נערכים לשלב הבא: נתניהו ודרעי נועדו, סיעת כחול לבן תתכנס
ראש הממשלה נפגש עם יו"ר ש"ס במעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים. השניים "דנו בתרחישים השונים ובהרכב הממשלה הבאה". הערב תיפגש סיעת כחול לבן. בנט מזהיר: "אם יכניסו אנשי שמאל, לא תהיה ריבונות". התמונה נכון לעכשיו: 59 מנדטים לגוש הימין, 54 למרכז-שמאל
ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ש"ס אריה דרעי נועדו היום (שלישי) במשך יותר משעה משעה במעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים. הפגישה נסובה סביב "התרחישים השונים והרכב הממשלה הבאה". הערב ב-18:00 תיפגש סיעת כחול לבן לאחר שיו"ר המפלגה לבן בני גנץ אמר כי "ניכר שלנתניהו אין רוב להרכיב ממשלה" ולנוכח לחצים גוברים בכחול לבן להצטרף לממשלת אחדות.
יו"ר ימינה נפתלי בנט אמר בישיבת הסיעה בירושלים: "תוצאות הבחירות טובות לגוש הימין, אבל זה לא נגמר. המשימה שלנו היא לדאוג שמדיניות ימין תיושם בפועל. יש כאן הזדמנות לממשלת ריבונות. הרכב הקואליציה יקבע האם תהיה ריבונות. אם יכניסו אנשי שמאל, לא תהיה ריבונות. נתנו את הנשמה, שמרנו על קמפיין בוגר ונקי והצלחנו מבלי לירות בתוך הנגמ"ש. אנחנו נישאר מאוחדים וחזקים יחד".
שר החינוך רפי פרץ אמר בישיבת הסיעה של ימינה: "אהבת ישראל ניצחה את שנאת החינם. בחודשיים האחרונים שמרנו על הבית למרות כל הניסיונות לפגוע בו, לקחנו אחריות כדי להציל את גוש הימין. האחדות בינינו במהלך הקמפיין השפיעה והגיעה לכל אחד ואחת. הכוונה היא לבנות ממשלה יציבה וטובה שתדאג לארץ ישראל ולזהות היהודית. זה הדבר החשוב. מבחינתי העיקר שגוש הימין יהיה 61, אם נגיע לזה - ניצחנו".
ח"כ איילת שקד אמרה גם היא בישיבת הסיעה: "כולם עבדו קשה ומתואם ועשו את המקסימום. ברור מהתוצאות שתקום ממשלת ימין. זו בחירה מובהקת של הציבור".
בינתיים, תמונת המצב לאחר ספירת יותר מ-90 אחוזים מהקולות: 59 מנדטים לגוש הימין, 54 לגוש המרכז-שמאל ו-7 לאביגדור ליברמן. תמונת חלוקת המנדטים לפי שעה: הליכוד עם 36 מנדטים, כחול לבן 32, הרשימה המשותפת 15, ש"ס 10, יהדות התורה 7, העבודה-גשר-מרצ 7, ישראל ביתנו 7 וימינה 6. מהנתונים עולה עוד כי הליכוד קיבלה כבר 93 אלף קולות יותר לעומת הבחירות בספטמבר, והרשימה המשותפת התחזקה ב-60 אלף קולות יותר לעומת הבחירות הקודמות.
מוקדם יותר התייחס יו"ר כחול לבן בני גנץ לתוצאות הבחירות בדברים שנשא מחוץ לביתו: "תוצאות הבחירות הולכות ומצטברות לאט לאט וניכר שלנתניהו אין 61 להרכיב ממשלה. אנחנו נבחן את דרכנו, ומכבדים את החלטת הבוחר". לדברי גנץ, "אנחנו מחויבים למדינת ישראל, לחברה בישראל ונעקוב אחרי התפתחות תוצאות האמת. הציבור צריך לזכור שנמשיך להיות מחויבים גם בהמשך".
כמו כן, מוקדם יותר הכחישה ח"כ עומר ינקלביץ' מכחול לבן כי היא המועמדת של נתניהו לערוק לשורות הליכוד ובכך להעניק רוב לגוש הימין להרכבת הממשלה. שמה של ח"כ ינקלביץ הוזכר כמה פעמים בשנה האחרונה כמי שעשויה לחצות את הקווים ולעבור לליכוד. בתגובה ראשונה ל-ynet שללה הבוקר ח"כ ינקלביץ' את הדברים, ואמרה: "הכול שמועות, זה לא יקרה".
ח"כ ינקלביץ' נמנית עם רשימת כחול לבן מטעם מפלגת "חוסן לישראל" שאותה הקים גנץ והיא נחשבת למינוי אישי של גנץ ברשימה. שמה נקשר באחרונה לפרשת ההקלטות של ישראל בכר, יועצו לשעבר של יו"ר המפלגה בני גנץ. ינקלביץ' פרסמה לאחר חשיפת ההקלטה הודעה חריפה והכחישה כי מתחה ביקורת על בני גנץ במהלך שיחות פרטיות שניהלה עם היועץ בכר.
בתוך כך, כמה ח"כים בכחול לבן אמרו אמש בשיחות פרטיות ופומביות, כי יש לשקול אחדות עם נתניהו. מדובר בח"כים כמו אורית פרקש הכהן, שהחזיקו בדעה הזאת גם במערכת הבחירות הקודמת וטענו כי יש לקבל את המתווה להקמת ממשלת אחדות גם תחת הנהגתו הזמנית של בנימין נתניהו.
גורם בכחול לבן מתח ביקורת על העמדה הקשוחה של המפלגה בעניין ממשלת האחדות עם נתניהו, ואמר כי אם הנהגת כחול לבן הייתה מקבלת במערכת הבחירות הקודמת את מתווה הרוטציה – "בני גנץ היה נכנס עוד שבועיים לתפקיד ראש הממשלה ומחליף את נתניהו – במקום לתת נאום הפסד בנמל תל אביב".