המערכת שתיירט גם את מפעיל הרחפן: צפו בביצועיה
ב"רידרון", שפיתחה אלביט מערכות, הותקנו אמצעי לוחמה אלקטרונית ממטוסי קרב - כדי להפיל גם רחפנים "לא ידועים" באמצעות פענוח אותות אוטומטי. כך פועלת המערכת
ממטוסי קרב ללוחמה שקטה נגד רחפני אויב: חברת אלביט מערכות סיימה לאחרונה לפתח גרסה משודרגת למערכת ה"רידרון" לאיתור והפלה של רחפני אויב, בהם רחפנים תוקפים, ומכרה אותה בגרסה הניידת למדינה באפריקה. המערכת מבוססת על רכיבים שכבר קיימים במטוסי קרב ובספינות טילים, מתוצרת חברת הבת אלישרא, כסנסורים רגישים לגילוי ותקיפה של טילים וכלי טיס עוינים באמצעים "רכים".
מערכת הרידרון לוכדת ומפענחת בתוך שניות בודדות את האותות שמשודרים מרחפני האויב, ומאכנת את מיקומם עוד ברגעים הראשונים של המראת הרחפן - גם ללא קו ראייה ישיר התלוי במכ"ם. היא עושה זאת על בסיס טכנולוגיה סיגינטית, שנחשבת יעילה ומשלימה לתופעת הרחפנים המתפתחת בעזה ובלבנון.
בשלב השלישי של עיבוד הנתונים האוטומטי, הרידרון מפענחת את דרך התקשורת של רחפני האויב עם מפעיליהם, ובכך תוקפת גם את הרחפן - על ידי "עיוורון" מיידי של כלי הטיס - וגם את המפעיל עצמו עם נטרול בקר השליטה שבידיו. איתור נקודת מפעיל הרחפן היא קריטית לכוחות הביטחון ובדרך זו ניתן להפלילו כמחבל ולתקוף אותו גם באמצעות טיל או ירי.
בדומה למערכת כיפת ברזל, הרידרון יכולה לפעול במצב אוטומטי לגמרי, ללא התערבות אדם, וגם במצב חצי אוטומטי, עם מעורבות ידנית שבמסגרתה מקבל המפעיל על צג המסך את נתוני רחפן האויב, משקלו, גובה טיסתו, נתיב המעוף המשוער ואף את תמונתו על בסיס מאגר מידע שהולך ומתרחב.
גורמים באלביט אמרו ל-ynet כי "יש היום עולם שלם של רחפנים שאינם מוצרי מדף קיימים ומוכרים, הנקראים 'הרחפנים הלא ידועים'. קשה לסווג אותם אבל יכולות של בינה מלאכותית ואלגוריתמים ברידרון מאפשרים זאת, על-ידי חישובים של אנומליות בפעולת הרחפן". לדברי הגורמים, "זהו אחד היתרונות המרכזיים של הרידרון. לקחנו גם אפליקציות הפעלה ממטוסי קרב וחיברנו באופן חזק בין רכישת המטרה לתקיפתה, וזהו דבר משמעותי ביותר בלוחמה אלקטרונית".
המערכת מכסה זווית של 360 מעלות, יעילה גם נגד רחפנים שחצו את הגבול ופועלת בטווח של שלושה עד ארבעה קילומטרים, תוך יכולת להתחבר לשכבות הגנה נוספות במרחב. המכ"ם שעל הרידרון מאפשר התמודדות עם רחפני אויב שאינם משדרים נתונים למפעיל שלהם, וטסים לרוב למשימות "התאבדות".
אמצעים אלקטרו-אופטיים רגישים כמצלמות מתקדמות נפתחות מרכב ההפעלה ומאפשרות את השלמה המעקב אחר הרחפנים בזמן אמת. בחברה ציינו: "אלומת השידור של הרידרון צרה מאוד, כך שהכיוון הוא לעבר רחפני האויב בלבד לאחר זיהויים. בכך המכשיר פחות קורן ומשפיע על הסביבה".
בצה"ל התקדמו מאוד בהתמודדות מול רחפני אויב, לצד התקדמות גם בפריסה נרחבת של רחפנים לכוחות צה"ל עצמם. מספר רחפנים כבר חולקו כמעט לכל פלוגה סדירה שתתמרן בשטח אויב. המשמעות: ערב רב של אלפי רחפנים בשמי עזה ולבנון - הן של צה"ל והן של חיזבאללה או חמאס - דבר שעלול לגרום לשורת תקריות ירי עצמיות של רחפנים בעימות הבא. באלביט הסבירו על הסוגיה המסוכנת: "הרידרון תתקוף את רחפני האויב רק כשהנתונים והתמונה ברורים. למערכת יש טבלת פרמטרים מובנית שיודעת להבדיל בין רחפן עמית לרחפן עוין".
הרידרון מופעלת גם מעמדות סטטיות קרקעיות קבועות להגנה בגבולות וגם בגירסת ה"מן-פק", בתצורה זעירה, על גבו של הלוחם.