קורונה בישראל | בלי טיסה, בלי כניסה לארץ: עשרות דרום קוריאנים כלואים בנתב"ג
בנמל התעופה בן גוריון ממתינים שעות ארוכות 140 אזרחי דרום קוריאה, שטיסתם חזרה לביתם בוטלה אתמול. ברשות התעופה מנסים למצוא דרך להטיס אותם חזרה, ובמקביל מנסה ישראל למצוא פתרון ל-1,500 דרום קוריאנים נוספים שאמורים לעזוב את הארץ בימים הקרובים. ועד רשות שדות התעופה: "נדאג למיגון העובדים"
140 דרום קוריאנים שטיסתם בוטלה אתמול (שבת), ממתינים שעות ארוכות בנמל התעופה, ללא דרך לטוס חזרה לביתם. מקומם על המטוס חזרה לסיאול לא התאפשר, לאחר שנשארו עליו קוריאנים שישראל סירבה להכניס. זאת בעקבות החלטת משרד הבריאות לאסור על כניסת אזרחי המדינה האסיאתית לארץ, לאחר ש-18 דרום קוריאנים נדבקו בנגיף הקורונה לאחר ששהו בישראל. הקוריאנים תקועים בנתב"ג במשך שעות ארוכות משום שבתי המלון מסרבים לקלוט אותם.
50 אזרחים דרום קוריאנים טסו להונג קונג בטיסת קתאי פסיפיק, ואילו 140 נותרו בנתב"ג. ברשות שדות התעופה כינסו הבוקר דיון דחוף בעקבות המצב, ופנו לחברות תעופה כדי לבחון אפשרות להוציא טיסה שתחזיר אותם בחזרה לארצם. כ-30 מהאזרחים הקוריאנים אמורים לעלות בצהריים לטיסה להונג קונג של חברת קתאי פסיפיק, ובמקביל מחפשים בישראל פתרונות ל-1,500 דרום קוריאנים נוספים, שאמורים לעזוב בימים הקרובים. רשות שדות התעופה הקימה בנתב"ג אזור מנוחה לתיירים שטיסתם לסיאול בוטלה. לאוהל הבידוק, בחלקו המזרחי של טרמינל 3, הוכנסו כיסאות, שולחנות, אוכל ושתייה חמה. התיירים עדיין ממתינים למטוס שיחזיר אותם לארצם.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:
"יש סיכון ממשי שהנגיף יופץ בישראל": ההנחיות החדשות
מוות ראשון באיטליה מהנגיף, זינוק בדרום קוריאה
שבת בבידוד: "מקווה שלא נדבקתי"
במערכת הביטחון נערכים גם הם בהתאם להוראות החדשות, וצה"ל מתכונן לקליטת כ-200 דרום-קוריאנים למטרת בידוד, בתוך מתקן צבאי, כך פורסם הבוקר לראשונה ב-ynet. במערכת הביטחון התקבלה ההחלטה לקלוט את האזרחים בתוך מתחם של מערכת הביטחון בדרום ירושלים.
המתקן המסתמן שאליו יועברו הקוריאנים לבידוד הוא מדרשת הר גילה, המשמש לאירוח של השתלמויות חינוכיות בצה"ל ולקורסים צבאיים. תחילה התכוונו בישראל לבודד את הקוריאנים במתקן הנופש של האגודה למען החייל באשקלון, אך בסופו של דבר נראה שהבחירה היא במתחם הירושלמי.
ההחלטה לאסור את כניסת אזרחי דרום קוריאה, כמו גם אזרחים מיפן, עוררה זעם בקרב גורמים דיפלומטיים, שאמרו כי מדובר ב"התנהלות חלמאית, יוצרים פאניקה וגורמים למשבר דיפלומטי והומינטרי חמור מול דרום קוריאה ויפן".
קונסול הכבוד של קוריאה בישראל, עמיחי עורקבי, אמר כי "הצורך להבטיח את מניעת התפשטות הנגיף ברור. עם זאת, אסור לשכוח שדרום קוריאה היא אולי החברה הטובה ביותר של ישראל באסיה, וכ-50 אלף צליינים מגיעים בשנה לישראל למרות אזהרות מסע, פיגועים ומצב ביטחוני. מן הראוי לנהוג ביתר רגישות בתיירים, ולהימנע מפגיעה כה בוטה בהם".
המצב שמאות תיירים מדרום קוריאה שוהים ללא קורת גג וללא יכולת לשוב לארצם הוא בלתי נסבל ועלול לגרום לנזק מיותר ליחסים שבין ישראל לדרום קוריאה", הזהיר.
עובדי רשות שדות התעופה שוחחו הבוקר עם יו"ר ועד העובדים, פנחס עידן, כדי להתעדכן בנהלים החדשים בעקבות התפשטות הקורונה ושליחת שני עובדי ביטחון ששהו ליד קבוצת הקוראנים לבידוד של שבוע. עידן אמר כי ההנהלה והוועד דואגים למיגון ומוגנות של העובדים. כמו כן, הוחלט כי לא יגויסו עובדים חדשים לנמל התעופה לקראת עונת הקיץ הקרובה. "אם תחול התאוששות בענף כולו, נעבוד קשה יותר עד שיגויסו עובדים", אמר.
עידן הוסיף ש"אם המצב ימשיך, חלק מהעובדים יעברו לחלקיות משרה או יצאו לחל"ת כדי למנוע פיטורים. אני מקווה שלא ניאלץ להגיע לכך. כרגע לא יהיו קידומי דרגות ושינויי תפקידים".