שתף קטע נבחר

 

מכון מחקר ישראלי: השגנו פריצת דרך לחיסון לקורונה בעופות, ניתן להתאימו לבני אדם

חוקרי מכון מיגל, שנתמך על ידי משרד המדע והטכנולוגיה, מסבירים על המחקר במסיבת עיתונאים. לטענתם יעילות החיסון הוכחה בניסויים פרה-קליניים, וכי לווירוס בעופות זהות גנטית גבוהה לווירוס האנושי, והוא יכול להיות מותאם תוך שלושה חודשים לבדיקה בבני אדם

 

 

הצגת המחקר על ידי ראשי החברה    (צילום: אביהו שפירא )

הצגת המחקר על ידי ראשי החברה    (צילום: אביהו שפירא )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חוקרי מכון מיגל מקריית שמונה, שנתמך על ידי משרד המדע והטכנולוגיה ומשרד החקלאות, טוענים שהשיגה פריצת דרך מדעית לחיסון נגד נגיף הקורונה. ראשי המכון הסבירו על המחקר הבוקר (חמישי) במסיבת עיתונאים במלון "גליליון". ynet העביר את הדברים בשידור חי. 

  

לפי החוקרים, פריצת הדרך הושגה במהלך עבודת המחקר לחיסון נגד וירוס מזן קורונה לעופות, שלדברי ראשי החברה יעילותו הוכחה בהצלחה בניסויים פרה-קליניים שנערכו במכון הווטרינרי בבית דגן. עוד הם טוענים כי לאחר התאמות הרצף הגנטי למחלת הקורונה בבני אדם, הם ימתינו לאישור הבטיחות של המוצר בכדי להתחיל לייצר חיסונים נגד המחלה המתפשטת בעולם. לדבריהם, החיסון יכול להיות מותאם לבני אדם תוך שלושה חודשים.

 

חברת מיגל ()
ראשי המכון וצוות החוקרים מציגים את המחקר

 

 

 

דוד זיגדון (צילום: אביהו שפירא )
מנכ"ל המכון דוד זיגדון(צילום: אביהו שפירא )

במכון אמרו כי מהמחקר שנערך בניהולם של החוקרים: פרופ' יעקב פיטקובסקי, ד"ר חן כץ, ד"ר אהוד שחר וצוותם - עלה כי לווירוס האלים בעופות זהות גנטית גבוהה לווירוס האנושי. כמו כן, נמצא במחקר כי מנגנון ההדבקה של שני הווירוסים זהה.

 

מנכ"ל המכון, דוד זיגדון הסביר: "קיימת דחיפות גבוהה בעולם לפיתוח חיסון אנושי לנגיף הקורונה ולכן אנו פועלים על מנת להאיץ את תהליכי הפיתוח במטרה להגיע לחיסון יעיל נגד וירוס COVID-19 במהלך 8-10 השבועות הקרובים ולניסוי בטיחות בעוד 90 ימים. החיסון שפותח על ידנו לעופות הנו במתן דרך הפה וגם החיסון האנושי המוצע על ידנו צפוי להיות במתן אוראלי". זיגדון ציין כי כי עקב הצורך הגלובלי הדחוף בחיסון לקורונה מתנהלים במיגל דיונים מרתוניים עם שותפים פוטנציאליים שיסייעו להאיץ את תהליכי המחקר בבני אדם הדרושים להשלמת פיתוח המוצר הסופי והפעילויות הרגולטוריות.

 

פרופ' דן לבנון, מייסד המכון, אמר כי משך פיתוח החיסון תלוי ברגולטור: "בתנאים האלה של המחלה שככל שהיא מחמירה הנזקים עצומים, אני מאמין שמבחינה רגולטורית יקלו על השלבים הבאים. אם זה היה צריך לעבור רגולציה רגילה זה היה לוקח כמה שנים. כמובן בלי סיכון של בני אדם".

 

ד"ר אהוד שחר הוסיף: "לקורונה של עופות יש עוד פתרונות בשוק אבל הפתרונות האלה הן לא פתרונות שאפשר לתרגם לקורונה של בני אדם ואת שלנו אפשר, כי מדובר בחומר גנטי שמייצרים ממנו חלבון , ואותו אפשר לתרגם מרצף שהיה עד עכשיו לעופות לרצף התואם לוירוס שתוקף את בני האדם".

 

לוגו מכון מיגל ()
מכון מיגל

ד"ר חן כץ, חוקר ראשי במחלקת הביוטכנולוגיה של מכון המחקר הסביר את הפיתוח: "המערכת המדעית שפותחה במיגל מבוססת על וקטור לביטוי חלבון חדש, היוצר ומפריש חלבון כימרי מסיס, המעביר את האנטיגן הנגיפי לרקמות הריריות על ידי אנדוציטוזיס (קליטת האנטיגן אל תוך התא על ידי כליאתו בהתקפלות קרום התא כלפי פנים וסגירת ההתקפלות במעין שלפוחית) וגורם לגוף לייצר נוגדנים נגד הווירוס. החוקרים במיגל הצליחו להוכיח בניסוי פרה-קליני ((In-Vivo, כי השימוש במערכת יוצר נוגדנים ספציפיים לתתי יחידות חלבון ויראליות ועמידות בפני נגיף IBV".

 

שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס בירך על הגילויים החדשים של המחקר: "מקווה ומאמין שתהיה התקדמות נוספת בהקדם". השר אקוניס הנחה את מנכ"ל משרדו לקדם במהירות שיתופי פעולה אפשריים שיאפשרו חיסונים לבני אדם.

 

מכון למחקר מדעי בגליל מיגל, של החברה לפיתוח הגליל, הינו מרכז מחקר ופיתוח של משרד המדע והטכנולוגיה, בבעלות החברה לפיתוח הגליל. בשנה שעברה (2019) מימן משרד המדע והטכנולוגיה את המכון בכ-30 מיליון שקלים לטובת המחקר - שהם כמחצית מתקציב המכון כולו.

 

לפי משרד המדע, המכון מתמחה בתחומי ביוטכנולוגיה, מדעי המחשב, אגרו-טכנולוגיה, חקלאות, מדעי הסביבה, תזונה, בריאות ומזון. במיגל תשעים מדענים בעלי תואר שלישי ו-190 חוקרים, הפועלים ב-44 קבוצות מחקר, שכל אחת מהן מנוהלת על ידי חוקר ראשי בכיר.  

  

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט כעת ברחבי אירופה, אחרי שהתפרץ בעוצמה באיטליה - בעיקר בצפונה. הבוקר התגלה מקרה ראשון בדנמרק, של אדם שחזר מחופשת סקי בצפון איטליה. גם באסטוניה התגלה הבוקר מקרה ראשון של אדם ממוצא איראני. אתמול נמנו באירופה מקרים ראשונים בנורבגיה, רומניה ויוון (מעצבת בת 38 שהגיעה משבוע האופנה במילאנו). בדרום אמריקה התגלה מקרה ראשון בברזיל, גם כן של אדם שביקר באיטליה. באסיה, פקיסטן הצטרפה לרשימה ההולכת ומתארכת בעולם. עד כה נדבקו ברחבי העולם בנגיף 82 אלף בני אדם (78,500 בסין). 2,800 מתו, מהם 2,744 בסין. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים