שתף קטע נבחר

 

תומכי סנדרס מתלבטים: "יש לו סיכוי מול טראמפ?"

"סופר טיוזדיי": הפריימריז הדמוקרטיים הגיעו היום ל-14 מדינות, והמתח במפלגה גדול. לתומכים רבים של ברני סנדרס יש דילמה. הם בעד הסנאטור הסוציאליסט, אך לא יודעים אם להצביע לו ומרגישים שרק מועמד מתון יוכל לנצח את טראמפ במירוץ לנשיאות: "זה לא הזמן לאידיאולוגיה"

 

סנדרס: "אשקול החזרת השגרירות לת"א"

סנדרס: "אשקול החזרת השגרירות לת"א"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לברני סנדרס, הסנאטור הוותיק מוורמונט, לא חסרים מצביעים במדינה שאותה הוא מייצג. למרות התמיכה רבים מהם מתלבטים אם להעניק לו את קולם ב"סופר טיוזדיי" – היום שבו נערכים פריימריז ב-14 מדינות.

 

עוד חדשות מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חלק מהתומכים של סנדרס בן ה-78 חוששים שאין לו סיכוי לנצח. הם תוהים איך האיש שמכנה את עצמו "דמוקרטי סוציאליסט" יוכל לנצח את המחנה המתון של הממסד הדמוקרטי, ואם יש לסנדרס סיכוי במירוץ מול הנשיא הרפובליקני דונלד טראמפ.

3082 ()
ברני סנדרס. סוציאליסט ייבחר לנשיא?
 

נראה שאין באמריקה מקום שבו סנדרס אהוב יותר מבברלינגטון – העיר הגדולה בוורמונט, מדינה קטנה יחסית בצפון ארה"ב שגובלת בקנדה. סנדרס, יהודי יליד ברוקלין, עבר לעיר בסוף שנות השישים.

 

בברלינטון סנדרס צמח כפוליטיקאי: תחילה כראש עיר בשנות השמונים, ובהמשך כמחוקק בבית הנבחרים וכסנאטור. הוא התחבב על הציבור והוכיח שהוא יכול להקים קואליציות רחבות. תומכיו מזכירים בין השאר את ההחלטה שלו להקים פארק ציבורי גדול בשטח שבתחילה יועד לבנייני יוקרה.

ברני סנדרס  (צילום: רויטרס)
סנדרס מגיע לקלפי בברלינגטון, ורמונט(צילום: רויטרס)

ברני סנדרס  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ורמונט היא אחת מ-14 המדינות שמשתתפות היום בפריימריז הדמוקרטיים, והמדינה הכי פחות מאוכלסת מבין ה-14 (כ-600 אלף איש). במדינה כולם משוכנעים שהוא יזכה בפריימריז ב"מגרש הביתי", אך לא בטוחים שהוא יצליח לגייס מספיק מצביעים כדי לנצח את טראמפ בנובמבר (בהנחה שהוא יזכה במועמדות הדמוקרטית).

 

"אני מחבבת אותו. אני חושבת שהוא אמיתי וכן, ושבאמת אכפת לו מהאנשים ומהמדינה", אומרת מרים ברנס בת ה-77, שלקחה חלק בקמפיין של סנדרס ב-2016 כשהפסיד בפריימריז הדמוקרטיים להילרי קלינטון.

ברני סנדרס  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מרים "מחבבת" את סנדרס, אבל אומרת שהיא "לא בטוחה" שתצביע לו. "אני לא יודעת אם הוא יכול לנצח את טראמפ וזה מפחיד אותי. אנחנו כל כך מפולגים. עם טראמפ וכל מה שקורה, ועם העובדה שהרפובליקנים חזק כל כך, אני מאוד חוששת למדינה הזאת".

 

אם ברנס תחליט לנטוש את סנדרס לטובת מועמד מתון יותר הקול שלה ילך למייקל בלומברג – ששייך לאליטה העשירה שסנדרס הבטיח להיאבק בה. המיליארדר וראש העיר ניו יורק לשעבר השקיע מאות מיליוני דולרים בקמפיין לקראת ה"סופר טיוזדיי". יריביו האשימו אותו בניסיון "לקנות" את המועמדות.

ברני סנדרס  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

נט קלדוול, בן 52, מתכוון להצביע לבלומברג. הוא חושש שסנדרס לא יוכל לסחוף את ההמונים ולנצח את טראמפ. "אני חושב שהגיע הזמן לפרגמטיות ולא לאידיאולוגיה. יש כאן בועה ליברלית. זה הופך את המקום הזה למקום נהדר לחיות בו, אבל אני לא יודע אם זה יבוא לידי ביטוי בשאר המדינה".

 

תומכיו של סנדרס חוששים מההתפתחויות האחרונות בפריימריז, ומהתחזקות אפשרית של ג'ו ביידן. לקראת "סופר טיוזדיי" פרשו מהמירוץ שני מועמדים מתונים, פיט בוטיג'ג' ואיימי קלובושר. הם התייצבו מאחורי ביידן, שנחשב כרגע ליריב העיקרי של סנדרס בפריימריז. שני המועמדים הנוספים הם בלומברג ואליזבת וורן, שכמו סנדרס נחשבת גם היא לחלק ממחנה השמאל.

סנדרס בווירג'יניה (צילום: AFP)
סנדרס בווירג'יניה(צילום: AFP)

ארה
(צילום: EPA)

ארה
(צילום: AP)
 

ג'יין סטרומברג, חוקרת סביבתית בת 24 מאוניברסיטת ורמונט, תומכת בסנדרס. סטרומברג, מתמודדת על מקום במועצת העיר ברלינגטון, אמרה שהסנאטור הוותיק הוא "הפוליטיקאי העקבי ביותר בהיסטוריה האמריקנית". עם זאת היא אומרת: "מדובר במאבק בין ברני לממסד הדמוקרטי, אז זה הולך להיות קשה".

 

ג'יין מאמינה שבהשוואה ל-2016 לסנדרס יש סיכויים גבוהים יותר לזכות במועמדות הדמוקרטית. קלינטון, מועמדת הממסד הדמוקרטי, אמנם ניצחה בפריימריז של 2016 – אך סנדרס היה יריב עיקש. "אני חושבת שעכשיו אנחנו נואשים יותר לשינוי, בגלל שראינו כמה נורא הממשל הנוכחי", אומרת ג'יין ומוסיפה שהיא "מצפה לגרוע ביותר אבל מקווה לטוב ביותר".

  ()
 

טריש סיפלון, פרופסור למדעי המדינה מוורמונט, משוכנעת שלסנדרס יש סיכוי מצוין לזכות במועמדות הדמוקרטית. עם זאת היא מודאגת מהניסיון של המחנה המתון להתאחד סביב מועמד אחד ולמנוע מהסנאטור הסוציאליסט לזכות במועמדות. "כן, אני חוששת מזה", אמרה סיפלון בן ה-53.

 

תרחיש האימים שלה הוא שסנדרס יגיע לוועידה הדמוקרטית בחודש יולי במילווקי עם הכי הרבה צירים – אך ללא הרוב הדרוש להבטיח את המועמדות. במצב כזה חוששת סיפלון שהמחנה המתון במפלגה יפסול את המועמדות שלו ויבחר באחד המועמדים המתונים.

 

"אני חושבת שזה יהיה הרסני, לא רק בגלל שהוא המועמד שלי, אלא גם בגלל שאני חושבת שזה יהיה נורא למפלגה הדמוקרטית", אומרת סיפלון. "המפלגה הדמוקרטית צריכה לחשוב לטווח ארוך, ולחשוב טוב, אם היא רוצה להתנכר לבוחרים שהם העתיד של המפלגה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ברני סנדרס. סוציאליסט ייבחר לנשיא?
צילום: רויטרס
מומלצים