שתף קטע נבחר

 

מהומות בשערי אירופה: "יוון יורה על פליטים"

נמשכים העימותים בגבול טורקיה-יוון, שם מנסים אלפים להסתנן לאירופה. חילופי האשמות בין אנקרה לאתונה: לפי הטורקים יוון ירתה למוות במהגר ופצעה אחרים, היוונים מאשימים את אנקרה בשימוש בגז מדמיע נגדם. האיחוד האירופי צפוי להגדיל את הסיוע לטורקיה אחרי "הסחיטה" של ארדואן

 

עימותים בין כוחות יווניים למהגרים

עימותים בין כוחות יווניים למהגרים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן המשיך להזהיר היום (ד') את אירופה ממשבר פליטים חדש, ואמר שהדרך היחידה למנוע את המשבר היא תמיכה אירופית באינטרסים הטורקיים בסוריה. במקביל נמשכו העימותים בגבול טורקיה-יוון בין שוטרים יוניים לפליטים ולמהגרים שניסו לחצות את הגבול לאירופה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

גבול טורקיה יוון מהגרים מנסים להיכנס לאירופה ארדואן פתח את השערים (צילום: AFP)
גבול טורקיה-יוון(צילום: AFP)

גורם טורקי אמר שהכוחות היווניים פתחו באש לעבר מהגרים שניסו לחצות את הגבול במעבר פזרקולה. לפי הגורם אחד המהגרים נהרג ועוד חמישה נפצעו. באתונה מכחישים בתוקף את הטענה, ודובר הממשלה אמר שאנקרה "מפיצה 'פייק ניוז'". צלם של סוכנות הידיעות AFP סיפר על מהגר שנורה ברגלו - לא ברור אם מדובר באש חיה או בכדורי גומי.

 

עדל ג'אברי, מהגר מאיראן, סיפר על העימותים עם הכוחות היווניים ואמר: "זרקנו עליהם אבנים כי הם לא פתחו את הגבול. אז הם ירו עלינו גז מדמיע. בגלל שהגז המדמיע לא היה יעיל הם הוציאו רובים וירו עלינו עם הרובים".

פליטים מהגרים גבול טורקיה יוון (צילום: AP)
(צילום: AP)

העימותים במעבר הגבול היו בזמן שקבוצת פליטים התפרעה והשליכה אבנים לעבר שוטרים יוונים. השוטרים הגיבו בירי גז מדמיע, ואז נשמעו יריות. בינתיים גוברת המתיחות בין טורקיה ליוון, ואתונה פרסמה סרטון שמתעד לכאורה שימוש של שוטרים טורקים בגז מדמיע נגד כוחות משמר הגבול של יוון.

 

באיחוד האירופי מתקשים להתמודד עם ההמונים שנמצאים בגבול טורקיה ויוון. הרשויות מסרו שבין שבת לשני הם מנעו מ-24 אלף איש להיכנס ליוון. חיילים יוונים שנמצאים במעבר הגבול קסטניאס ירו באוויר כדי להרחיק את מי שמנסה להסתנן ליוון. רוב הפליטים והמהגרים מגיעים מסוריה, ורמקולים של צבא יוון במעבר הגבול מזהירים אותם בערבית שהגבול סגור.

עימותים בין מהגרים לכוחות יוון ב גבול עם טורקיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

פליטים ב גבול יוון טורקיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בנוסף למעבר הגבול היבשתי מנסים פליטים ומהגרים להגיע לאיים היוניים בים האגאי. יוון שלחה ספינה של חיל הים לאי לסבוס, כדי להעניק מחסה ל-500 בני אדם שהגיעו לחופי האי בסוף השבוע – בהם משפחות עם ילדים קטנים.

 

בשבוע שעבר, נזכיר, הורה ארדואן "לפתוח את השער לאירופה". ההחלטה התקבלה אחרי ש-34 חיילים טורקים נהרגו בתקיפות במחוז אידליב בצפון סוריה. טורקיה, שבה נמצאים יותר מ-3.5 מיליון פליטים סורים, חוששת מגל פליטים נוסף (900 אלף ברחו מאידליב לעבר גבול טורקיה) ודורשת מהאיחוד האירופי להגדיל את הסיוע הכספי.

פליטים ב גבול יוון טורקיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

פליטים ב גבול יוון טורקיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

פליטים ב גבול יוון טורקיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פליטים ב גבול יוון טורקיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פליטים ב גבול יוון טורקיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ארדואן טען שחלק גדול מכספי הסיוע שהובטחו לטורקיה, כדי שתמנע מהפליטים לחצות את הגבול לאירופה, לא הגיע. בכירי האיחוד האירופי, שחוששים שגל המהגרים של 2015 ו-2016 יחזור על עצמו, זועמים על ארדואן ומאשימים אותו ב"סחיטה".

 

בנאום היום באנקרה אמר ארדואן שאירופה חייבת לתמוך ב"פתרונות הפוליטיים וההומניטאריים של טורקיה בסוריה", אם היא רוצה לפתור את המצב. טורקיה, שכאמור קלטה יותר מ-3.5 מיליון פליטים, נלחמת בכוחות אסד ורוצה למנוע את הגעתם של המוני פליטים מאידליב – המחוז האחרון בסוריה שעדיין בידי המורדים. טורקיה דורשת לבסס באידליב אזור חיץ שירחיק את המלחמה מגבולותיה ומעוניינת בהפסקת אש.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
ארדואן. מזהיר את אירופה ממשבר נוסף(צילום: רויטרס)
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

היום נפגש ארדואן באנקרה עם ג'וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, ונשיא המועצה האירופית שרל מישל. לפי AFP הם הבטיחו להעביר לטורקיה עוד 170 מיליון אירו – סיוע כספי שנועד לאפשר לטורקיה לטפל בפליטים. בורל אמר שהאיחוד האירופי מודע לקשיים שאיתם מתמודדת טורקיה, אך הדגיש שההחלטה הטורקית לפתוח את השער לאירופה "רק מחמירה את המצב".

 

בעקבות פתיחת השער לאירופה שוררת מתיחות גדולה בין טורקיה ליוון. השבוע דיווחו גורמי ביטחון טורקים שמהגר שניסה לחצות את הגבול ליוון נפגע בראשו בעימות עם הכוחות היווניים, ומת מפצעיו בבית החולים. דובר בממשלת יוון הכחיש את הדיווח. במקביל דווח על ילד ששט בספינת מהגרים שהתהפכה מול חופי יוון וטבע למוות.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן עם שארל מישל (צילום: AFP)
ארדואן עם שרל מישל(צילום: AFP)
 

ביוון טוענים שכוחות הביטחון הטורקיים מספקים לפליטים ולמהגרים קאטרים כדי לחתוך את הגדרות ולהסתנן לאירופה. הכוחות היווניים מספרים שהחיילים והשוטרים של טורקיה משתמשים בגז מדמיע נגדם - כדי לאפשר את הסתננות הפליטים והמהגרים.

 

ארדואן לא חסך ביקורת משכנתו ואמר היום: "היוונים – שמשתמשים בכל האמצעים כדי למנוע מהפליטים להיכנס אליהם, ואפילו מטביעים אותם או הורגים אותם עם אש חיה – אסור שישכחו שביום מן הימים הם יזדקקו לאותה מידת רחמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מהומות בשערי אירופה: "יוון יורה על פליטים"
צילום: AP
מומלצים