שתף קטע נבחר

טאג' מהאל ועצרת ענק: טראמפ בהודו

ביקור ראשון של נשיא ארה"ב בהודו: 100 אלף איש הריעו לו באצטדיון קריקט ענק, שם הבטיח לחזק את יחסי המדינות והתקשה להגות נכון שמות. ראש הממשלה נרנדרה מודי חיבק אותו, טראמפ שיבח: "הוא קשוח מאוד". הוא ומלניה ביקרו באשראם של גנדי, והצטלמו לתמונה רומנטית בטאג' מהאל

 

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התקבל הבוקר ברוב הדר בהודו, בביקור הרשמי הראשון שלו בדמוקרטיה הגדולה בעולם. 100 אלף הודים הריעו לו בעצרת ענק שבה הופיע עם ראש הממשלה נרנדרה מודי, שם הבטיח טראמפ לחזק את יחסי המדינות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

טראמפ נחת הבוקר במדינת המחוז גוג'אראט, ביתו של ראש הממשלה מודי – שקיבל את הנשיא ואת רעייתו מלניה בחיבוק כשירדו ממטוס "אייר פורס 1". השלושה המשיכו לאשראם של הגיבור הלאומי מהטמה גנדי, שם התגורר במשך כעשור. מודי העניק שם לטראמפ פסל של "שלושת הקופים החכמים", המסמלים את הפתגם העתיק "אל תדברו רוע, אל תראו רוע, אל תשמעו רוע". בתמונות משם נראה טראמפ מתיישב לצד מלניה, ובוחן גלגל תווייה עתיק המכונה "צ'ארקה".

טראמפ ו מלניה ב אשראם ב הודו עם נרנדרה מודי (צילום: רויטרס)
צילום רומנטי בטאג' מהאל. טראמפ ומלניה(צילום: רויטרס)

טראמפ ו מלניה ב אשראם ב הודו עם נרנדרה מודי (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

נשיא ארה
(צילום: AFP)

נשיא ארה
חיבוקים, אבל גם מכסים. טראמפ ומודי(צילום: רויטרס)
 

נשיא ארה
(צילום: AP)

נשיא ארה
(צילום: EPA)

נשיא ארה
איוונקה וקושנר בקהל(צילום: רויטרס)

נשיא ארה
(צילום: רויטרס)

נשיא ארה
(צילום: AFP)

נשיא ארה
(צילום: EPA)

משם המשיך הזוג טראמפ לעצרת ענק בעיר אחמדאבאד, שנערכה באצטדיון קריקט חדש, הגדול מסוגו בעולם. את העצרת ארגנה הודו כהכרת תודה על העצרת ביוסטון בשנה שעברה, שבה המונים הריעו למודי בביקורו בארה"ב, ושבה טראמפ השווה את ראש הממשלה ההודי לאלביס. לאחר העצרת היום המשיכו טראמפ ורעייתו לביקור בטאג' מהאל, והצטלמו שם לתמונות רומנטיות למדי.

 

תורים ארוכים נרשמו בכניסה לאצטדיון עוד משעות הבוקר המוקדמות, ורבים מההודים שהגיעו לשמוע את טראמפ וראש ממשלתם עטו מסכות קרטון של טראמפ ומודי. העצרת היום כונתה "נמסטה טראמפ", והנשיא האמריקני פתח את דבריו בברכה זו לאלפים שהריעו לו. הוא התקשה לבטא את חלק מהשמות בנאומו, ובין היתר את העיר אחמדאבאד הגה "אבאבד". 

 

"אמריקה אוהבת את הודו. אמריקה מכבדת את הודו, אמריקה תמיד תהיה נאמנה לעם ההודי", אמר טראמפ. הוא שיבח את מודי ואמר כי הוא "מנהיג מוצלח ביותר" ש"כולם אוהבים אותו" – כזה שהצליח לשנות את ארצו. מודי מצדו אמר לקהל: "ביקורו של הנשיא טראמפ פותח פרק חדש ביחסינו – פרק שיתעד את ההתפתחות והשגשוג של העם האמריקני והעם ההודי".

טראמפ ו מלניה ב אשראם ב הודו עם נרנדרה מודי (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

טראמפ ו מלניה ב אשראם ב הודו עם נרנדרה מודי (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

טראמפ ו מלניה ב אשראם ב הודו עם נרנדרה מודי (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

הודו, לצד ישראל, היא מהמדינות הבודדות בעולם שבהן שיעור התמיכה בטראמפ לפי סקרים גדול מ-50%. אולם מאחורי המילים החמות היום של שני המנהיגים, מסתתרות לא מעט מחלוקות. גם טראמפ וגם מודי מובילים מדיניות כלכלית שבמסגרתה הם מטילים מכסים כדי להגן על התעשייה המקומית – והמדינות הטילו זו על זו שורת מכסים כאלו. טראמפ כינה בעבר את הודו "מלכת המכסים", ולפני ביקורו אמר כי הכלכלה השלישית בגודלה באסיה "פוגעת בנו מאוד מאוד כבר הרבה מאוד שנים".

 

טראמפ הבטיח אמנם לקהל בעצרת הענק להמשיך בשיחות על הסכם סחר בין שתי המדינות, אך לא ציין מתי הוא יושג. לאחרונה העריך כי ייתכן שהדבר יקרה רק לאחר הבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר. "אנחנו בשלבים המוקדמים של הסכם סחר נפלא", אמר טראמפ לקהל, וכינה את מודי "נושא ונותן קשוח מאוד".

 

במקום הסכם סחר בהיקף מלא, שני המנהיגים צפויים לחתום במהלך הביקור, שיימשך יומיים, על הסכמים קטנים יותר. בעצרת הכריז טראמפ כי ארה"ב תמכור מסוקים צבאיים בסכום של שלושה מיליארד דולר להודו. בביקורו הוא צפוי גם לדון עם מודי באפשרות של סיפוק שישה כורים גרעיניים להודו.

הפגנות נגד טראמפ ב הודו (צילום: AP)
הפגנות נגד טראמפ בהודו, היום(צילום: AP)

הפגנות נגד טראמפ ב הודו (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

טראמפ אמר בדבריו בעצרת כי ארה"ב צריכה להפוך לשותפה הביטחונית המרכזית של הודו. רוסיה היא כיום הספקית העיקרית של הודו בכל הנוגע לציוד צבאי. למרות מחאתה של וושינגטון, הודו רכשה לאחרונה את מערכת טילי ההגנה האווירית המתקדמת S-400 מרוסיה, בסכום של 5.4 מיליארד דולר. מחלוקת נוספת נסובה סביב דרישתה של וושינגטון כי הודו תחדל מלרכוש נפט מאיראן, בניגוד לסנקציות האמריקניות.

 

הביקור מגיע גם על רקע הסערה בהודו על חוק חדש שמעניק למהגרים ממדינות שכנות אפשרות לקבל בהליך מזורז אזרחות – אך לא למוסלמים. גם היום פרצו הפגנות בהודו על רקע החוק הזה, והמשטרה ההודית פיזרה בגז מדמיע וברימוני עשן מפגינים בעד ונגד החוק, בניו דלהי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טראמפ ומלניה בטאג' מהאל
צילום: רויטרס
מומלצים