שתף קטע נבחר

 

חשיפה: מה ציון הבגרות אצלכם?

פרויקט מיוחד של ynet, בשיתוף התנועה לחופש המידע, חושף לראשונה את ציוני הבגרות של 2018 לפי יישוב ובית ספר, ומאפשר להשוות את ממוצע ציוני הבגרות חמש שנים לאחור. איזו עיר מובילה ומי בתחתית? הנתונים וההסברים בפנים

 

הציונים נחשפים: כבר כמה שנים שמשרד החינוך לא מפרסם מיוזמתו את מלוא הנתונים של בחינת הדגל של מערכת החינוך - ציוני הבגרות. פרויקט מיוחד של ynet מאפשר לכם לראשונה לבדוק את הציון הממוצע במקצועות החובה בכלל היישובים לאורך השנים 2018-2014, ואף להשוות בין היישובים השונים.

 

בנוסף, הציונים הכי עדכניים שיש למשרד החינוך, אלו משנת 2018, מתפרסמים כאן לראשונה. הנתונים התקבלו בעקבות בקשת חופש מידע שהוגשה למשרד החינוך על ידי התנועה לחופש המידע.

 

רוצים לראות את ציוני הבגרות של בית הספר שלכם בשנת 2018? לחצו כאן לפתיחת קובץ Excel

 

 

 

איך חושבו ודורגו ההישגים?

בהתאם למדיניות עיבוד הנתונים של משרד החינוך, לא חושבו ולא נספרו בתי ספר שבהם נבחנו פחות מ-11 תלמידים בבחינה מסוימת (לדוגמא בבחינת 5 יחידות במתמטיקה). חישוב הממוצע בכל אחד מהיישובים נעשה כך: איגדנו בנפרד את הציון הממוצע בכל בית ספר והכפלנו אותו במספר הנבחנים שניגשו באותו מוסד לימודים. את התוצאה שהתקבלה מכל בתי הספר של אותו יישוב חילקנו במספר הנבחנים שניגשו לבחינה באותו יישוב. (למשל: בתל אביב ישנם 63 בתי ספר שניגשו לבחינה ב-2 יח' אזרחות - הכפלנו כל ממוצע של בית ספר במספר הנבחנים. את הסכום שיצא חילקנו במספר התלמידים הכולל מתל אביב שניגשו לבחינה).

  

הצמרת והתחתית של 2018

הנתונים של שנת 2018 נחשפים כאן לראשונה, בעקבות בקשת חופש המידע של התנועה לחופש המידע. בין היתר ניתן לראות איזה יישובים נמצאים בראש הטבלה והצטיינו במקצועות השונים, ואיזה יישובים צריכים חיזוק.

 

 

 

כדי לתת משקל סטטיסטי סביר בדירוגי הצמרת והתחתית של בחינות הבגרות במקצועות החובה המשותפים לכלל הזרמים במערכת החינוך, חושבו יישובים שבהם ניגשו יותר מ-200 תלמידים לבחינה. המקצועות שבהם חושב המדד: מתמטיקה (כל היחידות), אנגלית (כל היחידות), אזרחות (2 יחידות), ספרות (2 יחידות) והבעה עברית (2 יחידות). בשאר המקצועות החישוב נעשה בהתאם לכל היישובים שנתוניהם חושבו על ידי משרד החינוך. בכמה מהמקצועות לא מופיע דירוג בשל העובדה שהתקבלו נתונים של פחות מ-20 יישובים.

 

המקצועות שנכללו בפרויקט

המקצועות שמופיעים במפת הבגרויות הם מקצועות החובה המרכזיים במערכת החינוך הישראלית. מקצועות החובה שמשותפים לכלל זרמי החינוך השונים הם מתמטיקה ואנגלית (3 יחידות לימוד לפחות), היסטוריה (2 יחידות לימוד, בבתי ספר ערבים ודרוזיים מתקיימות בחינות נפרדות בהיסטוריה), אזרחות, ספרות (בחינוך הממלכתי דתי יש אפשרות להיבחן במקום בבחינה של ספרות ומחשבת ישראל בהיקף דומה של 2 יחידות לימוד), הבעה עברית (בבתי הספר הדרוזיים והערביים יש חובה להיבחן ברמה של לפחות 3 יחידות לימוד בעוד שבבתי הספר היהודיים חייבים להיבחן ברמה של 2 יחידות לימוד), ותנ"ך (בחינוך הממלכתי חובה להיבחן ברמה של 2 יחידות לימוד ובחינוך הממלכתי דתי המינימום הוא שלוש יחידות לימוד).

התניית תעודת בגרות בתשלומי הורים ()
תעודת בגרות. איפה נמצאת העיר שלכם?

בבתי ספר דתיים ישנה חובה להיבחן גם בבחינת בגרות בתושב"ע בהיקף של לפחות 3 יחידות לימוד, ואילו בבתי הספר הערביים יש להיבחן בתרבות ומורשת האסלאם, עם אפשרות לבחינה ב"דת האסלאם" בהיקף של 5 יחידות לימוד.

 

היקף יחידות הלימוד שצוין למעלה זה המינימום הנדרש לקבלת תעודת בגרות, אך ניתן כמובן להרחיב ולהיבחן בהיקף רחב יותר של יחידות לימוד. בין היתר ניתן להיבחן ברמה של חמש יחידות בספרות, היסטוריה, תנ"ך, תושב"ע ואזרחות - גם נתונים אלה מופיעים במפת הבגרויות שלנו.

 

קריית אונו מובילה במתמטיקה, נצרת באנגלית

העיר שמובילה בקרב הערים הגדולות בבחינה של 5 יחידות מתמטיקה לשנת 2018 היא קריית אונו שתלמידיה השיגו בממוצע ציון של 88.39 - 5 נקודות מעל הממוצע הארצי. תל אביב-יפו, מודיעין-מכבים-רעות ורמת השרון מתייצבות לאחר מכן עם ציון של כ-86 כל אחת (הפרשים של מאיות אחוז בין אחת לשנייה).

 

בהמשך מופיעות רעננה ורמת גן עם כ-85 ולאחריהן רחובות, גבעתיים, חיפה וירושלים עם ציון ממוצע של כ-84. באשר לבירה, הנתון מצביע על הצלחה חלקית בלבד של תלמידי העיר, זאת מכיוון שחלק גדול מהתלמידים החרדים ותלמידי מזרח ירושלים לא לומדים בבתי ספר רשמיים של משרד החינוך ואינם נכללים בנתונים.

מגדל המים קריית אונו אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: עיריית קריית אונו)
קריית אונו. מובילה את רשימת הערים הגדולות בציוני בחינת חמש יחידות במתמטיקה(צילום: עיריית קריית אונו)

הרצליה פספסה את העשירייה הראשונה בהפרש של עשיריות האחוז, ואילו העיר שבה ניגשו יותר מ-200 נבחנים וקיבלה את הציון הנמוך ביותר היא אשדוד עם ממוצע של 74.91 - קצת יותר מ-7 נקודות מתחת לממוצע הארצי. באר שבע מוצאת את עצמה גם כן מתחת לממוצע עם 78.15 ואשקלון עם 79.27.

 

ב-5 יחידות באנגלית מובילים את רשימת הערים הגדולות תלמידי נצרת עם ממוצע עירוני של 91.95 - כמעט ארבע נקודות מעל הממוצע הארצי. שלושה מתוך ששת בתי הספר המובילים בממוצע בחמש יחידות באנגלית הם בתי ספר כנסייתיים - שניים מהם מנצרת. גם רמת השרון והרצליה מובילות את רשימת הערים הגדולות במקצוע עם ממוצע של כ-91, קריית אונו, תל מונד, גבעתיים, רמת גן ובית שמש קיבלו בממוצע כ-90 נקודות.

ברוכים הבאים לנצרת (צילום: גלעד כרמלי)
נצרת. מובילה את הערים הגדולות בבחינת חמש יחידות באנגלית(צילום: גלעד כרמלי)

את תחתית היישובים הגדולים בבחינה של חמש יחידות באנגלית הגיעה אילת עם 82.92, קריית גת הגיעה למקום השני מהסוף עם 83.68. בנימינה, באר שבע, ראש העין, בת ים, קריית מוצקין, אשדוד ונתניה קיבלו כל אחת כ-86 נקודות - שתי נקודות מתחת לממוצע הארצי.

 

ומה עם שאר מקצועות החובה? גבעת שמואל מובילה בציון הממוצע ב-2 יחידות באזרחות בקרב הערים הגדולות עם ממוצע של 82.16 - 8 נקודות מעל הממוצע הארצי. אחריה נמצאת רמת השרון עם 82.08 ואז בית אל שבבנימין עם 81.23 ואבן יהודה עם 80.84. שישה מתוך עשרת היישובים שנמצאים בתחתית רשימת הערים הגדולות בציונים באזרחות הם רשויות מקומיות בדואיות מהנגב: כסייפה, לקיה, רהט, תל שבע, שגב שלום וערערה.

 

בספרות מובילה את רשימת הערים הגדולות רמת השרון עם 84.92, אחריה בית ברל עם 84.15 ואחריהן בני דרור, קריית אונו ותל מונד עם ממוצע של כ-83. קריית ים הגיעה לתחתית רשימת הערים הגדולות במקצוע עם ציון של 70.34 - שבע נקודות מתחת לממוצע הארצי. עפולה ובאר יעקב נמצאות גם כן בתחתית עם 72.49 ו-72.98 בהתאמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ציוני הבגרויות נחשפים
צילום: shutterstock
מומלצים