שתף קטע נבחר

 

תיעוד: ניתן לעשות שימוש באפליקציית הליכוד גם בחו"ל

אנשי האפליקציה "אלקטור", שמשמשת את הליכוד להמרצת בוחריה, טענו בבג"ץ כי הכניסה אליה אפשרית רק מישראל. ואולם, סרטון תיעד אדם שמתקין בלונדון את היישומון לטלפון הנייד שלו. חוקרת מזהירה: "זה סיכון ביטחוני מטורף". בא כוחה של החברה: "המתקפה היא על רקע פוליטי"

 

תיעוד השימוש ב"אלקטור" בלונדון

תיעוד השימוש ב"אלקטור" בלונדון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סכנה לביטחון המדינה? יום לאחר שראש המוסד לשעבר תמיר פרדו הזהיר את הציבור משימוש באפליקציית המרצת הבוחרים של הליכוד "אלקטור" וטען כי השימוש בה מהווה "סכנה אמיתית ומוחשית לביטחון המדינה", נודע ל-ynet כי בניגוד למה שמסרה חברת האפליקציה לבג"ץ - ניתן לכאורה לעשות שימוש ב"אלקטור" גם מחוץ לגבולות ישראל.

 

כל העדכונים על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

בסרטון שהגיע לידי ynet נראה אדם ששוהה בלונדון מתקין את האפליקציה במכשיר הסמארטפון שלו ועושה בה שימוש בלי כל הגבלת "חומת אש" (Firewall). עו"ד ירון דוד, שמייצג את חברת "אלקטור", אמר השבוע במענה לעתירה לבג"ץ כי "ככל אפליקציה, ניתן להוריד את 'אלקטור' מכל מקום בעולם, אך הכניסה אליה ניתנת רק מתוך ישראל".

אפליקציית אלקטור של הליכוד ()
הפעלת האפליקציה בלונדון

אמש, בשיחה עם חוקרת הרשתות החברתיות ד"ר ענת בן דוד, אמר ראש המוסד לשעבר פרדו בהתייחסו לאפליקציה המדוברת כי היא "מסוכנת לשימוש". לדבריו, כל אדם עם מספר טלפון ישראלי יכול באמצעות שימוש באפליקציה לגשת למידע רגיש של ציבור הבוחרים בישראל, כולל מידע על אנשי מערכת הביטחון.

 

על השאלה מדוע כינה את האפליקציה "קורונה ביטחונית", השיב פרדו כי "ברגע שאת מזינה את השם שלי ואני רואה את הפרטים שלי ושל האחרים, זה מתפתח כמו מגפה. האפליקציה הזאת מסוכנת לביטחון מדינת ישראל, לביטחון חיילי ומפקדי צה"ל, אנשי שירות הביטחון הכללי והמוסד. לפיכך אני פונה אליהם - הסירו את האפליקציה".

 

תמיר פרדו בכנס דגן לביטחון ואסטרטגיה (צילום: שאול גולן)
"קורונה ביטחונית". ראש המוסד לשעבר פרדו(צילום: שאול גולן)

ד"ר בן דוד, מרצה בכירה באוניברסיטה הפתוחה, הסבירה כי "את האפליקציה אכן אפשר להוריד מכל מקום בעולם ולקבל סיסמה אפשר לקבל רק מטלפון ישראלי. שולחים הודעה למספר שהליכוד מפרסם ומקבלים בהודעה את הסיסמה, וכך אומרת גם חברת 'אלקטור' שאמנם אפשר להוריד את האפליקציה מכל מקום בעולם אך את הסיסמה אפשר לקבל רק דרך מספר ישראלי.

 

"נניח שזה נכון, לקנות סים עם מספר ישראלי עולה אפשר להשיג מכל מקום. אנחנו יודעים בוודאות על אנשים עם מספר לא ישראלי שביקשו לפני כמה שבועות בוואטסאפ ממטה 'אלקטור' סיסמה, והסבירו להם שנותנים רק למספר ישראלי. אותו אדם שאל את המטה אם יכול לקבל את הסיסמה למספר ישראלי ואכן שלחו לו סיסמה".

544 (צילום: אלי בן דוד)
"אפשר לשים איכון על טלפון של פעיל שב"כ". ד"ר בן דוד(צילום: אלי בן דוד)

לדברי החוקרת, מדובר בסכנה גדולה שכן כל גורם עוין יכול לקנות סים ישראלי ולבקש סיסמה. "מעזה קולטים רשתות סלולריות של ישראל וגם משכם אפשר לשבת על רשתות סלוליות של ישראל ואף מלבנון. מה הבעיה לשבת בעזה ולהשיג סיסמה ל'אלקטור' ולראות את פעיל שב"כ שעבד בעזה לפני כמה שנים ולראות איך קוראים לאשתו ומה מספר הטלפון שלו? אפשר לשים לו איכון על הטלפון. הלך על הבן אדם. זה סיכון ביטחוני מטורף".

 

בן דוד הוסיפה כי "יש סכנה של השפעה זרה. אם לאנשים בחו"ל תהיה גישה דרך VPN לאפליקציית 'אלקטור' ביום הבחירות, איך אפשר לוודא שלא תהיה השפעה זרה על הבחירות? 'אלקטור' משנים כל הזמן את מערך הגישה והכניסה. חלק מהשינויים שעשו היו בעקבות העתירות שהוגשו לוועדת הבחירות ולבג"ץ. לפני כמה שבועות היה ניתן לגשת עם סיסמה ומספר טלפון מכל מקום בעולם. היום אי אפשר, צריך VPN אבל כל אחד יכול להתקין VPN. כולנו יודעים כמה קל לעקוף כל חסימה. זו סכנה חמורה ואין לי דרך להדגיש עד כמה".

 

העתירה נגד הליכוד נדחתה

בג"ץ דחה ביום שלישי על הסף את העתירה נגד הליכוד ו"אלקטור", והתיר בכך למפלגה להמשיך להשתמש באפליקציית המרצת הבוחרים, כולל על מנת לדווח ביום הבחירות על הגעת מצביעים לקלפי.

 

עו"ד ירון דוד, שמייצג כאמור את חברת "אלקטור", מסר בתגובה: "חסימת IP מחו"ל הוא מנגנון אבטחה אחד מני רבים המשמשים את היישומון 'אלקטור', ואולי הפשוט מביניהם. העובדה המספרית היא שהפעלתו הפחיתה את מספר המנסים להיכנס ב 70% בפועל. זהו אמצעי פשוט המשמש גם את נטפליקס ואתרי תוכן אחרים המבקשים להגביל שימוש בתכניהם למדינות מסוימות וניתן לעוקפו. גם לאתר המוסד, לאתרי הבנקים וקופות החולים האוצרים מידע לא פחות חשוב, ניתן להיכנס מחו"ל על ידי עקיפת המנגנון. הדבר אינו הופך את המידע לגלוי, אלא בהתאם להרשאות הניתנות למשתמש".

 

עו"ד דוד הוסיף: "אפשרות עקיפת אמצעי זה אינה הנקודה החשובה כלל והבלטתה בטענות נגד אלקטור מראה או על בורות או רשעות, או שתיהן גם יחד. העובדה היא ש'אלקטור' הוא היישומון המותקף ביותר (כי הוא של הליכוד), המפוקח ביותר, על ידי הרשות להגנת הפרטיות ומערך הסייבר הלאומי, והיישומון הבטוח ביותר כיום. תקיפתו בתקשורת היא על רקע פוליטי בלבד ולא על רקע מקצועי אבטחתי או בשל זכות הפרטיות".

 

ממפלגת הליכוד לא נמסרה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים