שתף קטע נבחר

 
צילום: שאול גולן

אלפים בבידוד: "מעדיפים שלא יגיעו למרפאות"

אלפי ישראלים נמצאים בבידוד בית מחשש שנחשפו לנגיף הקורונה. רופאי משפחה בקופות החולים החלו להתקשר למטופלים בבידוד: "מי שמגיע לקופה מהווה סכנה. לא מעוניינים שיגיעו אלינו"

 

רופא משוחח עם מטופלת בבידוד    (צילום: שירותי בריאות מאוחדת)

רופא משוחח עם מטופלת בבידוד    (צילום: שירותי בריאות מאוחדת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אלפי ישראלים ששבו מחו"ל נמצאים בבידוד בית מחשש שנחשפו לנגיף הקורונה. רופאי משפחה בקופות החולים החלו בימים האחרונים ליצור קשר עם מי שדיווח באתר משרד הבריאות או במוקד שהוא שוהה בבידוד וביקשו שלא יגיעו למרפאות. "אנחנו לא מעוניינים שחולים עם חשד לקורונה יגיעו אלינו לקופות החולים", אמר ד"ר רוני ורד, מומחה לרפואת משפחה בשירותי בריאות כללית במחוז תל אביב. במאוחדת יוצרים הרופאים קשר עם המטופלים בבידוד באפליקציית שיחת וידאו.

 

הקורונה בישראל: כל המקומות והזמנים הידועים שבהם שהו החולים

 

ד"ר ורד הבהיר כי לא ניתן להבחין בין קורונה לשפעת, אלא אם עורכים את הבדיקה הספציפית לנגיף. הוא הוסיף כי ביומיים האחרונים נרשמה עלייה משמעותית במבודדים אחרי שפרסמו האתרים השונים שבהם ביקרו חולי הקורונה. "אנחנו מתקשרים אל המבודדים מדי יום ומתעניינים בשלומם, שואלים על סימפטומים", אמר ורד.

 

הוא הוסיף כי הפרסומים של משרד הבריאות גורמים לערנות בקרב הציבור, אך לעיתים גם לדאגות מיותרות. "יש גם כאלה שלא בבידוד ויש להם קצת חום או נזלת וכבר מגיעים אל קופות החולים ופוחדים שנדבקו בקורונה. אנחנו מנסים להרגיע את הציבור ולענות כל הזמן לשאלות שלהם", הוא אמר.

מוקד מד
"כשאדם יוצא מבידוד ומגיע לקופה הוא מהווה סכנה". מוקד מד"א(צילום: דוברות מד"א)

ד"ר דודי דביר, ראש אגף רפואה ראשונית בקופת חולים מאוחדת, סיפר כי בתחילת כל שבוע רופאי המשפחה יוצרים קשר עם המבודדים. התקשורת נעשית באמצעות יישומון של שיחת וידאו בין רופא המשפחה לבין המטופל, וכך נערך תשאול לגבי סטטוס המטופל, תחושתו הכללית והאם קיימים תסמינים מדאיגים שיש לטפל בהם.

 

לדברי ד"ר דביר, ההתנהלות מרחוק עם המבודדים היא הבטוחה והיעילה ביותר. "כשאדם יוצא מבידוד ומגיע לקופה הוא מהווה סכנה בכך שהוא חושף אנשים בדרכו אל המרפאה. זה גם מצריך את הרופא להתמגן ואז החדר מושבת אחרי זה לשעה, זה פוגע מאוד בהתנהלות התקינה", הוא הסביר.

 

ברוב המקרים, מי שנדבק בנגיף הקורונה סובל מסימפטומים קלים של שיעול וחום. במקרים הקשים מפתחים החולים דלקת ריאות. ד"ר דביר אמר כי ניתן בקלות להתבלבל בין תסמיני נגיף הקורונה לווירוסים מדבקים אחרים שנפוצים בתקופת החורף. "אנחנו נמצאים בסוף עונת השפעת ועדיין יש אנשים עם תסמינים שדומים לקורונה. רוב הבדיקות שנלקחו ממטופלים, מאות מאלה שהעלו חשד, היו שליליות לקורונה וזה היה משהו אחר".

מוקד מד
12 אלף פניות בסוף השבוע. מוקד מד"א(צילום: דוברות מד"א)

בכדי לתת מענה לאלפי הישראלים השוהים בבידוד, קופות החולים משתפות פעולה עם מוקד מד"א. "אנחנו לא יודעים על כל האנשים השוהים בבידוד כי לא כולם מדווחים, וגם יש כאלה שלא מקיימים את צו בידוד הבית", אמר ד"ר רפאל סטרוגו, סמנכ"ל רפואה במד"א. "אנחנו בהחלט רואים שיש עלייה משמעותית ביומיים האחרונים".

 

לפני שבוע הקימו במד"א מוקד מיוחד שנועד לתת מענה לשאלות הציבור בנוגע לנגיף הקורונה. את המוקד מאיישים פרמדיקים, אחיות ורופאים של מד"א, הנותנים מענה לאנשים השוהים בבידוד בית וגם לאלה התוהים האם עליהם להיכנס לבידוד בית או לעבור בדיקה.

 

לדברי ד"ר סטרוגו, בכל פעם שמשרד הבריאות פרסם היכן ביקרו חולי הקורונה, מספר הפניות אל מוקד 101 של מד"א עלה באופן משמעותי. רק בסוף השבוע התקבלו כ-12 אלף פניות. "המדינה הולכת כאן לתהליך של כמה חודשים, אנחנו לא נגמור עם שבעה חולים, יהיו יותר, צריך לקבל את זה ולהישמע להוראות", הוא ציין.

ד
ד"ר ורד (מימין) וד"ר דביר(צילום: שירותי בריאות כללית, שירותי בריאות מאוחדת )

לפי נתוני מד"א, 648 חולים שעלה חשד שנדבקו בקורונה נבדקו עד כה. את הבדיקות עורכים מתנדבי מד"א המגיעים ממוגנים אל בית החולה ולאחר בדיקה זו מחליטים כיצד לפעול. ברוב המקרים לא מדובר בקורונה אלא בווירוס חורף אחר.

 

עד כה אובחנו שבעה חולי קורונה בישראל. שניים שהגיעו ישירות מ"ספינת הקורונה" ביפן - שאחד מהם החלים ושוחרר, שלושה שחזרו מאיטליה - רוני ברגיל ממגדל העמק, שני תושבי קיבוץ כברי והאירוס, אשתו של החולה מהאירוס, ושמעון דהן, שאושפז ביפן לאחר שנדבק בנגיף על "ספינת הקורונה", שוחרר ושב שלשום לארץ ונמצא שוב חיובי לנגיף. אדם נוסף, יצחק ביטון, החלים מהנגיף כשקיבל טיפול תרופתי בבידוד בשיבא ושוחרר לביתו שבאילת לאחר שנמצא בריא.

 

החולים נמצאים בבידוד נפרד במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. במשרד הבריאות פרסמו את המקומות והזמנים הידועים שבהם שהו בישראל ארבעה מהחולים. 

רוני ברגיל  ()
רוני ברגיל

ברגיל הסביר אמש ל-ynet למה החליט להיחשף, ואמר כי הוא חש הקלה לאחר שנודע לו כי רעייתו ובנו לא נדבקו בנגיף. אף שלא נדבקו, הם יישארו בבידוד בית למשך 14 יום. "לא יכולתי לזכור כל מקום שבו הייתי. הרגשתי שיש פה משהו לא פייר כלפי האנשים. זה היה הדבר הנכון לעשות. אנשים יוכלו לזהות אם נפגשו איתי", הוא אמר.

 

משרד הבריאות עדכן כי מאז אמש סורבה כניסתם לישראל של ארבעה תיירים שהגיעו מאיטליה: שניים בנתב"ג, אחד בשדה התעופה רמון ואחד במעבר טאבה. עוד נמסר כי מאז יום חמישי עזבו את ישראל 1,352 אזרחי איטליה.

 

קורונה בעולם - עדכונים אחרונים:

מקרי מוות ראשונים באוסטרליה, תאילנד וארה"ב

באיטליה עלה ל-29 מניין המתים. יותר מ-1,000 נדבקו

באיראן הודיעו הרשויות על תשעה מתים נוספים. בכך עלה מניין המתים ל-43. 593 בני אדם נדבקו

בצרפת נדבקו עד כה 73 בני אדם. הממשלה אוסרת על התקהלויות שיכללו יותר מ-5,000 איש

לבנון אישרה שלושה מקרים חדשים של הידבקות - ושבעה סך הכול במדינה

 

יצחק ביטון משוחרר מבית החולים אחרי שהחלים    (צילום: שחר גולדשטיין)

יצחק ביטון משוחרר מבית החולים אחרי שהחלים    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קורונה בישראל ()

משרד הבריאות הנחה את הנהלת בית החולים רמב"ם שבחיפה להתכונן לוגיסטית לקליטת חולי קורונה. המשרד הודיע כי הוא מלווה את ההכנות ברמב"ם ליצירת מחלקת אשפוז חדשה ונפרדת, שתמוקם בקומה נפרדת ומבודדת בבניין מאייר, שנמצא יחסית בפאתי בית החולים, סמוך לים, ושימש בעבר בית החולים לילדים. ניתן להגיע אליו הישר מהכביש, ואין צורך לעבור בקמפוס כולו.

 

ההכנות כוללות יצירת מערך של כוח אדם ייעודי ונפרד למחלקה זו, וכן הכנת תשתית שתבטיח בידוד בטוח ומקיף, שיבטיח את בטיחות ובריאות החולים והצוותים המטפלים.


פורסם לראשונה 29/02/2020 23:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אלפי ישראלים בבידוד
צילום: שאול גולן
מומלצים