שתף קטע נבחר

 
צילום: שאול גולן

בשיבא מתכננים: אשפוז ביתי לחולי קורונה במצב קל

טאבלט, מד לחץ דם וניטור מרחוק. ברקע החמרת ההנחיות למניעת התפשטות הנגיף בישראל והחשש מעלייה במספר הנדבקים, נערכים במרכז הרפואי בתל השומר לשלוח חולים במצב קל לבידוד ביתי תחת מעקב. מנכ"ל הדסה מתח ביקורת ואמר כי גם המאושפזים בשיבא לא צריכים להיות שם

 

ערכת אישפוז ביתי לחולי הקורונה    (המרכז הרפואי שיבא)

ערכת אישפוז ביתי לחולי הקורונה    (המרכז הרפואי שיבא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשל החמרות משרד הבריאות והעלייה במבודדי הבית, עולה החשש לקפיצה במספר חולי הקורונה בישראל. בזמן שבבתי חולים נוספים נערכים לקליטת חולי קורונה, במרכז הרפואי שיבא בתל השומר כבר חושבים על הצעד הבא - בידוד בית במעקב גבוה לחולי קורונה הקלים.

 

לדברי ד"ר גליה ברקאי, מומחית במחלות זיהומיות, "בשלב מסוים בתי החולים לא יוכלו להכיל את כל חולי הקורונה וגם משרד הבריאות יודע שאין צורך בכך". הפתרון, לדבריה, הוא בידוד בית לחולים הקלים תחת השגחה מוקפדת של צוות רפואי. בשיבא מבהירים: "אנחנו כבר עכשיו ערוכים להוציא את את התוכנית הזו לפועל". המטרה - טיפול בבתי החולים רק למי שבאמת זקוק לכך, כפי שצריכה להתנהל רפואת חירום.

ערכת אישפוז ביתי  (צילום: המרכז הרפואי שיבא)
ערכת אשפוז ביתי (צילום: המרכז הרפואי שיבא)

 

 

 

לאחר דיון עם שר הבריאות יעקב ליצמן ובכירים במשרדו, הודיע אתמול (יום ד') ראש הממשלה בנימין נתניהו על הנחיות מחמירות חדשות שמטרתן למנוע את התפשטות נגיף הקורונה בישראל. בין ההנחיות: על ישראלים השבים מצרפת, גרמניה, שווייץ, ספרד ואוסטריה לשהות בבידוד בית למשך 14 יום. ההחלטה רטרואקטיבית מיום עזיבת היעד. הנחיה זו מעלה משמעותית את מספר האנשים המחויבים בבידוד בית בישראל, מכמה אלפים בודדים של מבודדי בית לעשרות אלפים.

 

במקביל, בבתי חולים ובכללם רמב"ם, בילינסון, ברזילי, סורוקה, השרון ועוד רבים, נערכים לקליטת חולי קורונה במחלקות בידוד נפרדות. המרכז הרפואי שיבא היה הראשון שאפשר בידוד נפרד במתחם מיוחד לחולי קורונה. עם טכנולוגיה מתקדמת ומשאבים שהוקצו במיוחד לטובת משימה זו, קיבל תחילה המוסד הרפואי את הישראלים ששבו מספינת ה"דיימונד פרינסס" ביפן.

 

"המערכת לא תעמוד בזה" 

מתוך 11 החולים ששבו ארצה, שניים מהם התגלו כחולים בנגיף והיתר היו נקיים אך נשארו לצורך השגחה. ככל שעלה העומס במתחם הבידוד ובישראל מספר חולי הקורונה הגיע ל-15, במרכז הרפואי שיבא העלו מול משרד הבריאות את האפשרות לשחרר לבידוד בית את תשעת הישראלים ששבו מהספינה. במשרד הבריאות מעדיפים להמשיך במדיניות הזהירות ולשחררם במועד שתוכנן, מחר.

 

מאז שהחלה התפשטות הנגיף בישראל מספר הישראלים המחויבים בבידוד בית עלה לעשרות אלפים, בהם אנשים ששבו מהמדינות הנמצאות בסיכון, או אנשים שהיו במגע עם חולי קורונה שאובחנו אחרי ששבו מחו"ל. במרכז הרפואי שיבא נערכים לצעדים הבאים, כאשר מספר החולים יעלה גם הוא ולא יתאפשר לאשפז את כל החולים בישראל, בשל העומס שיש כבר על מערכת הבריאות.

 

ד"ר ברקאי אמרה: "אנו נערכים לאפשרות של אשפוז ביתי של אנשים שנדבקו בנגיף ושאינם מפתחים סימני מחלה או שסובלים מסימני מחלה קלים, מכיוון שאנחנו רואים שהמספרים עולים והמערכת לא תעמוד בזה וגם אין צורך בכך". ד"ר ברקאי הסבירה על הבעייתיות של הבאת כל חולה אל בית החולים: "מה עם אנשים שמוגבלים בגופם או שכלם, או מצב ששני הורים חולים, מה עושים עם הילדים? אלה מצבים שכבר צריך לקחת בחשבון". היא הוסיפה כי בארה"ב ומדינות רבות באירופה חולי קורונה קלים נמצאים בבידוד בית, כל עוד מצבם לא מחמיר.

 

נתניהו וההנחיות החדשות נגד הקורונה    (צילום: משה מזרחי )

נתניהו וההנחיות החדשות נגד הקורונה    (צילום: משה מזרחי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כדי לאפשר בידוד בית לחולי קורונה שיהיה ניתן לעקוב אחריו, במרכז הרפואי שיבא יצרו ערכה הכוללת טאבלט, מד לחץ דם, מד סטורציה, מד חום וערכת Tyto לבדיקה מרחוק. כל חולה קורונה יקבל ערכה זו והשירות יכלול תקשורת רציפה, ניטור ובדיקה גופנית מרחוק תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ומעקב על ידי צוות המומחים של שיבא.

 

על הטאבלט מותקן יישומון (Datos Health) שמשמש לתקשורת בווידאו ולהזנה ולניטור של סימנים חיוניים. היישומון ישלח למטופלים תזכורות על הצורך במדידת הסימנים ושאלונים לניטור סימני מחלה האופייניים לקורונה. פעם ביום תתקיים שיחת וידאו בין הרופא/ה למטופל/ת ובמהלכה תתקיים בדיקה גופנית בעזרת ערכת ה-Tyto. צוות מומחי שיבא, הנמצא באוהל הטכנולוגיות המתקדמות, יעמוד לרשות המטופלים 24 שעות ביממה לשאלות רפואיות וכן לתמיכה טכנית.

קורונה בישראל ()

אם תחול החמרה במצב הרפואי, צוות המומחים יפנה את המטופל/ת מיידית להמשך טיפול במתקן הבידוד. המעקב אחר החולים יהיה צמוד והצוות הרפואי יוכל לראות את כל מגמות המדידות ומצבם לפי הנתונים הפיזיים והשאלון שיצטרכו למלא מדי יום. חולים קלים יצטרכו למדוד חום, דופק ומדד חמצון שלוש פעמים ביום, יצטרכו למלא שאלות כל יום ולדבר עם רופא בשיחת וידאו פעם ביום. חולים יותר מורכבים ימדדו גם לחץ דם ושתי שיחות וידאו ביום.

 

לדברי ד"ר ברקאי, שמלווה את ההתנהלות סביב בידוד חולי הקורונה עוד טרם הגעת הנגיף לישראל, בשיבא מוכנים כבר היום לצאת בשירות זה, שיאפשר נוחות לחולים וגם אפשרות לצוותים הרפואיים להשקיע את המשאבים הנדרשים בחולים שיותר זקוקים לכך. "אנחנו כבר צעד קדימה", אמרה ד"ר ברקאי. "משרד הבריאות מוכן שנייצר אפשרות כזו אם קופות החולים ישתפו פעולה וכבר בימים אלה אנחנו נפגשים עם ראשי קופות החולים כדי לקדם את ההליך".

 

ברקע הדברים, מנהל המרכז הרפואי הדסה בירושלים פרופ' זאב רוטשטיין סיפר כי אצלו אין היערכות מיוחדת לטיפול בחולי קורונה: "אין לנו תקציב להיערכות מיוחדת. כמו שאתם יודעים, מצב הדסה לא מאפשר לנו לבזבז כסף מיותר ואנחנו צריכים אותו בשביל החולים הקיימים".

 

על השאלה מה יקרה אם יגיע להדסה חולה קורונה, השיב פרופ' רוטשטיין: "נעביר אותו לתל השומר או שילך הביתה. מקומם של החולים האלו הוא בבית, כל החולים הקלים יכולים להיות בבית, החולים שנמצאים בתל השומר לא זקוקים לזה". 

 

בהכנת הכתבה השתתפה יעל פרידסון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז הרפואי שיבא
ערכת אשפוז ביתי
צילום: המרכז הרפואי שיבא
מומלצים