שתף קטע נבחר
 

הקורונה כבר כאן

השבוע נסגר בית ספר יהודי בניו יורק ומשפחה אמריקאית-ישראלית נכנסה להסגר אחרי שהאב אובחן כחולה בנגיף הקורונה. כל הפרטים

הידיעות על נגיף הקורונה מגיעות בזו אחר זו והחגורה הולכת ומתהדקת. בשבוע האחרון שמענו על מקרים רבים בישראל, כשאלפים הגיעו להצביע בבחירות המקומיות בקלפיות מיוחדות למבודדי הקורונה. איטליה, דרום קוריאה, איראן ואינספור מדינות בעולם דיווחו על עוד ועוד חולים, נשאים, ומתים, והחשש הגדול היה שהקורונה תגיע גם לניו יורק.

 

השבוע, החשש הזה התממש. הראשונה להידבק בנגיף קורונה בניו יורק זוהתה ביום שני כאשת מקצוע בתחום הבריאות ששהתה באיראן. היא ובעלה, שנמצא גם הוא כנשא של הקורונה, נמצאים בהסגר עצמי במנהטן.

 

לא עבר הרבה זמן והחגורה הפכה הדוקה אפילו יותר כשעורך דין יהודי מווסצ׳סטר, ששניים מילדיו מתגוררים בישראל והוא עצמו ביקר בה לאחרונה, נמצא חולה והובהל לבית החולים בלוויו במצב קשה.

 

אישתו, ביתם בת הארבע-עשרה, בנם בן העשרים והשכן שהסיע את החולה לבית החולים התבררו כנושאים בנגיף ה- COVID-19. בכך עלה מספר הנדבקים בניו יורק ומתקרב לעשרה.

 

ניקיון וחיטוי במטרו בניו יורק (צילום: MCT)
ניקיון וחיטוי בסאבווי בניו יורק.(צילום: MCT)

 

המושל קאוומו אמר במסיבת עיתונאים, כי עובדי משרד הבריאות מנסים כעת לאתר את כל האנשים איתם היו הנשאים במגע. בנו של החולה מווסצ׳סטר לומד בישיבה יוניברסיטי, שבעקבות הגילוי, שלחו את הסטודנטים הביתה מסניף הישיבה בוושינגטון הייטס.

 

קואומו דיווח לראשונה כי בתו של החולה לומדת בבית ספר התיכון היהודי בשכונת ריברדייל שבברונקס SAR Academy and High School. בבית הספר ישנם מספר קמפוסים, שנסגרו מיידית.

 

לילך בר, אמא בבית הספר, מתארת ל׳ידיעות אמריקה את הדרמה: ״קיבלנו הודעה מספר דקות אחרי השעה שבע הבוקר באימייל וטקסט שבית הספר סגור מכיוון שיש חשש למקרה של קורונה בקרב קהילת בית הספר. בהודעה שיצאה כחמש שעות מאוחר יותר״, היא מספרת, ״נאמר שהמקרה אושר ושהאדם מווסטצסטר מאושפז במנהטן. עוד נאמר שיש לו ילדה בתיכון של SAR. בית הספר דאג לעדכן במהלך כל היום.

כמובן שנלחצנו, מכיוון שזו כבר סיטואציה קרובה לבית, אבל מנסים להשאר אופטימיים ומקווים שלא נשמע על עוד מקרים בקהילה. הילדים״ מתארת בר, ״שואלים המון שאלות ודי מאוכזבים שבית הספר סגור באמצע כל ההכנות לפורים, אבל הסברנו להם שזה זמני״.

 

בית הספר הנחה את מי ששהה בבית כנסת young Israel of New Rochelle בתאריכים -22,23 בפברואר להישאר בבידוד ביתי עד לשמונה במרץ, אז ימלאו שבועיים מאז שהתסמינים הופיעו לראשונה אצל החולה. ״לצערי, מדובר ברוב הבנים בשכבה של בני, מכיוון שהיתה להם בר מצווה בבית הכנסת באותו יום ראשון. כרגע אין צפי לפתיחה, הבטיחו לעדכן״.

 

בית כנסת ישראל הצעיר בניו רושל (צילום: בית הכנסת ישראל הצעיר)
בית כנסת 'ישראל הצעיר' בניו רושל.(צילום: בית הכנסת ישראל הצעיר)

 

בהצהרה אמר ראש העירייה ביל דה בלסיו, "החולים הועברו לבדיקה בבית החולים בלוויו. אנו נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם שותפינו במדינה כדי להבטיח שאנו עושים ככל יכולתנו כדי לשמור על ניו יורק״.

 

לילך מוסיפה: ״לא היתה שום דרך הערכות מבעוד מועד. לצערנו, זה קרה בקהילה שלנו, אבל מלבד ההנחיות הרגילות לשמירה על הגיינה. אני מאוד מקווה מאוד שאף אדם נוסף לא נדבק, ומאחלת החלמה מהירה לחולה, שלפי הדיווחים, מאושפז כרגע במצב קריטי״.

 

המושל הדגיש שככל שיותר אנשים במדינה עוברים בדיקות, מספר המקרים שאושרו צפוי להתנפח והתחייב לבדוק עד 1000 אנשים מדי יום. "יש הרבה אנשים שהבדיקות שלהם יוצאות חיוביות," אמר. "ככל שנבדוק יותר, תמצאו אנשים שיבדקו חיוביות." ובכל זאת, הוא הדגיש ואמר שרוב האנשים מתאוששים בעצמם.

 

בימים שקדמו לגילויים שניו יורק ניסה המושל קוואמו לעצור את פרץ ההיסטריה והדאגה בציבור, אך ביום שלישי האחרון פרסם ארגון הבריאות העולמי הערכה מדאיגה חדשה לשיעור התמותה בווירוס של 3.4 אחוז - שהוא גבוה מההערכות הקודמות של בערך 2 אחוזים. שיעור התמותה של שפעת, לצורך השוואה, הוא הרבה מתחת לאחוז אחד.

 

ד״ר יעל שפירא-גליץ, רופאת אף אוזן גרון ב- NYU Hospital מספרת לנו על היערכות בית החולים: ״כל העובדים שלנו מקבלים עדכונים שותפים במיילים ובאתר של האוניברסיטה ומפגשים שמשודרים על כיצד לנהוג ומה לעשות כשנתקלים במקרה כזה. למשל, רק לפני יומיים יצאה הנחיה גורפת לפיה על כל העובדים לבטל נסיעות בתוך ארה״ב או בינלאומיות לשישים יום הקרובים. זו האוניברסיטה הראשונה שמנהיגה את המדיניות הזו, אבל מאמינה שזו לא האחרונה״.

 

ד״ר שפירא-גליץ מסבירה מהן ההנחיות לבדיקה: ״יש הנחיות מאוד ברורות את מי צריך לבדוק והן מתעדכנות אחת לכמה ימים. עד עכשיו, הן היו יחסית מחמירות. על מנת שאדם יגיע ויבדק, צריך שיהיו תסמינים נשימתיים כמו קוצר נשימה חום, ושיעול בהנחה שהוא הגיע ממדינה בסכנה, או לחילופין שהגיע עם תסמינים נשימתיים קשים בלי רקע של שהות במדינה אחרת. זה סף נמוך לבדיקה ועכשיו הסף מתחיל להיות רגיש יותר. בנוסף, עד עכשיו, כל בדיקה שבוצעה נשלחה למרכז באטלנטה. כעת מנסים לנתח את הבדיקות כבר בניו יורק ומאשרים בכלל, למעבדות אחרות בארה״ב לבדוק נוכחות של קורונה. ככה יאתרו גם הרבה יותר. אני חושבת ששיעור המאובחנים בקורונה יעלה פשוט כי נבדוק יותר. השאלה היא האם יש כאן עוד חולים בקורונה מסביבנו. אני מאמינה שאם היינו רואים מגיפה ענקית היו כבר יותר חולים בבית חולים״.

 

דגעגדע ()
ד״ר יעל שפירא-גליץ.

 

המסר של ד״ר שפירא-גליץ מעט אופטימי: ״מה שמטריד הם לא החולים הקלים, אלא הקשים. אלו שכבר מגיעים לטיפול נמרץ. לא ראינו, בכל מקרה לא שאני יודעת על עלייה דרמטית של חולי בקרב האנשים שיש להם תנאים מקדימים להידבקות (מחלות רקע ומחלות כרוניות). לדעתי קורונה מסתובב כאן כבר תקופה וזה עדיין זה לא קרה. העובדה שלא הייתה מגיפה בפועל, זה סימן מעודד״.

 

אחרי שבנו של החולה מווסצ׳סטר נבדק ונמצא כי הוא נושא את ה- COVID-19, נמסר מישיבה יוניברסיטי ש: "לרוע המזל קיבלנו הבוקר חדשות כי הסטודנט שלנו נושא בנגיף. המחשבות והתפילות שלנו נמצאות איתו ועם משפחתו, כמו גם עם כל אלה שנפגעו", נכתב. "אנו נוקטים בכל אמצעי זהירות על ידי ביטול כל השיעורים בקמפוס ווילף בוושינגטון הייטס. זה כולל את כל קורסי התארים האישיים באותו קמפוס וכן את בית הספר התיכון לבנים. צעד זהיר זה יאפשר לנו לעבוד עם העירייה ואנשי מקצוע כדי להכין בצורה הטובה ביותר את הקמפוס שלנו ולהבטיח בטיחות ללא פשרות עבור הסטודנטים, הסגל והצוות שלנו״. שלושת הקמפוסים האחרים בבית הספר במנהטן ובברונקס נכון לעכשיו יעבדו במתכונת רגילה.

 

בנוסף לישיבה יוניברסיטי ולsar, הודיע המושל כי SUNY ו- CUNY הורו לכל הסטודנטים להם בסין, איטליה, יפן, דרום קוריאה ואיראן לחזור לביתם. שלוש מאות התלמידים, ישובו במטוס וישארו בהסגר במשך 14 יום במעונות.

 

המרכז האמריקני למעקב אחרי מחלות ומניעתן דיווח שמספר הנדבקים ברחבי ארה"ב הגיע ל-118, ב-13 מדינות. לפי רויטרס כמחציתם הם אזרחים שחזרו מ"ספינת הקורונה" שהייתה בבידוד ביפן.

 

המגיפה התפשטה גם באיזורים אחרים בארה״ב. במדינת וושינגטון דיווחו על עלייה במספר קורבנות נגיף הקורונה עם 27 נדבקים ותשעה מתים. עד כה רק במדינת וושינגטון יש קורבנות. כל תשעת המתים במדינת וושינגטון מגיעים מאזור העיר סיאטל. שמונה מהם במחוז קינג והתשיעי במחוז סנוהומיש הסמוך. ארבעה מביניהם ממוסד סיעודי לקשישים בקירקלנד במחוז קינג שבפרברי סיאטל. צפון קרוליינה דיווחה כי אדם שהגיע מאותו מוסד הוא הנדבק הראשון במדינה בנגיף.

 

על רקע העלייה במספר הנדבקים אישר הקונגרס תקציבים לטיפול.

 

ד״ר שפירא-גליץ מסכמת: ״כל עוד אנשים בהיסטריה, ההיסטריה תמשיך. כל מה שצריך זו הסברה יותר טובה. צריך להבין מה המטרה של כל אמצעי המניעה והבידוד ומול מה אנחנו עומדים. אני חושבת שכרגע מידת האי ודאות גדולה גם בקרב מקבלי ההחלטות ואז מגיעה החרדות. ימים יגידו אם החרדה מוצדקת. אני לא חושבת שהמחלה חמורה במיוחד, אבל לבאז יכולות להיות השלכות חמורות. אם תהיה התפרצות מסיבית של המחלה, מאות ואלפי נדבקים כמו שהיה באיראן, אז אין מספיק מקום לקבל את כל החולים שיהיו. כאן מתחילה הבעיה. המטרה היא למנוע את המגיפה הגדולה והמאסיבית, לכן אמצעי הבידוד חייבים להיות דרמטים״.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המושל קאוומו. 1000 בדיקות ביום
מומלצים