"עיר רפאים" בדרום קוריאה: "כאילו הטילו פצצה"
הקניונים, בתי הקולנוע והרחובות בדגו, העיר הרביעית בגודלה בדרום קוריאה, נותרו נטושים אחרי שעשרות בני אדם נדבקו בנגיף הקורונה ו-2.5 מיליון תושבים נקראו להסתגר בבתים. "כמו אפוקליפסה. משבר חסר תקדים"
רחובות העיר הרביעית בגודלה בדרום קוריאה נותרו נטושים אתמול (ה'), כאשר התושבים הסתגרו בתוך הבתים, אחרי שעשרות בני אדם נדבקו בנגיף הקורונה הסיני. הרשויות חושדות שמאמינה שהשתתפה בטקסים של קהילה נוצרית מקומית גדולה בכנסייה הדביקה מאמינים אחרים. משם ממשיך הנגיף להתפשט.
נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
חשש שדרום קוריאה מאבדת שליטה בנגיף
הלקוחות בבידוד, האימונים מועברים בשידור חי
מסן פרנסיסקו למלבורן: ריק בצ'יינה טאון
מכונת התעמולה הסינית משיבה מלחמה
כל העולם פייק ניוז: האם "11 מיליון ימותו"?
הקניונים ובתי הקולנוע נותרו ריקים אתמול בעיר דגו המונה 2.5 מיליון תושבים. ראש העיר, קווון יאנג-ג'ין, קרא לתושבים להישאר בבתים אחרי ש-90 בני אדם שהשתתפו בטקסים בכנסייה פיתחו תסמיני מחלה ועשרות מקרים חדשים של הידבקות בנגיף אושרו.
"אנו נמצאים במשבר חסר תקדים", אמר קווון לכתבים. הוא הוסיף שכל אחד מחברי הכנסייה ייבדק. "ביקשנו מהם להישאר בבית והרחק ממשפחותיהם".
המאמינה שממנה התפשט הנגיף היא אזרחית דרום-קוריאנית בת 61. ככל הידוע היא לא נסעה לחו"ל בתקופה האחרונה. כאשר אובחנה, היא הייתה האדם ה-31 בדרום קוריאה שנדבק בנגיף הקורונה.
קים ג'ון-וו, בן 28, סיפר שדגו הפכה לעיר רפאים. "זה כאילו שמישהו הטיל פצצה במרכז העיר. זה נראה כמו אפוקליפסה זומבית", הוא אמר. תושב אחר סיפר: "דגו נראית כמו עיר רפאים, הכול בגלל נגיף הקורונה".
בדרום קוריאה אובחנו עד כה 104 מקרים של הידבקות בנגיף הקורונה. מקרים חדשים דווחו בעיר הבירה סיאול ובמחוז גיאונגסאנג הסמוך. אמש דווח גם על מקרה מוות ראשון במדינה. סך הכול, עד כה מתו מהנגיף 2,130 בני אדם, רובם בסין. יותר מ-75,700 איש נוספים נדבקו.
נשיא דרום קוריאה מון ג'אה-אין ונשיא סין שי ג'ינפינג שוחחו אמש בטלפון וסיכמו לשתף מידע על חוויות הטיפול הקליני בשתי המדינות. בהצהרה של הבית הכחול בסיאול נמסר כי שי הסביר את הפעולות שנקט הממשל הסיני בעקבות התפרצות הנגיף. "העם הסיני התנתק מהפחד הראשוני ורואה את הסיכוי והתקווה להתגבר על המחלה המדבקת", אמר שי לפי ההצהרה.
יו"ר ארגון הבריאות העולמי, טדרוס גברהיסוס, אמר אתמול בערב בתדרוך היומי בז'נבה בנושא כי הוא מעודד ממגמת הירידה במקרי ההידבקות בנגיף הקורונה בסין. עם זאת, הוא ציין כי עדיין מוקדם לדעת אם המגמה תימשך: "מספר המקרים ברחבי העולם נמוך מאוד בהשוואה לסין, אך מצב זה עשוי שלא להחזיק מעמד לאורך זמן".
גברהיסוס הוסיף כי מומחי בריאות אמריקנים הצטרפו לצוות של ארגון הבריאות העולמי בסין שחוקר את התפרצות הנגיף. הוא אמר שהצוות כולל מומחים מהמרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב, כמו גם מומחים מסינגפור, יפן, ניגריה, גרמניה, דרום קוריאה ורוסיה. הצוות כולל מומחים לאפידמיולוגיה, וירולוגיה, ניהול קליני, בקרת התפרצות ובריאות הציבור.
לדבריו, חברי הצוות עובדים עם עמיתיהם הסינים כדי לבדוק את העברת הנגיף ואת ההשפעה של האמצעים שננקטו בסין. גורמי הבריאות בארה"ב אמרו כי הציעו הצעות חוזרות ונשנות, עוד בתחילת ינואר, לשלוח מומחי בריאות לסין, והביעו תסכול מכך שמומחים אמריקנים לא הוזמנו.