שתף קטע נבחר

צילום: שאול גולן

חשש מהתפרצות בבתי הכלא: "כמו עשרות ספינות קורונה"

קצין רפואה ראשי בשב"ס סיפר ל-ynet על ההיערכות למניעת הידבקות בתאי המאסר: צמצום כניסת אזרחים וביקורים - שיתקיימו מאחורי מחיצות. "מאות אנשים נכנסים מדי יום, מספר אסירים ישנים בכל חדר. מקרה ראשון ישנה לחלוטין את המציאות - אנחנו ערוכים גם לבודד מתקן שלם", אמר

  

 

בשירות בתי הסוהר הוחלט על כמה צעדים למניעת הידבקות בנגיף הקורונה בשטחי בתי הכלא. "דרך נוחה להסתכל על המצב אצלנו הוא בהשוואה לספינת הקורונה", אמר היום (ה') לאולפן ynet קצין רפואה ראשי בשב"ס, ד"ר ליאב גולדשטיין. "יש לנו כ-33 ספינות קורונה כאלה קטנות וסגורות". לדבריו, "האסיר הראשון שיידבק, או איש סגל ראשון, והמציאות כאן תשתנה לחלוטין. אנחנו חייבים להיערך למצב".

 

היערכות זו כוללת בשלב זה כמה נהלים, בהם צמצום תנועת אסירים ככל הניתן - וקיום ביקורי משפחות עם אסירים מאחורי מחיצת זכוכית. שב"ס גם יצמצם למינימום ההכרחי כניסות אזרחים לא חיוניות לבתי הסוהר. בשירות הצטיידו בחומרי מיגון וחיטוי, באמצעותם ניקו את התאים והאגפים. היערכות עתידית תאפשר גם בידוד מוחלט של אגפים במידת הצורך, ואף בידוד מתקן שלם.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

כלא עופר (צילום: באדיבות שב
"המציאות כאן שונה ומורכבת". כלא עופר, ארכיון(צילום: באדיבות שב"ס)

- אפשר לצמצם את החשיפה אם לא מאפשרים מגע עם החוץ.

"אמת, על כך אנחנו עובדים לפחות כחודש וחצי בסדרה של הערכות מצב שמתקיימות אצלנו באופן קבוע. בשיחות אלו משתתפים ממלאי מקום הנציב, וגם הגופים שבאים במגע עם שב"ס - משרדי הבריאות והמשפטים, משטרת ישראל ועוד. לשב"ס נכנסים מאות אנשים מדי יום, לא רק אסירים אלא גם מבקרים, עורכי דין, משפחות, ספקים, מתנדבים ועוד הרבה מאוד אנשים שיכולים להעלות את רמת הסיכון. אנחנו חייבים להגיע למצב שבו אנחנו מהדקים את המסננת".

 

- ביקורים מאחורי מחיצות, צומצמו כניסות - איך מונעים הדבקה מהסוהרים?

"החשש הגדול הוא לא רק מהסוהרים", הסביר ד"ר גולדשטיין. "אנחנו חייבים לעקוב גם אחרי אחרי הכניסות של כל המבקרים. כרגע אנחנו מנהלים מעקב הדוק אחרי הסוהרים שלנו - אנחנו יודעים להגיד מי תכנן מה, לאן הם תכננו לצאת, מי חזר מחופשה ועוד. אנחנו פועלים על פי הנחיות משרד הבריאות, שאוסר על יציאה לחו"ל של סוהרים, בוודאי למדינות שבהן החזרה מחייבת בידוד, ואנחנו מתכוונים להחמיר את ההנחיה הזו".

 

לדבריו, בשירות בתי הסוהר שוקלים לאסור על סוהרים לנסוע מחוץ לגבולות הארץ באופן כללי: "אנחנו מתקרבים למצב שבו ייתכן איסור גורף של יציאת סוהרים לחו"ל. אנחנו בהחלט מהדקים את הרשת".

 

- עד כמה מהירה יכולה להיות התפרצות של קורונה באחד מבתי הכלא בארץ?

"צריך לזכור שאת התנאים שבהם מוחזקים האסירים במדינה לא ניתן להשוות למה שקורה מחוץ לשב"ס. בכל חדר שוהים מספר אסירים, הסוהרים באים עמם במגע הדוק על מנת לטפל בהם. המציאות הזאת מורכבת".

 

- באיראן משחררים עשרות אלפי אסירים, זה בדיוק ההיפך ממה שאתם עושים.

"לשמחתנו מדינת ישראל שונה מאיראן והמערכות שלנו יודעות לתפקד אחרת", ציין ד"ר גולשטיין. "אנחנו נדע להיערך ולהכיל את המצב המורכב הזה, יש לנו מערך מצוין של סוהרים ומערך רפואי חזק שיודע לטפל באסירים בשגרה - וגם במצבי חירום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות שב"ס
היערכות לקורונה בשב"ס. ארכיון
צילום: באדיבות שב"ס
מומלצים