טעים ובריא לשבת
המלצות למתכונים אנינים, בריאים וחדשניים לארוחת השבת. מדור חדש
עוגת בראוניז אספרסו מושלמת
מרכיבים:
● 200 גרם שוקולד מריר 85%
● 1/2 חצי כוס שמן קוקוס
● 1/4 כוס מייפל
● שוט של אספרסו
● 5 כפות של קמח שקדים
● כפית של כפית אבקה אפייה
● 5 ביצים
הוראות הכנה:
● חממו את התנור ל350 מעלות פרנהייט / 220 צלזיוס
● המיסו את השוקולד הוציאו ובקערה גדולה ערבבו יחדיו את השוקולד המומס, שמן קוקוס, מייפל סירופ ואת השוט אספרסו, ערבבו היטב.
● לאחר מכן הוסיפו הביצים ( אחת אחת ) קמח שקדים ואבקת אפייה.
● ערבבו היטב עד להגעה לעיסה אחידה, הכניסו את הבלילה לתבנית עגולה 9 אינצ/ 26 ס״מ ( משומנת מעט בשמן קוקס) והכניסו לתנור שחומם מראש, ל- 16-18 דקות ( או עד שהקיסם יוצא יבש)
● הוציאו מהתנור ,קררו, קשטו מעל עם פטל אדום והגישו
ערכים תזונתיים : 18 מנות / 153 קלוריות לחתיכה / 12.2 גרם שומן / 9.4 גרם שומן / 2.9 גרם חלבון
פשטידת בטטה בצל ותרד
מרכיבים:
● בטטה גדולה חתוכה דק לעיגולים
● כפית שמן זית למריחה מעל הבטטה
● מעט מלח גס
מרכיבים למלית:
● 4 כוסות תרד קצוץ
● 2 כפיות שמן זית / אבוקודו
● 1 כוס פטריות קצוצות
● 1 בצל קטן קצוץ דק
● 2 שיני שום קצוצות דק
● ½ כפית מלח גס עדין מלח
● 5 ביצים
● ¼ כוס חלב קוקוס מפחית
● מלח ופלפל גרוס טרי
● 2 כפות שמרי בירה - nutritional yeast (לא חובה )
הוראות הכנה:
1. מחממים את התנור ל 425 מעלות פרנהייט / 250 צלזיוס
2. מקלפים את תפוח האדמה המתוק ופורסים אותו לעיגולים דקים מאוד, שהם יהוו את הבסיס לפשטידה
3. מושחים את הבטטות בשמן זית ומסדרים בתבנית פאי עגולה
4. מפזרים מעט מלח מעל הבטטות וקולים בתנור שחומם מראש במשך כ -25 דקות, או עד שהוא רך ומתחיל להתחמם.
5. בעוד הבטטות נאפות, החלו בהכנת המלית .במחבת גדולה חממו את השמן על חום בינוני גבוה והוסיפו את הבצל,לאחר שהבצל הופך להיות שקוף, מוסיפים את הפטריות הקצוצות השום והנמיכו את האש, המשיכו לבשל כשתי דקות נוספות עד שהם מתרככים ותבלו במלח ופלפל לפי טעמכם.
6. הוסיפו את התרד הקצוץ לשתי דקות, וכבו את האש.
7. בקערת גדולה, ערבבו היטב את את הביצים, חלב הקוקוס, מלח ופלפל לפי הטעם והשמרים התזונתיים.
8. הוציאו את הבטטות מן התנור והנמיכו את חום התנור ל- 350 מעלות פרנהייט
9. צקו מעל הבטטות את מלית התרד, פטריות והבצל ומעל צקו את תערובת הביצים וחלב הקוקוס מעל.
10. אפו על חום של 350 מעלות במשך 30 -25 דקות עד שהפשטידה מוכנה וזהובה קצת.
11. אפשרו לפשטידה להתקרר ולהגדיר כ 15 דקות לפני החיתוך.
ערכים תזונתיים: קלוריות למנה: 120 / שומן: 3 גרם / פחמימות: 7 גרם / סוכר: 2 גרם / חלבון: 7 גרם
עוף בסגנון מקסיקני
מצרכים: (5 מנות)
● 2 פאונד של חזה עוף חתוך לרצועות דקות או שתי קוביות של טופו (extra firm)
● 2 כפות של מיץ ליים
● 2 כפיות של כמון
● כפית אבקת צ׳ילי
● כפית אבקת שום
● כפית מלח
● כפית פפריקה
● כפית כוסברה קצוצה
● ½ כפית פלפל שחור
● 2 כפות שמן קוקוס או שמן אבוקדו
● בצל גדול - לבן או צהוב
● פלפל אדום חתוך לרצועות
● פלפל צהוב או ירוק חתוך לרצועות
● כף כוסברה לקישוט – לא חובה
● אבוקדו לקישוט – לא חובה
● 2 ליים חתוכים לרבעים לקישוט – לא חובה
הוראות הכנה:
1. מכניסים לקערה או לשקית זיפ-לוק את העוף, מיץ הליים, כמון, צ׳ילי, שום, מלח, פפריקה, כוסברה ופלפל שחור. וערבבו היטב על מנת שהעוף יהיה עטוף בכל התבלינים.
2. להוסיף חצי מכמות השמן למחבת ולחמם על אש גבוהה. להוסיף ⅓ מכמות העוף ולבשל 1-2 דקות מכל צד עד שהאמצע אינו ורוד. להעביר את העוף המוכן לקערה ולהמשיך ל⅓ השני ולחזור על הפעולה עד שכל העוף מוכן.
3. מוסיפים את חצי כמות השמן הנותר למחבת ומורידים את הלהבה לבינונית. להוסיף את הבצל והפלפל ולערבב ללא הפסקה בערך 5-7 דקות. להוסיף חזרה את העוף למחבת ניתן להוסיף מלח ופלפל (אם דרוש), לקשט בכוסברה קצוצה, פרוסות אבוקדו וחתיכות ליים.
ערכים תזונתיים: 226 קלוריות / 16.4 גרם שומן / 10.8 גרם פחמימות / 3.8 גרם סוכר / 11.8 גרם חלבון