שתף קטע נבחר
 

מתקרב ל-61 - ומתחיל בציד העריקים: האפשרויות של נתניהו

תוצאות המדגמים שמקרבות את גוש הימין לקואליציה - עדיין ללא פיצוח - מזניקות את המרוץ לתפוס את החוליות החלשות בכחול לבן או בעבודה-גשר: ינקלביץ', פרץ ולוי-אבקסיס יכולים להיות מוקדי הלחץ הראשונים | פרשנות

זו הייתה מערכת בחירות עמוסת רפש ויצרים. שני פוליטיקאים שהתייצבו לקרב שבמרכזו לא רק השאלה איך תיראה ישראל, אלא איך ייראו גם ברמה האישית – יו"ר הליכוד בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ. עבור הראשון, זה קרב על החיים, אולי על החירות. על היכולת לתמרן במצב משפטי מורכב. עבור השני זו טבילת אש פוליטית, שלא ברור אם ישרוד אחריה.

 


 

כל מה שצריך לדעת על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

 

בנימין נתניהו מצביע בקלפי בירושלים (צילום: AP)
מתחיל במשחק. נתניהו, הבוקר(צילום: AP)

פני המערכת הפוליטית לאורך היום היא ל-61 המנדטים, והשאלה היא אם כל הסיעות שחתמו נאמנות לנתניהו אכן ירכיבו את הגוש הנדרש. התרחיש שעולה מהמדגמים, שנתניהו קרוב להשיג את 61 המנדטים, פותח מבחינתו את המשחק.

 

מדגמי כל הערוצים שפורסמו עם סגירת הקלפיות ניבאו הערב 60 מנדטים לגוש הימין, עם 37-36 מנדטים לליכוד – לעומת 52 עד 54 מנדטים לגוש המרכז-שמאל. המצב הזה מעמיד את נתניהו כמועמד היחיד לראשות הממשלה, במרחק של מנדטים ספורים ממספר הזהב. המשחק כעת הוא הניסיון לגרום לעריקות מכחול לבן (עומר ינקלביץ', יועז הנדל וצבי האוזר מוזכרים כאפשרות), ממפלגת העבודה ומגשר (עמיר פרץ, אורלי לוי-אבקסיס) או אף מישראל ביתנו (המועמדים שאינם בצמרת הרשימה).

 

הצלחה של כחול לבן תבוא לידי ביטוי כעת רק בציפוף השורות, ומניעת זליגת ח"כים להצעות מפתות.

 

ולגבי הממשלה הבאה - גם אם התרחיש בעל הסיכוי הקלוש יקרה, ונתניהו יצליח לגייס את המועמדים שכבר סימן מראש, מורכב לנהל ממשלה שנשענת על עריקים ועל שותפים שיבקשו לממש את מקסימום הרווח מהמצב – ולהפוך אותו לסחיט פוליטית.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מורן אזולאי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים