שתף קטע נבחר
 

הצעת הגשה: כך צריכה להיראות צלחת האוכל שלכם

כמה ירקות צריך לאכול בארוחה שלנו וכמה פחמימות, ומה עם חלבונים? איך מרכיבים ארוחה מאוזנת, עשירה ובריאה? פרויקט "חיים מאוזנים, חיים טובים" של "ידיעות אחרונות", ynet ואסם-נסטלה מגיש: כך תרכיבו את הצלחת המושלמת

בשיתוף אסם-נסטלה

 

הדרך הטובה ביותר לחיות אורח חיים בריא היא לשמור על איזון וגיוון. הכלל הזה נכון הן לשגרת העבודה שלנו, הן לחיי המשפחה וכמובן גם לאוכל שאנחנו צורכים. אבל איך מרכיבים ארוחה מאוזנת, עשירה ובריאה? איך מפסיקים להסתבך עם המינונים ויודעים לבחור מה בדיוק נכון, בריא (וגם טעים) לנו? איך שומרים על תזונה מאוזנת ומגוונת?

 

מחפשים עוד דרכים לחיים מאוזנים? היכנסו למתחם חיים מאוזנים - חיים טובים

 

כמה? למה ואיך?  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כמה? למה ואיך? (צילום: shutterstock)

 

הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לצאת לדרך:

 

חצי מהצלחת - ירקות ופירות

לפירות ולירקות יתרונות תזונתיים רבים. הם מסייעים לעיכול, מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, בסרטן ועוד. הן ארגון הבריאות העולמי והן משרד הבריאות הישראלי ממליצים לשלב ירקות ופירות בכל ארוחה ולהקפיד שיהוו כחצי מהצלחת בכל ארוחה. שימו לב שיש לפחות חמישה סוגי ירקות ופירות ביום, מחמישה צבעים שונים.

ירקות ופירות צבעוניים (צילום: shutterstock)
ירקות ופירות צבעוניים על חצי מהצלחת(צילום: shutterstock)

רבע מהצלחת: חלבונים מהחי ומהצומח

רבע מהצלחת שלכם צריך לכלול חלבונים. יחד עם זאת, שימו לב כי חלבונים נחלקים לחלבונים מהחי וחלבונים מהצומח. הרבה פעמים הצלחת שלנו כוללת חלבונים מהחי כמו דגים, עוף, בשר רזה, מוצרי חלב דלי שומן וביצים, אולם כדי לשמור על איזון וגיוון מומלץ להקפיד לצרוך גם חלבונים מהצומח כמו קטניות (חומוס, פול, עדשים, אפונה ועוד) בשילוב עם דגנים מלאים (אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל ועוד). החלבונים מהצומח עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה שגופינו זקוק להם.

 

דיאטה (צילום: shutterstock)
כמה חלבונים צריך?(צילום: shutterstock)
 

רבע נוסף: פחמימות

כשזה מגיע לפחמימות, ההמלצה היא להקפיד על פחמימות מדגנים מלאים שכן הם מזינים יותר ומכילים סיבים תזונתיים. מלבד זאת, בגלל שהם נספגים בגוף באיטיות יחסית, הם מספקים אנרגיה לפרק זמן ממושך. כלל זה חל כמובן גם אם אתם משתמשים במוצרים עבור בישול או אפייה. העדיפו קמח חיטה מלא או שילוב של קמחים מלאים.

לחם (צילום: shutterstock)
פחמימות, חלבונים, כמה אפשר מכל דבר?(צילום: shutterstock)
 

ועוד כמה טיפים חשובים:

אל תוותרו על שמנים (טובים): אבוקדו, זרעים, אגוזים, שקדים וכמובן שמן זית הם שומנים מומלצים שכדאי ומומלץ לשלב בארוחות שלכם.

 

אל תוותרו עליהם. השמנים הטובים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תוותרו עליהם. השמנים הטובים(צילום: shutterstock)
 

שתו מים: כל ארוחה טובה ומזינה צריכה לכלול גם שתייה, והשתייה המומלצת ביותר היא מים. רוצים לגוון גם כאן? בהחלט אפשר! עלי נענע, פלח לימון או אפילו חתיכת פרי יוסיפו למים שלכם טעם מרענן ועדיין ישמרו את השתייה שלכם בריאה ונכונה לארוחה.

 

וכמובן, ספורט: אורח חיים בריא כולל גם פעילות גופנית. ההמלצה היא להקפיד על 150 דקות בשבוע לפעילות הגופנית האהובה עליכם, אולם גם כאן אתם מוזמנים להוסיף עניין ולהתחיל לגוון.

 

פעילות גופנית עוזרת לשמור על איזון וגם על הקשר המשפחתי (צילום: shutterstock)
פעילות גופנית עוזרת לשמור על איזון וגם על הקשר המשפחתי(צילום: shutterstock)

לסיכום, זכרו: כדי לחיות אורח חיים בריא ומאוזן צריך להתמיד. אבל כדי להתמיד, צריך לגוון. צריכת מזון מגוון תסייע לכם לשמור על שגרת ארוחות מזינה מעניינת וכזו שאפשר לשמר לאורך זמן. הסיפוק, מצב הרוח הטוב והגאווה יגיעו גם הם.

 

לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.

  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף אסם-נסטלה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך הצלחת שלכם נראית?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים