יאיר נתניהו ישלם רבע מיליון שקל לעיתונאי שתבע דיבה
נתניהו שיתף ידיעות על כך שאבי אלקלעי "שתול של קרן וקסנר" ששותף לקונספירציה נגד אביו. הוא נמנע מהגשת כתב הגנה ובית המשפט פסק פיצויים בסכום ניכר. פרקליטו טען כי לא קיבל מעולם את כתב התביעה, אבל יאיר נתניהו עצמו הגיב בטוויטר לאחר פרסום הידיעה על הגשת התביעה
יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ישלם רבע מיליון שקלים לעורך באתר וואלה אבי אלקלעי שתבע דיבה. כך פסק בית משפט השלום בתל אביב. הוא שיתף ברשתות החברתיות מידע שלפיו אלקלעי הוא "שתול של קרן וקסנר" ששותף לקונספירציה נגד אביו.
יאיר נתניהו צייץ בתגובה: "לא, זה פשוט לא ייאמן! איזה עיתונאי שמאלני בוואלה החליט לעשות עליי סיבוב. הגיש נגדי תביעה (על שיתוף פוסט של מישהו אחר) בלי שידעתי בכלל, ולכן מן הסתם לא הגשתי כתב הגנה! הנוהל האוטומטי הוא שאם הנתבע לא מגיש כתב הגנה תוך זמן מסוים, התובע זוכה אוטומטית, בלי להוכיח כלום".
בידיעות, שהופצו בשבוע שלפני מתן ההחלטה בשימוע שנערך לבנימין נתניהו, נטען כי העיתונאי נשתל באופן מכוון והודרך ב"קרן וקסנר" לצד אנשי פרקליטות, וכי חבר לקונספירציה נגד ראש הממשלה. עוד נאמר כי הוא שותף למעשים שצריך לחקור, וכן לעצור אותו בגינם. בידיעות ששיתף נתניהו הבן נכתב כי אלקלעי "פיברק" התכתבויות עם עורך וואלה אילן ישועה. נתניהו הוסיף לפרסום המקורי את הבקשה "שתפו, שתפו, שתפו". לאחר קבלת התביעה טען כי כלל לא קרא את הידיעה שקישר וכי מדובר בסך הכול בקישור.
בכתב התביעה צוין כי "הפרסומים מופנים אל היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אביחי מנדלבליט, שמתבקש 'לבדוק' את הטענות. אותו מנדלבליט הוא מי שאמור היה לקבל החלטות בעניין תיק 4000". עוד נכתב כי ליאיר נתניהו "'בטן מלאה' לגבי עורכי וכתבי האתר 'וואלה', וככלל, כלפי כל מי שנדמה בעיניו כחפץ בהפסקת כהונתו או סיום כהונתו של אביו כראש ממשלת ישראל. אף ידוע כי הנתבע 1 (יאיר נתניהו - ג"מ) אינו חוסך בליבו את מחשבותיו ורצונותיו, ומרבה להתבטא ברשתות החברתיות.
"באופן טבעי, לפיכך, הוא מצא לנכון לקדם טענות קונספירטיביות בדויות, שקריות ודיבתיות, מהן עולה קשר כלשהו בין מבקשי רעתו של מר בנימין נתניהו והתובע, שהוא אכן עורך באתר וואלה (אם כי חסר כל קשר לפרשה הפלילית המכונה פרשת 4000 הקשורה באביו של התובע). הוא אינו העורך הראשי, כי אם אחד העורכים", נכתב.
באחד הפוסטים, לפי כתב התביעה, יאיר נתניהו "שאל באופן מיתמם 'מי זה אבי אלקלעי עורך ראשי וואלה', ומבקש להזמינו 'לשימוע אצל מנדלבליט'. כמו כן הוסיף: 'כאן ייגמר כל הסיפור כשיסתבר שאנשי קרן וקסנר הם סוכני משטרה תחת מסווה של תלמידים ומנהלים מצטיינים'".
יאיר נתניהו והבלוגר אבשלום זלינגר נתבעו בסכום של 500 אלף שקלים בתביעת דיבה ולשון הרע. מאחר שיאיר נתניהו נמנע מהגשת כתב הגנה במשך שלושה חודשים, ניתן פסק הדין נגדו. הרשם הבכיר אבי כהן מבית משפט השלום בתל אביב קבע כי יאיר נתניהו ישלם לאלקלעי 250 אלף שקלים כפיצוי ועוד הוצאות בגובה של כ-37 אלף שקלים. ההליכים יימשכו בנפרד נגד הבלוגר זלינגר.
עורך דינו של יאיר נתניהו: "לא קיבלנו את כתב התביעה"
עו"ד יוסי כהן המייצג את יאיר נתניהו כתב לו עם פרסום פסק הדין: "נדהמתי לשמוע כי ניתן נגדך פסק דין במעמד צד אחד, המחייב אותך לשלם רבע מיליון שקלים בגין תביעת דיבה שהוגשה נגדך על-ידי אבי אלקלעי. מדובר לדעתי בתעלול בחירות. על פי החוק, על הנתבע להגיש כתב הגנה תוך 60 יום ממועד קבלת התביעה. אם לא מוגש כתב הגנה, התובע רשאי להצהיר כי המציא את התביעה כדין ולקבל באופן אוטומטי פסק דין. אני לא קיבלתי מעולם את כתב התביעה אלא רק את מכתב ההתראה, ומכיוון שגם אתה ומי מטעמך לא קיבלתם את כתב התביעה, פסק הדין יבוטל. על פי החוק, משלא קיבלת את התביעה, מ'חובת הצדק' לבטל את פסק הדין. שיטת המשפט שלנו אינה מכירה בחיוב אדם ללא שניתן לו יומו בבית המשפט ואפשרות להתגונן. בבוקר תוגש כמובן בקשה מתאימה לביטול פסק הדין ואני משוכנע שהוא יבוטל".
למרות דבריו של כהן, יאיר נתניהו דווקא הגיב בטוויטר כבר לאחר פרסום הידיעה על הגשת התביעה, בסוף נובמבר. "אזרחי ישראל מבינים כמה תביעת השתקה כזאת מסוכנת? לפי טענתם כל שעשיתי זה ללחוץ 'שייר'. אין בנאדם שנמצא בפייסבוק אם כך שאי אפשר לתבוע אותו", כתב אז.
עורך דינו של אלקלעי, רון לוינטל, העומד בראש ועדת לשון הרע בלשכת עורכי הדין ומתמחה בתחום, אמר בתגובה לפסק הדין: "יש להצטער על כך שבתחילה זלזל הנתבע יאיר נתניהו, בתובע, פרסם דברים בלי לבדוק אותם, ובהמשך זלזל בבית המשפט ובחוק, ולא טרח להגיש כתב הגנה. מבן של ראש ממשלה אפשר לצפות לאמות מידה מכבדות יותר. מה גם שיאיר נתניהו עצמו מרבה לתבוע כותבים אחרים מפייסבוק, וגם אביו תבע את העיתונאי יגאל סרנה על פרסום בפייסבוק, לכן היית מצפה ממנו גם ליתר רגישות בכתיבתו על אחרים, כמי שמגלה רגישות לדברים שנכתבים עליו, וגם להכיר את לוחות הזמנים של ההליכים המשפטיים ולכבד אותם".