שתף קטע נבחר

 
צילום: שאול גולן

החשש מהקורונה: השאלות הנפוצות למוקד מד"א - והתשובות

האם עליי להיכנס לבידוד אם חזרתי מספרד? ומה אם חזרתי מכנס בארה"ב, או אם טסתי דרך קונקשיין בגרמניה? מוקדני מד"א מתמודדים בימים אלו עם שאלות רבות - בדקנו מה הנפוצות ביותר, ודאגנו להביא גם את התשובות

 

מהו הנגיף? במד"א מסבירים    (צילום: מד"א)

מהו הנגיף? במד"א מסבירים    (צילום: מד"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשל בהלת נגיף הקורונה, מוקדני מד"א נתקלים בימים אלו בשאלות רבות, חלקן שונות ומשונות, וחלקן חוזרות על עצמן פעם אחר פעם. ynet בדק מה הן השאלות הנפוצות ביותר - וגם מה התשובות לשאלות הללו:

 

לכל העדכונים על נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet

 

1. אם חזרתי מספרד היום ואני מרגיש טוב, האם עליי להיכנס לבידוד?

 

תשובה: כן. בהוראת משרד הבריאות, עליך לשהות בבידוד למשך 14 ימים מיום עזיבתך את המדינה "החשודה" - במקרה זה, ספרד. תקופת הדגירה של הנגיף היא 14 ימים ולכן חשוב להשלים את כל תקופת הבידוד ולמנוע סכנת חשיפה והדבקה של אחרים.

מד
צוות מד"א ממוגן נגד הנגיף. ארכיון(צילום: דוברות מד"א )

2. חזרתי מכנס מקצועי בינלאומי בארצות הברית, האם אני צריך להיכנס לבידוד?

תשובה: כן. משרד הבריאות קבע כי כל ישראלי שנכח בכנס בינלאומי, בכל מדינה שהיא, ייכנס לבידוד למשך 14 יום מיום עזיבת הכנס. אם הכנס המדובר נערך באחת מהמדינות החשדות, עליך לשהות בבידוד 14 ימים מיום עזיבתך את המדינה החשודה.

 

3. חזרתי מאנגליה ומדינה זו אינה מופיעה ברשימה של משרד הבריאות. האם אני צריכה להיכנס לבידוד?

תשובה: לא. כרגע אין הנחיה לגבי בידוד לחוזרים מאנגליה. עם זאת, שמות המדינות שלגביהן חלה חובת בידוד מתעדכנים בהתאם למצב התחלואה העולמי, לכן יש להתעדכן באתר משרד הבריאות ובאמצעי התקשורת באופן תדיר.

אוהל בדיקות ל נגיף קורונה ליד בית חולים ב קרמונה צפון איטליה (צילום: AFP)
אין צורך להיכנס לבידוד אם שהית באנגליה. בדיקות לנגיף באירופה(צילום: AFP)

4. הייתה לי טיסת קונקשיין דרך גרמניה, והייתי בשדה התעופה רק כשעה, האם עליי להיכנס לבידוד?

תשובה: לא. משרד הבריאות קבע כי רק מי שהיה בטיסת קונקשיין דרך סין, איטליה או דרום קוריאה נדרש לבידוד למשך 14 ימים מלאים מיום עזיבת המדינה.

 

5. חזרתי ממדינה שאינה מופיעה ברשימת המדינות של משרד הבריאות. ובימים האחרונים אני מרגישה לא טוב – חום / שיעול / צינון וכו'. האם אני צריכה להיכנס לבידוד?

תשובה: לא. אם המדינה אינה נמצאת ברשימת המדינות המפורסמת באתר משרד הבריאות, אם לא שהית באחד מהמקומות בישראל שפורסמו באתר משרד הבריאות שבהם נמצאו חולי קורנה ואם לא נחשפת לחולה קורונה ידוע - אינך נדרש להיכנס לבידוד, ואתה יכול לפנות כרגיל למרפאת קופת החולים שלך.

 

6. בעלי חזר מחו"ל היום ונשלח לבידוד. מה עושים עם שאר דיירי הבית?

תשובה: על הבעל לפעול בהתאם להנחיות הבידוד. יתר האנשים שבאו עם בעלך במגע אינם נדרשים לכל פעולה מיוחדת והם יכולים להמשיך בשגרת יומם כרגיל. אם בעלך יפתח תסמינים של חום, שיעול, כאב גרון או קוצר נשימה, עליו לפנות באופן מידי למד"א בטלפון 101.

 

7. בעלי חזר מחו"ל היום ונשלח לבידוד, מה עליו לעשות?

תשובה: עליו להישאר בחדר מבודד ומאוורר למשך 14 ימים מלאים מיום החשיפה, ולהקפיד להשתמש בשירותים ובכלים נפרדים ככל שניתן. בכל יציאה מהחדר עליו ללבוש מסכת פה-אף (או בד אחר) וכפפות. יש לחטא את השירותים והמקומות שבהם נגע או השתמש, ועל כל בני הבית להקפיד לשטוף ידיים במים וסבון לעתים קרובות. הנחיות מלאות בנוגע לבידוד ביתי מופיעות באתר משרד הבריאות. כמו כן, יש למלא טופס דיווח על "בידוד ביתי" באתר משרד הבריאות.

 

8. אני בבידוד כבר שבוע ומרגיש טוב. האם זה אומר שאני בריא ויכול לצאת מהבית?

תשובה: חד משמעית לא. תקופת הדגירה של הנגיף היא 14 ימים ולכן חשוב להשלים את כל תקופת הבידוד ולמנוע סכנת חשיפה והדבקה של אחרים.

 

9. חזרתי מאיטליה לפני שבועיים ואני ביום ה-14 ל"בידוד", היום עלה לי החום. מה עלי לעשות?

תשובה: חום גבוה מ-38 מעלות, נחשב לאחד התסמינים של מחלת הקורונה. כדי לשלול הדבקה, עליך להתקשר למוקד 101 של מד"א ובמידת הצורך, צוות מד"א יגיע אליך לנטילת דגימה ובדיקתה. עליך להישאר בבידוד ולמנוע הדבקתם של אחרים.

 

10. לפני שנכנסתי לבידוד פגשתי המון חברים ובני משפחה. האם גם הם צריכים להיכנס לבידוד?

תשובה: לגביהם אין איסור מיוחד והם נחשבים למעגל שני. עם זאת, במידה ומופיעים אצלך תסמיני המחלה שהם: חום, שיעול, כאב גרון וקוצר נשימה - עליך לדווח למוקד 101 של מד"א בהקדם.

 

11. מה הן המדינות שהשהות בהן מחייבת בידוד נכון לרגע זה?

תשובה: שמות המדינות מתעדכנים באתר משרד הבריאות בהתאם לנתוני התחלואה העולמיים, ולכן חשוב לעקוב ולהתעדכן כל הזמן. נכון להיום, משרד הבריאות מחייב בבידוד את כל מי שחזר מהמדינות הבאות: איטליה, גרמניה, הונג קונג, יפן, מקאו, סין, סינגפור, ספרד, צרפת, דרום קוריאה, שווייץ, תאילנד, אוסטריה והאי טנריף. כמו כן, על כל ישראלי שחזר מכנס בינלאומי בחו"ל (בכל מדינה), חלה חובת בידוד לתקופה של 14 ימים מלאים.

 

12. שמעתי שהמחלה פוגעת בעיקר במבוגרים. האם זה אומר שאסור לי לבקר את הוריי?

תשובה: אנשים מבוגרים וחולים כרוניים אכן נמצאים בקבוצת הסיכון. עם זאת לאדם בריא שאינו נמצא בבידוד, אין מניעה לבקר אנשים מבוגרים.

 

הדרבי והחשיפה באצטדיון

1. הייתי במשחק באצטדיון בלומפילד בתאריך 24 בפברואר בשעות 22:00-20:00. האם עליי להיכנס לבידוד?

תשובה: אם היית באצטדיון בשעות הללו ובשער 7-8, גוש 425, בין השורות 49-43 (כולל) בכיסאות 179-169 (כולל) - התשובה היא כן, עליך להיכנס מיד לבידוד לתקופה של 14 מיום קיום המשחק, כלומר עד 8 במרץ.

קורונה בבלומפילד (צילום: עוז מועלם)
הדרבי התל אביבי. הנחיות מדויקות(צילום: עוז מועלם)

2. הייתי במשחק בדרבי אבל לא ישבתי בשער 8, האם עליי להיכנס לבידוד?

תשובה: לא. כרגע ההנחיות של משרד הבריאות קובעות כי רק מי שישב בשער 7-8, גוש 425, בין השורות 49-43 (כולל) בכיסאות 179-169 - ייכנס לבידוד. עם זאת, יש להמשיך להתעדכן בהנחיות משרד הבריאות וייתכנו שינויים בהנחיות למי ששהה במשחק זה.

 

3. הייתי בשער 8 וישבתי בכיסאות שפורסמו, אבל אני מרגיש טוב. האם אני מוכרח להישאר בבידוד?

תשובה: בהחלט כן. תקופת הדגירה של הנגיף היא 14 ימים ולכן חשוב להשלים את כל תקופת הבידוד ולמנוע סכנת חשיפה והדבקה של אחרים.

 

4. אחד מבני המשפחה שלי היה במשחק ואנו גרים יחד. האם אני צריך להיכנס לבידוד?

תשובה: המעגל הראשון הוא מי שהיה במשחק עצמו וישב במקומות שפורסמו באתר משרד הבריאות בלבד. אם לא ישבת בכיסאות שפורסמו בעצמך - אינך צריך להיכנס לבידוד.

 

הפיראט האדום

1. הייתי ב"פיראט האדום" יום אחרי שחולה הקורונה היה שם. האם עליי להיכנס לבידוד?

תשובה: לא. הנחיות משרד הבריאות קבעו שרק מי ששהה עם החולה המאומת בפרק הזמן הספציפי שנקבע, עליו להיכנס לבידוד.

Quarantine teams outside the 'Red Pirate' store in central Israel  ()
צוותי חיטוי בחנות הפיראט האדום

2. הייתי ב"פיראט האדום" במועדים שפורסמו, אבל רק לכמה דקות. מה עליי לעשות?

תשובה: הנחיות משרד הבריאות קבעו בנוגע ל"פיראט האדום" באופן ספציפי שכל אדם שביקר בחנות במועדים שפורסמו, גם אם הביקור היה פחות מ-15 דקות, עליו להיכנס לבידוד. יש להמשיך ולעקוב אחרי ההנחיות של משרד הבריאות בנושא זה. כמו כן יש למלא טופס דיווח על בידוד ביתי באתר משרד הבריאות.

 

3. האם ניתן להגיע ל"פיראט האדום" עכשיו ולקנות תחפושות, או שמייד יכניסו אותי לבידוד?

תשובה: אין מניעה לשוב לחנות, והדבר לא יחייב אותך בבידוד.

 

חשיפה בבתי הספר

1. תלמיד בבית הספר של הבן שלי נדבק בקורנה וכעת כל בית הספר נשלח לבידוד. האם זה אומר שהילד שלי חולה?

תשובה: לא. עליו להישאר בבידוד במשך 14 ימים מלאים, ועליך לעקוב אחר מצבו הרפואי. אם מופיעים תסמינים של חום, שיעול, כאב גרון או קוצר נשימה - יש ליצור קשר עם מוקד 101 של מד"א.

 

2. שמעתי שילדים לא נדבקים במחלה ולכן אין צורך בבידוד, האם זה נכון?

תשובה: לא. אומנם על פי הנתונים הקיימים כיום, נראה כי שיעור המחלה נמוך יותר בילדים, אך אסור לקחת סיכון מיותר. מי שתקפים לגביו אחד מהתנאים הבאים: שהה במדינה שבה התפרצה המחלה, שהה בכנס בינלאומי או נחשף לחולה מאומת – ייכנס לבידוד ללא קשר לגילו.

 

מירי בוהדנה מציגה: השאלות הנפוצות למוקד מד"א    (צילום: דובורת מד"א)

מירי בוהדנה מציגה: השאלות הנפוצות למוקד מד"א    (צילום: דובורת מד"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתוך כך, השחקנית, הדוגמנית ואשת הטלוויזיה מירי בוהדנה הצטרפה למאמצים של מגן דוד אדום בנושא הקורונה. בוהדנה התגייסה כבר לפני כשנתיים למעגל הנשים של ידידי מד"א בישראל, במטרה לסייע בהעלאת המודעות לחשיבות הצלת החיים בארץ. מאז, עברה קורס עזרה ראשונה בסיסי מד"א, ובהמשך שדרגה את הכשרתה - והפכה למגישת עזרה ראשונה מן המניין.

 

כעת, כשמד"א נוקט מאמצים רבים למניעת התפשטות נגיף הקורונה ולשמירה על בריאות הציבור, התגייסה בוהדנה בהתנדבות מלאה גם לנושא זה. ביום שלישי היא הצטלמה לסרטון הסברה של ארגון ההצלה, ובמסגרתו היא מראיינת את סמנכ"ל רפואה במד"א, ד"ר רפאל סטרוגו. מטרת הסרטון היא להעלות את המודעות בציבור לפעולות פשוטות שניתן לנקוט כדי לצמצם באופן משמעותי את סיכויי ההידבקות, ובמקביל להוריד ככל הניתן את הבהלה בקרב האזרחים.

 

"מזה שנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי, ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים", סיפרה בוהדנה. "נגיף הקורונה יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ, והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מד"א גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם ד"ר סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
מוקד מד"א
צילום: דוברות מד"א
מומלצים