מסניף זארה בירושלים לבתי קפה: שהתה בישראל ואובחנה כנשאית קורונה בארה"ב
אישה בשנות ה-50 לחייה שנדבקה כנראה בניו יורק הגיעה לארץ, טיילה בירושלים ואובחנה בארה"ב. היא שהתה בבתי קפה ובחנויות. להלן הרשימה המלאה
תושבת ניו יורק אובחנה אמש (יום ד') בארה"ב כחיובית לנגיף הקורונה לאחר שביקרה בישראל בתאריכים 27-23 בפברואר ושהתה בירושלים. היא נדבקה כנראה בניו יורק, הגיעה לארץ מבלי שידעה זאת ושבה לארצות הברית. כך דיווח היום (חמישי) משרד הבריאות.
המשרד פרסם את המקומות שבהם שהתה האישה, בשנות ה-50 לחייה, שלא פיתחה תסמיני מחלה: היא הגיעה לארץ בטיסת אל על מספר LY8 שיצאה מניו יורק בשעה 23:50 בתאריך 22 בפברואר ונחתה בישראל בתאריך 23 בפברואר בשעה 17:10. היא יצאה מהארץ בטיסת אל על מספר LY27 שיצאה מישראל בשעה 01:05 בתאריך 28 בפברואר ונחתה בניו יורק.
להלן סיכום החקירה האפידמיולוגית: כל מי שהיה במקומות המוזכרים בשעות הנקובות מתבקש להיכנס לבידוד בית למשך שבועיים מיום החשיפה ולדווח על כך באתר משרד הבריאות.
ביום ראשון, 23 בפברואר, בין השעות 23:30-21:30 הייתה בקפה רימון ממילא וביקרה בסניף זארה בשדרות ממילא בירושלים.
למחרת שהתה בין השעות 15:00-13:00 בקפה רימון במדרחוב בן יהודה בירושלים. היא עלתה על קו אוטובוס אגד מספר 74 ברחוב קינג ג'ורג בשעה 15 וירדה ברחוב דרך חברון בירושלים.
בשעות אחר הצהריים, בין 19:00-17:00, הייתה ב"אושר עד" בקניון הדר ברחוב פייר קניג 26 ירושלים.
ביום שלישי, 25 בפברואר, הייתה במתחם התחנה ברחוב דוד רמז 4 בירושלים, במסעדת KITCHEN STATION ב-15:00-14:00.
למחרת, 26 בפברואר, ב-10:00-09:00 הייתה בבנק מזרחי טפחות למשכנתאות ברחוב הלני המלכה 9 בירושלים.
כמו כן, היא שהתה בחנויות FOX HOME, "אושר עד" וצומת ספרים בקניון הדר בירושלים בשעות 14:00-11:30.
ביום חמישי, 27 בפברואר ב-10:00, נסעה בקו אגד מספר 74 מדרך חברון לתלפיות.
בין השעות 11:00-13:00 הייתה בבית קפה קפית ברחוב עמק רפאים 36 בירושלים.
ב-19:30 עלתה על קו אוטובוס אגד מספר 74 מדרך חברון לתחנה המרכזית בירושלים ואחר כך, ב-20:30, עלתה על הרכבת בקו ירושלים-נתב"ג.
בינתיים, בשל החמרות משרד הבריאות והעלייה במבודדי הבית, עולה החשש לקפיצה במספר חולי הקורונה בישראל. בזמן שבבתי חולים נוספים נערכים לקליטת חולי קורונה, במרכז הרפואי שיבא בתל השומר כבר חושבים על הצעד הבא - בידוד בית במעקב גבוה לחולי קורונה הקלים.
לדברי ד"ר גליה ברקאי, מומחית במחלות זיהומיות, "בשלב מסוים בתי החולים לא יוכלו להכיל את כל חולי הקורונה וגם משרד הבריאות יודע שאין צורך בכך". הפתרון, לדבריה, הוא בידוד בית לחולים הקלים תחת השגחה מוקפדת של צוות רפואי. בשיבא מבהירים: "אנחנו כבר עכשיו ערוכים להוציא את את התוכנית הזו לפועל". המטרה - טיפול בבתי החולים רק למי שבאמת זקוק לכך, כפי שצריכה להתנהל רפואת חירום.
כמו כן, לאחר דיון עם שר הבריאות יעקב ליצמן ובכירים במשרדו, הודיע אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו על הנחיות מחמירות חדשות שמטרתן למנוע את התפשטות נגיף הקורונה בישראל. בין ההנחיות: על ישראלים השבים מצרפת, גרמניה, שווייץ, ספרד ואוסטריה לשהות בבידוד בית למשך 14 יום. ההחלטה רטרואקטיבית מיום עזיבת היעד. הנחיה זו מעלה משמעותית את מספר האנשים המחויבים בבידוד בית בישראל, מכמה אלפים בודדים של מבודדי בית לעשרות אלפים.
במקביל, בבתי חולים ובכללם רמב"ם, בילינסון, ברזילי, סורוקה, השרון ועוד רבים, נערכים לקליטת חולי קורונה במחלקות בידוד נפרדות. המרכז הרפואי שיבא היה הראשון שאפשר בידוד נפרד במתחם מיוחד לחולי קורונה. עם טכנולוגיה מתקדמת ומשאבים שהוקצו במיוחד לטובת משימה זו, קיבל תחילה המוסד הרפואי את הישראלים ששבו מספינת ה"דיימונד פרינסס" ביפן.
מפקד חיל האוויר הנחה את המפקדים בחיל להגביל את הטיסות לחו"ל לכל החיילים בחיל, ולאשר במשורה טיסות עבודה או חופשות לכל מדינות העולם. טיסות שאינן מחויבות לא יאושרו, מתוך מטרה שלא לפגוע ברציפות התפקודית של חיל האוויר, שעשרות ממשרתיו כבר בבידוד. מפקד הזרוע, אלוף עמיקם נורקין העביר את שיקול הדעת למפקדים. למשל, טיסה של חיילת לחופשת סקי לא תאושר בעת הזו גם אם במדינה האמורה אין תפוצה נרחבת של קורונה, אך ביקור משפחתי של חייל בודד ברוסיה תאושר. כל בקשה תיבחן לגופה.