדיקת משטף אף, בדיקה מדויקת לנשאות הנגיף, ויתבצעו בדיקות נוספות אינדיבידואליות לגבי כל אחד ואחד מהם. האנשים האלה הם בחזקת בריאים שמגיעים לכאן להשגחה לטובת בריאות הציבור ובריאותם. הם לא דורשים כרגע טיפול רפואי חריף אבל אנו מוכנים להכל".