שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

מוות ראשון באיטליה מהנגיף, זינוק בדרום קוריאה

גבר בן 78 מצפון איטליה מת לאחר שנדבק בקורונה. בסין מתו 109 בני אדם ביממה האחרונה - אך במדינה מדווחים דווקא על ירידה במספר הנדבקים. בדרום קוריאה מספר החולים הוכפל ביממה והגיע ל-433, סגר הוטל בבסיסים צבאיים. באיראן מתו כבר ארבעה, בכיר בעיריית טהרן נדבק

 

ההתפשטות העולמית של הקורונה    (צילום: רויטרס)

ההתפשטות העולמית של הקורונה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בעולם גובר החשש מהתפשטות נגיף הקורונה מחוץ לסין, כאשר היום (שבת) הגיע לראשונה מספר מקרי ההידבקות בשאר העולם ליותר מ-1,500. כך לפי ספירה של רשת CNN. כמעט חצי ממספר זה, 639, מגיע ממה שזכה לכינוי "ספינת הקורונה" ביפן. אלא שכעת מדווחים בדרום קוריאה על זינוק משמעותי במספר הנדבקים בה, באיראן ממשיכים לדווח על מקרים נוספים, ובאיטליה נרשם מקרה מוות ראשון.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

  

רשת הטלוויזיה הממלכתית באיטליה, RA1, דיווחה כי גבר בן 78 - אחד משני אנשים במחוז ונטו שבצפון-מזרח המדינה שנדבקו בנגיף - מת ביום שישי. מוקדם יותר מסרו הרשויות במדינה כי מניין הנדבקים בנגיף הקורונה (או בשמו הרשמי: COVID-19) גדל כמעט פי 6 - ועומד כעת על 18 בני אדם. רובם במחוז לומברדיה שבצפון המדינה. ארגון הבריאות העולמי מסר כי יותר מ-77 אלף בני אדם נדבקו ברחבי העולם בנגיף עד כה.  

  (צילום: EPA)
עוצר בצפון איטליה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

עלון משרד הבריאות האיטלקי על נגיף קורונה ב פיאצ'נזה צפון איטליה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

המקרה הראשון שאותר באיטליה היה של גבר בן 38 שבא במגע עם אדם שחזר מסין ללא תסמיני המחלה, הוא אושפז במצב קשה בבית החולים. אשתו של החולה, וחבר נוסף שלו, נבדקו ונמצאו חיוביים גם כן לנגיף. בין הנדבקים היו גם חמישה אנשי צוות רפואי, בהם רופאים ואחיות. שר הבריאות רוברטו ספרנזה הודיע על ביטולן של כל ההתקהלויות האפשריות באזורים שבהם פרץ הנגיף, דוגמת לימודים, עבודה במשרדים משותפים ואירועי ספורט. כ-150 בני אדם נמצאים כעת בבידוד בהוראת הרשויות - ומשרד הבריאות המליץ לציבור להישאר בבתים.

 

לפנות בוקר דיווחו רשויות הבריאות בסין על צניחה במספר החולים, לאחר שבספירה היומית של מקרי ההדבקה החדשים זוהו 397 מקרים. יש להדגיש כי בעבר נבעה הירידה הזו משינוי הקריטריונים להדבקה בנגיף. 109 בני אדם נוספים מתו במדינה ביממה האחרונה מהנגיף, רובם במחוז חוביי, שם הוא התפרץ. מספר מקרי הקורונה הכולל בסין עומד כעת על 76,288. 2,345 בני אדם מתו בה.

דרום קוריאה נגיף קורונה וירוס סיאול  (צילום: רויטרס)
זינוק במספר החולים בדרום קוריאה(צילום: רויטרס)
 
דרום קוריאה נגיף קורונה וירוס חיטוי בעיר דגו  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

דרום קוריאה נגיף קורונה וירוס חיטוי בעיר דגו  (צילום: AFP)
חיטוי בעיר דגו (צילום: AFP)

מוקד התפרצות בולט נוסף, מלבד סין, הוא בדרום קוריאה, שהפכה לחזית החדשה בהתמודדות העולמית עם הנגיף. היום דיווחה דרום קוריאה על זינוק של פי שישה במספר נדבקים במחלה. אחרי שבלילה דווח כי כ-204 אנשים נדבקו ביממה האחרונה, הבוקר עדכנו הרשויות כי עוד 87 בני אדם נדבקו - מה שמעלה את מספר הנדבקים הכולל במדינה ל-433. שני בני אדם מתו במדינה מהנגיף.

 

רוב מקרי ההדבקה אירעו בעיר דגו, הרביעית בגודלה במדינה. בתי ספר בעיר נסגרו, והכנסיות הודיעו למתפללים לא להגיע וכן נאסרו מספר התכנסויות המוניות. הרשויות הכריזו על העיר שבה מתגוררים 2.5 מיליון בני אדם כ"אזור טיפול מיוחד". הרחובות בעיר התרקונו מאדם, ואחד מהתושבים העיד: "זה כאילו שמישהו הטיל פצצה במרכז העיר. זה נראה כמו אפוקליפסה זומבית". גם מחוז צ'אונגדו הסמוך לעיר הוכרז כ"אזור טיפול מיוחד".

 

הרשויות בדרום קוריאה חושדות שמאמינה שהשתתפה בטקסים של קהילה נוצרית מקומית גדולה בכנסייה הדביקה מאמינים אחרים. משם המשיך הנגיף להתפשט. ברשת BBC דיווחו כי לכ-9,000 חברי הקהילה הזו נאמר שעליהם להתבודד בבתיהם. הבהלה הגיעה גם לאזורים נוספים בדרום קוריאה, כאשר בבירה סיאול הוחלט לאסור הפגנות באזורים מרכזיים וסגר הוטל על בסיסיים צבאיים - סגר שלפי ה"גרדיאן" משפיע גם על הכוחות האמריקניים המוצבים במדינה.

אנשים נכנסים ל עיראק חוזרים מ איראן נעם מסכות נגיף קורונה (צילום: AFP)
חשש מהתפשטות. בדיקות בעיראק לשבים מאיראן(צילום: AFP)

אנשים ב טהרן איראן עם מסכות נגיף קורונה (צילום: AFP)
עם מסכות גם בטהרן(צילום: AFP)

בדיקת חום בכניסה ל עיראק לאנשים שחוזרים מ איראן נגיף קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

באיראן, שבה רק השבוע התגלו מקרים ראשונים של הנגיף, לפחות לפי הרשויות בה, מתו מהנגיף כבר ארבעה בני אדם. הבוקר דיווחה התקשורת הממלכתית שפקיד בכיר בעיריית טהרן נדבק גם הוא בקורונה. לפחות 13 נדבקו בנגיף, רבים מהם מהעיר קום, אך נדבקים התגלו גם כאמור בטהרן ובערים נוספות.  

 

במשרד הבריאות האיראני אמרו שהנגיף התפרץ בעיר קום אחרי שעובדים סינים חזרו מביקור במולדתם. החשש מהתפשטות הנגיף גרם לרשויות לסגור את כלי בתי הספר והמוסדות הדתיים השיעים בקום. בשידורי הטלוויזיה מהעיר (140 ק"מ מדרום לטהרן) נראו גברים ונשים, חלקם עם מסכות על הפנים, עומדים בתור מחוץ לקלפי בבחירות לפרלמנט האיראני, שנערכו אתמול בצל התפשטות הנגיף.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בעקבות גילוי המקרים החדשים ברחבי העולם, גם בלבנון, ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי חלון ההזדמנויות להכלת התפשטות הנגיף ממשיך להיסגר. יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס, אמר אתמול כי "אם נצליח, נוכל למנוע משבר רציני, אך אם נפספס את ההזדמנות נוכל למצוא את עצמנו בבעיה אמיתית".

 

לפי שר הטכנולוגיה בסין, שו נאנפינג, הניסויים הראשונים לחיסון המתפתח נגד הנגיף יוכלו להתבצע רק בסוף אפריל, אך ארגון הבריאות העולמי האריך כי הזמן שייקח לחיסון להגיע לשלב השיווק הוא כשנה וחצי. בינתיים, מומחים לבריאות הציבור מקווים כי עם התחממות מזג האוויר בחצי הצפוני של כדור הארץ, התפשטות הנגיף תאט במידה מסוימת. 

 

 


פורסם לראשונה 22/02/2020 06:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הולכים במסכות באיטליה
צילום: EPA
מומלצים