חדשה בכנסת: "ניצחון לחברה הערבית ולייצוג הנשי"
הח"כית החדשה מהרשימה המשותפת סונדוס סאלח התייחסה בריאיון לאולפן ynet להישג של מפלגתה: "מי שהפנה לנו עורף - שילם מחיר"
הח"כית החדשה מהרשימה המשותפת סונדוס סאלח התייחסה היום (ד') לתוצאות הבחירות ולהישג של מפלגתה. בריאיון לאולפן ynet אמרה סאלח כי "אנחנו ממשיכים לחגוג ניצחון. מי שהפנה לנו עורף - שילם מחיר".
סאלח, מורה למדעים ופעילה חברתית ממפלגת תע"ל, שובצה במקום ה-14 ברשימה המשותפת. על פי התוצאות העדכניות, קיבלה הרשימה המשותפת 15 מנדטים. ח"כית חדשה נוספת שצפויה להיכנס לכנסת ה-23 היא אימאן חטיב ממפלגת רע"ם ששובצה במקום ה-15 ברשימה המשותפת.
"אין ספק שזו התרגשות מאוד גדולה, זה ניצחון לרשימה המשותפת, לחברה הערבית, זו הצלחה גם לייצוג הנשי", אמרה סאלח בת ה-33. "אני שמחה, הרשימה המשותפת היא היחידה שהכפילה את הייצוג הנשי וגרמה לתוספת נשים במערכת הפוליטית הישראלית, זה מאוד חשוב".
מניתוח נתוני ועדת הבחירות המרכזית עולה כי שיעור ההצבעה של ערביי ישראל
עמד על כ-65% - עלייה משמעותית ביחס לשתי מערכות הבחירות הקודמות ושיעור ההצבעה הגבוה ביותר מאז בחירות 1999. כמעט כולם, באופן חסר תקדים, הצביעו עבור אותה רשימה - הרשימה המשותפת.
"יש עלייה באחוז ההצבעה בחברה הערבית ויש תמיכה כל כך גדולה ועוצמתית ברשימה המשותפת, בנציגים הפוליטיים של החברה הערבית", אמרה סאלח. "הבאנו ניצחון לייצוג הפוליטי שלנו בחברה הערבית. פחות אנשים הצביעו לרשימות אחרות, המפלגות הקיצוניות, הימניות, במערכת הפוליטית הישראלית. מי שהפנה עורף לחברה הערבית לאורך השנים ומי שהפנה עורף לפערים הקיימים בחברה הערבית, קיבל את התשובה ב-2 במרץ".
על הכניסה שלה ושל חטיב לכנסת אמרה סאלח: "זה שיש עוד שתי נשים זה גם הישג לסוגיות שאנחנו סובלים מהן כנשים בחברה הערבית. אישה בחברה הערבית סובלת כפול, גם כאישה וגם כחלק מאוכלוסייה שלמה שמודרת ומוקצית וסובלת מגזענות ומחקיקה שמדירה אותה ואפליה בתקצוב".
סאלח התייחסה גם ליוזמת החקיקה שלא תאפשר לבנימין נתניהו להרכיב ממשלה, ולהצהרת ח"כ אחמד טיבי שאמר שייתכן שיתמוך ביוזמה. "בגלל העלייה של הרשימה המשותפת לימין אין 61 מנדטים. אנחנו מקשים את המשימה על נתניהו להרכיב את הממשלה", היא אמרה.
"מי שהפנה עורף לרשימה המשותפת בבחירות, כמו כחול לבן, גם הוא שילם מחיר וירד בסקרים ומשמעותית ירד במספר המנדטים", היא הוסיפה. "גם אדם רגיל עם כתבי אישום לא יכול להיות מאה אחוז בעוד הרבה דברים, אז איך יכול להיות ח"כ או שר או ראש ממשלה ממוקד בעשייה הפוליטית ולמען מדינה שלמה עם כתבי אישום? אנחנו רואים שהוא לא יכול לעשות את זה".