חשש עולמי ממחסור במסכות. איטליה תסגור את בתי הספר
רוסיה, גרמניה וצ'כיה הן רק כמה מהמדינות שנוקטות צעדים חריגים בצל התפשטות נגיף הקורונה. מאות נדבקים חדשים באיראן, שמועות שבהם גם סגן הנשיא ג'הנגירי. איטליה תסגור את בתי הספר והאוניברסיטאות בכל רחבי המדינה לשבועיים. ארגון הבריאות העולמי: שיעור התמותה בקרב הנדבקים 3.4% – הרבה יותר מבשפעת עונתית
מדינות ברחבי העולם נוקטות היום (ד') צעדים יוצאי דופן בניסיון לעמוד בביקוש למסכות, בכלל זה הוראות הקצבה קפדניות ואיסור על ייצוא של מסכות ושל סוגים אחרים של ציוד רפואי. במדינות שונות מדווחים על אזרחים שנוהרים לבתי המרקחת, אוגרים כמויות גדולות של מסכות ואפילו גונבים כאלה – מחשש שנגיף הקורונה יפגע גם בהם. בארגון הבריאות העולמי הזהירו היום כי מאגרי ציוד המגן המשמשים את גורמי הרפואה הולכים ומידלדלים.
נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
- ארה"ב: לפחות 4 מתים במוסד הסיעודי
- בלי ידיים: הקורונה משנה הרגלים בעולם
- יועץ לחמינאי מת מקורונה, אירופה מציעה סיוע
- מנהיג הכנסייה ירד על הברכיים: "סליחה שהדבקנו"
הנגיף ממשיך לצוץ במדינות חדשות מדי יום, והיום התגלה מקרה ראשון בפולין. בעיראק, שם נדבקו 31 בני אדם, דווח היום על מקרה מוות ראשון. איראן, איטליה ודרום קוריאה הן עדיין שלושת מוקדי ההתפרצות הגדולים ביותר מחוץ לסין.
באיטליה עלה אתמול מספר המתים ל-79 ומספר הנדבקים ליותר מ-2,500. קבוצה של תיירים איטלקים בהודו נשלחה לבידוד שם אחרי שהתברר כי 17 מהם נדבקו בנגיף. איראן דיווחה היום על 586 נדבקים חדשים, ומספר המתים בתחומיה עלה לדברי הרשויות ל-92. יש דיווחים שלפיהם אחד הנדבקים בנגיף הוא סגן הנשיא אסחאק ג'הנגירי. בימים האחרונים, נזכיר, התפשט נגיף הקורונה במערכת הפוליטית באיראן, ולפחות 23 חברי פרלמנט נדבקו בו.
בסך הכול, יותר מ-90 אלף בני אדם כבר נדבקו בנגיף ברחבי העולם וכ-3,200 מתו. נקודת האור היא התמעטות מקרי ההידבקות החדשים בסין: היום נרשמה שם ירידה במספר הנדבקים זה היום השלישי ברציפות. בייג'ינג אמנם דיווחה היום על 38 מקרי מוות נוספים, אבל לעומת זאת דיווחה על 119 נדבקים חדשים בלבד – המספר הנמוך ביותר בתחומיה מאז ינואר. גם כעת רוב הנדבקים הם בווהאן, המקום שבו החלה התפרצות הנגיף. בסך הכול מתו עד כה בסין 2,981 בני אדם, ומספר הנדבקים הכללי שם עומד על יותר מ-80 אלף.
מסכה במקום סמרטפון
ארגון הבריאות העולמי הזהיר ביממה האחרונה כי שיעור התמותה בקרב הנדבקים בנגיף הקורונה עומד על כ-3.4% – הרבה יותר גבוה משיעור המתים משפעת עונתית, העומד על פחות מאחוז.
בשיחה עם כתבים בז'נבה התריע ראש הארגון, טדרוס אדהנום גברייסוס, מפני המחסור בציוד רפואי, והזהיר כי אי אפשר לעצור את הנגיף בלי להגן על הצוותים הרפואיים. הוא ציין כי מחירי המסכות עלו פי שישה וסיפר כי ארגון הבריאות שלח יותר מחצי מיליון ערכות אישיות של ציוד מגן ל-27 מדינות – אך המלאי אוזל במהירות.
בסין כבר גרם המחסור בציוד מגן להדבקתם של אלפי אנשי צוותים רפואיים, ועשרות מהם מתו. כדי להגדיל את האספקה של ציוד מגן הגבירה סין את הייצור על-ידי הסבתם של קווי ייצור במפעלים לחיתולים, מעילים וסמרטפונים לקווים לייצור מסכות וחליפות מגן.
בסיאול נראו היום 500 בני אדם עומדים בתור מחוץ לסופרמרקט בניסיון לקנות מסכות. דרום קוריאה מייצרת עשרה מיליון מסכות ביום, והממשלה הורתה ליצרנים לספק מחצית מהתוצרת שלהם למשרדי דואר, לבתי מרקחת ולקואופרטיבים חקלאיים ברחבי המדינה כדי שיימכרו במחירים מוזלים בפיקוח – עד חמש יחידות לאדם.
יותר מ-5,600 בני אדם כבר נדבקו בנגיף בדרום קוריאה ו-32 מתו ממנו שם. גם היום דיווחה המדינה על מאות נדבקים חדשים, אבל עדיין פחות משלשום. בימים האחרונים חלה ירידה קלה מדי יום במספר הנדבקים שם. חולים רבים עדיין ממתינים שתתפנה להם מיטה בבית חולים בדגו, העיר הרביעית בגודלה בדרום קוריאה וזו שבה נרשמה ההתפרצות הגדולה ביותר במדינה.
סכנה במרוץ הלפיד
רוסיה פרסמה היום הנחיה האוסרת לייצא מסכות וחליפות מגן, כדי לוודא שלצוותים הרפואיים המטפלים בהתפרצות הקורונה ולציבור יהיו די מהם אם יהיה בכך צורך. גם גרמניה, שבה עלה היום מספר הנדבקים בנגיף ל-240, אסרה היום על ייצוא מסכות, כפפות, חליפות מגן ומוצרי הגנה אחרים בשל החשש ממחסור בתחומיה.
צ'כיה לא רק אסרה לייצא מסכות, אלא גם הודיע כי תקבע תקנות שמטרתן לפקח על מכירתן ברחבי המדינה. בצ'כיה התגלו עד כה חמישה נשאים של הנגיף.
באיטליה הודיעו גורמים בכירים כי המדינה זקוקה לעשרה מיליון מסכות לפחות. לבתי החולים בארץ המגף היה תחילה הציוד הדרוש, אבל התפשטותו המהירה של הנגיף גרמה למצוקה במערכת הבריאות.
בצהריים פורסם בתקשורת האיטלקית כי המדינה תסגור את כל בתי הספר והאוניברסיטאות בכל רחבי המדינה בשל התפרצות הנגיף, למשך שבועיים. עד עתה נסגרו באיטליה רק בתי הספר באזורים הצפוניים, שנפגעו מהנגיף יותר מכול. שרת החינוך לוצ'יה אצולינה הודיעה בהמשך שמוסדות החינוך ייסגרו עד 15 במרץ.
בתוך כך, הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים בטוקיו שאמורים להתקיים בקיץ הקרוב מסרה היום כי תנקוט את כל הצעדים הדרושים כדי למנוע התפשטות של הנגיף בין הרצים, הצופים ואנשי הצוות שישתתפו בריצה המסורתית של העברת הלפיד האולימפי. הוועדה קראה לרצים ולצופים שאינם חשים בטוב להימנע מהשתתפות באירוע. למשתתפים ייערכו בין השאר בדיקות חום.